• 27 Απριλίου 2024,

Πέφτει η αυλαία του Οκτώβρη

 Πέφτει η αυλαία του Οκτώβρη

Σήμερα πέφτει η αυλαία του Οκτώβρη που απο τις 15 και μετά μας ζόρισε και καιρικά.

Και μουδιασμένοι και παγωμένοι γιατί έχω την εντύπωση οτι φέτος ο χειμώνας μπούκαρε χωρίς μά και ταραμά.

Η θερμοκρασία έπεσε και άρχισαν οι πρώτες καύσεις.

Δεν ξέρω πως θα πάει ο Νοέμβρης αλλα τουλάχιστον το πρώτο Σαββατοκύριακο θα είναι Φθινοπωρινό με καλές για την εποχή θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια καραμπιάντη.

Ετσι μας λέει η ΕΜΥ που μπορεί όμως να πέσει και έξω.

Θα είναι η πρώτη φορά ή θα πρέπει να δώσει και κάπου αναφορά ;

Η ΕΜΥ είναι η μόνη υπηρεσία που και λάθος να κάνει δεν έχει να δώσει πουθενά λόγο.

Σου λέει ηλιοφάνει και αν χιονίσει δεν έγινε και τίποτα.

Τα μηχανήματα θα φταίνε.

Ξέρετε πόσες φορές είμασταν έτοιμοι για ψάρεμα βλέποντας την πρόβλεψη της ΕΜΥ και πήγαμε τελικά στο κυνήγι ;

Το ψάρεμα και το κυνήγι αν το καλοσκεφθείτε έχουν τον ίδιο εξοπλισμό και απλά αντί για πετονιά παίρνεις την καραμπίνα.

Το μόνο πρόβλημα είναι τα σκυλιά γιατί όπως καταλαβαίνετε και εσείς με τα σκυλιά για ψάρεμα είναι ένα θεματάκι.

Τέλος πάντων η ουσία είναι για να μην το πλατιάζουμε οτι σε μια εποχή που οι Αμερικάνοι για παράδειγμα μπορούν και προβλέπουν τους μεγαλύτερους τυφώνες εμείς δεν μπορούμε ακόμα με ακρίβεια να προβλέψουμε τον καιρό του τριημέρου.

Βέβαια για να μην είμαστε άδικοι τα πράγματα όσο αφορά τις προβλέψεις είναι πολύ καλύτερα απο οτι πρίν απο δέκα χρόνια που οτι καιρό μας έλεγε η ΕΜΥ εμείς ξέραμε και περιμέναμε τον ακριβώς αντίθετο.

Μπορεί να έχουμε καλούς επιστήμονες αλλα δεν έχουμε σύγχρονα μηχανήματα και να είστε σίγουρο οτι στο θέμα της πρόβλέψης του καιρού όλη την δουλειά την κάνουν τα μηχανήματα.

Μυστικός δείπνος σε κεντρικό ξενοδοχείο για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Ουδείς γνωρίζει τι συζητήθηκε στο ραντεβού αλλα φαντάζομαι οτι οι δύο άνδρες κάποια στιγμή θα έκαναν τους υπολογισμούς τους για την προεδρική εκλογή και τα απαραίτητα 180 φασόλια.

Το σενάριο να κατέβει ο Κώστας Καραμανλής ώς υποψήφιος πρόεδρος προκειμένουν να πάρουν τους ψήφους του Καμένου δεν παίζει και έτσι εξετάστηκαν άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Το λεγόμενο plan b και

plan c.

Και υπάρχει βέβαια και το Plan d που έχει τον Αλέξη πάνω στο άλογο να έρχεται στο Μαξίμου και να τελειώνει οριστικά η υπόθεση της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Ξέρετε στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν να γίνει αυτό για να αποχωρήσει απο την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και να πάρει τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ώς αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν οτι για να ανέβει το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αποχωρήσει απο την κυβέρνηση και να έχει πλέον έναν αντιπολιτευτικό και αντιμνημονιακό λόγο και ρόλο. Για να γίνει αυτό βέβαια θα πρέπει στις επόμενες εκλογές να χάσει ο Σαμαράς και να κερδίσει ο Τσίπρας.

Πάντως για την μετα – μνημόνιο εποχή συναντήθηκαν προχθές Χαρδούβελης με Σόϊμπλε στο περιθώριο ενός παγκόσμιου φόρουμ που έγινε στο Βερολίνο.

Αφού και ο Σόϊμπλε δέχεται να μιλάει για την μετα – μνημόνιο εποχή σημαίνει οτι πάμε καλά αν και θα θέλαμε αυτές οι συζητήσεις να γίνουν πρίν απο αρκετούς μήνες και σήμερα να ζούμε την μεταμνημονιακή εποχή.

Κατα τα άλλα πάμε καλά και είμαστε έτοιμοι για τα πιο δύσκολα μέσα στον ΄Νοέμβρη αφού το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη ήτανε μια πολύ καλή προθέρμανση εν όψει του χειμώνα που όλοι έχουμε καταλάβει οτι θα είναι πιο βαρύς απο τον περσυνό.

Πέρσι και πρόπερσι οι χειμώνες ήτανε παιδικοί και περάσανε μια χαρά και χωρίς ιδιαίτερο ζόρι.

Φέτος βλέπω τα πράγματα να εξελίσσονται διαφορετικά αφού η καλή μέρα απο το πρωί φαίνεται.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης