Νέα αναβολή για το «Μπρίκι» – Δεν ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του

 Νέα αναβολή για το «Μπρίκι» – Δεν ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του

Νέα αναβολή δόθηκε χθες από τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Καβάλας στο πρώτο θέμα της συνεδριάσεως, αναφορικά με την «Ανάκληση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος ζαχαροπλαστείου χωρίς παρασκευαστήριο ιδιοκτησίας ΚΕΛΛΗ ΣΤΑΜΑΤΗ που βρίσκεται επί της οδού Θ. Πουλίδου 76 στην Καβάλα». Η διαμάχη του ιερού ναού της Παναγίας με τον επιχειρηματία προσμετρά ήδη πολλά χρόνια δικαστικών διενέξεων. Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαν παραστεί οι νομικοί σύμβουλοι της εκκλησίας και είχαν απαιτήσει από το δήμο να προχωρήσει στην ανάκληση της άδειας, βασιζόμενοι σε δικαστική απόφαση. Ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής που είχε παραστεί σ’ εκείνη τη συνεδρίαση και είχε διαφωνήσει, εξαιτίας της πάγιας τακτικής του να μη βάζει λουκέτο σε τοπικές επιχειρήσεις που δεν προκαλούν προβλήματα.

Το θέμα ανάκλησης της άδειας λοιπόν επανήρθε στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής, όπου παραβρέθηκε ο δικηγόρος κ. Ζαχαράκης εκπροσωπώντας τον επιχειρηματία Σταμάτη Κέλλη. Στο μεσοδιάστημα των δύο συνεδριάσεων, οι νομικοί του ιερού ναού κατέθεσαν υπόμνημα όπως τους είχε ζητηθεί, επισημαίνοντας πως ο δήμος οφείλει να ανακαλέσει την άδεια. Ο φάκελος της υποθέσεως είχε διαβιβαστεί για δεύτερη φορά στην αρμόδια επιτροπή του άρθρου 152, η οποία συνεδρίασε μεν αλλά η απόφασή της ακόμη δεν κοινοποιήθηκε στους ενδιαφερόμενους.

Ο κ. Ζαχαράκης λοιπόν ζήτησε να δοθεί μία ακόμη αναβολή στην εκτέλεση της ανακλήσεως, προκειμένου να μετακινηθεί στην Κομοτηνή, όπου βρίσκεται πλέον η έδρα της επιτροπής του άρθρου 152 και να ενημερωθεί για την απόφαση της συνεδριάσεως. Ο νομικός σύμβουλος του επιχειρηματία εμφανίστηκε σίγουρος ότι η άδεια του καταστήματος «Μπρίκι» είναι εξασφαλισμένη.

Τόσο ο αντιδήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, όσο και ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Εμφιετζής, κάτοικοι της συνοικίας που γνωρίζουν τη διαμάχη κι έχουν παρακολουθήσει την εξέλιξη της υποθέσεως, εξέφρασαν την απορία τους για την εμμονή του ιερού ναού να καταδικάσει ένα κατάστημα σε λουκέτο. Η δε απορία τους απορρέει από το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια των ετών λειτουργίας του καταστήματος, ουδέποτε η ιδιοκτησία έδωσε το παραμικρό δικαίωμα ή προκάλεσε το οποιοδήποτε πρόβλημα στην περιοχή. Κοινή διαπίστωση των δύο εκπροσώπων του δήμου ήταν πως το «Μπρίκι» δεν ενοχλεί, περισσότερο τουλάχιστον από ότι μπορεί να ενοχλούν τόσο και τόσα καταστήματα τα οποία λειτουργούν στην Παναγία κι εξυπηρετούν πλήθος κόσμου.

Παράταση δόθηκε κατά τη συζήτηση του δεύτερου θέματος της συνεδριάσεως, σχετικά με την «Ανάκληση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων του καταστήματος ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ – ΜΠΑΡ με το διακριτικό τίτλο «NOVO» ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ Α. – ΜΠΑΛΑΣΗΣ Γ. Ε.Π.Ε.» που βρίσκεται επί της οδού παρ. Μεγ. Αλεξάνδρου 22 στην Καβάλα». Όπως εξήγησε ο ένας εκ των δύο επιχειρηματιών, προσπάθησε να πληρώσει το ποσό που του ζήτησε η ΑΕΠΙ, ωστόσο η αρμόδια υπάλληλος έλειπε από το γραφείο της. Αμέσως μόλις εξοφληθεί το «χαράτσι» θα κατατεθεί στην επιτροπή η απόδειξη εξοφλήσεως, προκειμένου να μην τεθεί εκ νέου πρόβλημα ανάκλησης.

Διαφορετική ωστόσο ήταν η εξέλιξη για τα δύο επόμενα θέματα της ατζέντας. Πρόκειται για την «Ανάκληση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΠΑΡ με το διακριτικό τίτλο «ΤΑΒΒΟΟ» ιδιοκτησίας ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ το οποίο βρίσκεται επί της οδού ΠΑΝΑΓΟΥΔΑΣ 4 στην Καβάλα» και την «Ανάκληση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων του καταστήματος ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ – ΜΠΑΡ ιδιοκτησίας ΤΣΑΚΙΛΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ που βρίσκεται επί της οδού Αγ. Γεωργίου 3 στην Καβάλα». Κοινό σημείο των ανακλήσεων, η μη εξόφληση της ΑΕΠΙ. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, αν και είχαν κληθεί δεν παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, έτσι το σώμα ερήμην τους προχώρησε στην ανάκληση των αδειών λειτουργίας.

Παρά την ομοφωνία στην έγκριση των προηγούμενων θεμάτων, όταν η συζήτηση έφτασε στην «Αίτηση χορήγησης άδειας για διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στη συμβολή των οδών Σηλυβρίας και Προύση», εκδηλώθηκαν διαφορετικές απόψεις. Με την εισήγηση του αντιδημάρχου τεχνικών Θόδωρου Μουριάδη, άρα και με την επιτροπή Σχεδίου Πόλεως – Ρυθμιστικού – Συνοικιών συντάχθηκαν ο κ. Ακριτίδης, ο κ. Τσοχαταρίδης και η κ. Βαβαλέσκου. Παρόντες δήλωσαν ο κ. Εμφιετζής και ο κ. Παπαντίδης, ενώ κάθετα αρνητικός εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Τάσος Χατζηαναστασίου, έχοντας προσωπική αντίληψη για την χωροταξική πτυχή του θέματος. Το οποίο πάντως θα εξετασθεί και από το δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη οριστικής αποφάσεως.

 

Διαβάστε επίσης