Τα πετρέλαια αρμοδιότητα του υπουργού

 Τα πετρέλαια αρμοδιότητα του υπουργού

Σε κατάσταση αναμονής συνεχίζουν να βρίσκονται τόσο η Ενεργειακή Αιγαίου, όσο και η Καβάλα OIL. Περιμένουν πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Βαγγέλη Λιβιεράτου, για να εναρμονιστεί με το καινούριο νόμο (νόμο Μανιάτη), που ψηφίστηκε το 2011, η σύμβαση που ισχύει σήμερα για το χρόνο των δικαιωμάτων επί των υφιστάμενων πετρελαϊκών κοιτασμάτων.

Τα καλά νέα είναι ότι ο Β. Λιβιεράτος, ο ίδιος ο υπουργός, έχει στην αρμοδιότητά του την πετρελαϊκή πολιτική, η οποία ως αρμοδιότητα δε μεταφέρθηκε στον υφυπουργό. Το ίδιο καλό ακούγεται και για τα στελέχη που βρίσκονται στο γραφείο του υπουργού, που όπως λένε οι πληροφορίες είναι τα ίδια στελέχη που βρίσκονταν στο υπουργείο επί Μανιάτη. Άρα άπαντες γνωρίζουν το θέμα και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

Τόσο η Ενεργειακή Αιγαίου, όσο και η Καβάλα Oil βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. Πιστεύουν πάντως ότι η περίοδος αυτή τελειώνει. Ζητούν να εναρμονιστεί η σύμβαση με το νέο νόμο, κάτι που σημαίνει αυτόματη ανανέωση των δικαιωμάτων για 25 ακόμη χρόνια, άρα απελευθέρωση της φημισμένης επένδυσης που θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Θυμίζουμε ότι αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ο πρόεδρος της Ενεργειακής Μαθιός Ρήγας, ο πρόεδρος της Καβάλα OIL Βαγγέλης Παππάς έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, θυμίζοντάς του την εκκρεμότητα, ζητώντας του να τη ρυθμίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης