• 19 Μαΐου 2024,

Οδός Βενιζέλου: Επιστροφή στη μονοδρόμηση

 Οδός Βενιζέλου: Επιστροφή στη μονοδρόμηση

Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης χθες στη δημοτική καπναποθήκη του συμμετοχικού εργαστηρίου για την βιώσιμη αστική ανάπλαση του κέντρου της Καβάλας, η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και ο αντιδήμαρχος Φίλιππας Φιλιππίδης έκαναν νέες δηλώσεις για τη γνωστή εκκρεμότητα του έργου στην οδό Βενιζέλου και της μονοδρόμησης τμήματος της οδού μετά την ολοκλήρωση του έργου. Η δήμαρχος είπε χθες στους δημοσιογράφους ότι ο κ. Φιλιππίδης απευθύνθηκε με την εταιρία  που επιβλέπει το έργο της οδού Βενιζέλου. Ζήτησε από αυτήν την αλλαγή του έργου, λαμβάνοντας άμεση αρνητική απάντηση. Η Αθήνα είπε όχι στον αντιδήμαρχο, είπε χαρακτηριστικά η δήμαρχος, εννοώντας ότι από δω και πέρα τα πράγματα θα επανέλθουν στην προηγούμενή τους πορεία. Δηλαδή θα εφαρμοσθεί η απόφαση μονοδρόμησης όσο στη Βενιζέλου θα γίνονται έργα, θα συζητηθεί και θ΄ αποφασισθεί η συνέχιση της μονοδρόμησης και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Η δήμαρχος είπε χθες ότι ο αντιδήμαρχος Φ. Φιλιππίδης ζήτησε από τη διαχειρίστρια αρχή του έργου της οδού Βενιζέλου να τους στείλει γραπτή απάντηση στην οποία θα εξηγεί γιατί δε μπορεί να αλλάξει τώρα η μελέτη στην οδό Βενιζέλου.

Μόλις ο Δήμος Καβάλας πάρει αυτή τη γραπτή απάντηση, τότε θα επανέλθει το θέμα της Βενιζέλου στα συλλογικά όργανα, αρχής γενομένης της συζήτησης της μονοδρόμησης στην επιτροπή κυκλοφοριακών θεμάτων.

Μέχρι να σταλθεί από την Αθήνα στην Καβάλα η γραπτή αρνητική απάντηση της διαχειρίστριας του έργου, εταιρίας τοπικής αυτοδιοίκησης και ανάπτυξης, το θέμα θα παραμείνει παγωμένο. Είναι ωστόσο φανερό ότι τίποτα πια δεν θ΄ αλλάξει, και ότι γνωρίζαμε έως και την Τρίτη το πρωί, δημοτικό έργο, φάρδεμα των πεζοδρομίων, μονοδρόμησης της Βενιζέλου από το Φάληρο έως την οδό Δαγκλή, όλα θα γίνουν κανονικά.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες τις οποίες επικαλείται ο κ. Φιλιππίδης, η αρνητική απάντηση των Αθηνών στο αίτημα του Δήμου Καβάλας οφείλεται στο ότι δε βγαίνει χρονικά η διαδικασία την οποία ζήτησε να γίνει ο Δήμος Καβάλας.

Η διαχειρίστρια του έργου θεωρεί ότι αυτό πρέπει απαραίτητα να έχει τελειώσει το Δεκέμβριο του 2015. Δεν υπήρχε δηλαδή χρόνος, το έργο προσωρινά να απενταχθεί, ν΄ αλλάξει η μελέτη του και στη συνέχεια να χρηματοδοτηθεί πάλι.

Αυτό ουσιαστικά ζήτησε ο Δήμος Καβάλας. Αλλά το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.

 

Διαβάστε επίσης