Οδός Πολυδούρη» στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 Οδός Πολυδούρη» στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

Συνέντευξη τύπου για την παράσταση «Οδός Πολυδούρη», κείμενο της Ρούλας Γεωργακοπούλου, δόθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.
Η παράσταση με την Ιωάννα Παππά, σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη, παρουσιάζεται από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».
Οι παραστάσεις σήμερα κι αύριο αρχίζουν στις 9.15 το βράδυ. Από την Παρασκευή έως και την Κυριακή, υπάρχει κι απογευματινή παράσταση, 6.30 το απόγευμα και φυσικά βραδινή, 9.15 το βράδυ.
Τιμές εισιτηρίων 12 Ευρώ το κανονικό και 10 Ευρώ το μειωμένο.
Για την παράσταση κάποια πρώτα εισαγωγικά λόγια είπε η παρούσα στη συνέντευξη τύπου, πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Μαρία Καραβία.
?Ένα αφιέρωμα – είπε – στη Μαρία Πολυδούρη, είναι πράγμα σπάνιο στην εποχή μας. Πρόκειται συνέχισε για μία σπουδαία παρουσίαση του Θοδωρή Γκόνη, με θέμα τη γυναικεία ψυχοσύνθεση».
Στη συνέχεια ο Θοδωρής Γκόνης είπε τα εξής: «Εμείς συνεχίζουμε και δεν ξεκινάμε τώρα. Η παράσταση είναι μία σημαντική στιγμή για το χειμερινό ρεπερτόριο του ΔΗΠΕΘΕ. Πίσω από τη μάσκα η συγγραφέας μιλάει για όλες τις γυναίκες του κόσμου κι όχι μόνο για τη Μαρία Πολυδούρη. Η Ρούλα Γεωργακοπούλου με το κείμενό της θέλει ν΄ αποδομήσει το μύθο της Μαρίας Πολυδούρη. Η παράσταση μιλά για όλα τα άλλα, που κρύβει η συγγραφέας. Η Ιωάννα Παππά είναι μια ανοιχτή ηθοποιός, την ευχαριστώ για τη συνεργασία, ξεκινάς να δουλεύεις μαζί της και δεν ξέρεις που θα καταλήξεις».
Η Ιωάννα Παππά ευχαρίστησε όσους την επέλεξαν για το ρόλο. «Είναι μία αναμέτρηση – είπε – με κάτι σπουδαίο και δύσκολο. Είμαι τυχερή – συνέχισε – επειδή ο Θοδωρής Γκόνης γνωρίζει καλά το πεδίο της ποίησης και της λογοτεχνίας γενικότερα». Εξ αρχής είπε ότι αισθάνονταν ασφαλής. Τόνισε επίσης ότι υπάρχει έμμεση και αμεσότατη αναφορά στη Μαρία Πολυδούρη, Παντρέψαμε τόνισε τον κόσμο της Πολυδούρης με τον κόσμο της Γεωργακοπούλου κι έτσι βγήκε αυτή η παράσταση.
Ο Θοδωρής Γκόνης, είπε επίσης ότι στην παράσταση είναι σαν να επιστρέφει στο σήμερα η Μαρία Πολυδούρη και να λέει ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα γνωρίζαμε. Κατά το Θ. Γκόνη η παράσταση είναι μία απροκρυπτογράφηση μέσα από το θέατρο, μέσα στο έργο ζωντανεύουν κι άλλα πρόσωπα, είπε ο κ. Γκόνης.
Η παράσταση που διαρκεί 60 λεπτά, διαδραματίζεται σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, όπου πέρασε άρρωστη τις τελευταίες μέρες της ζωής της η Μαρία Πολυδούρη, η οποία πέθανε σε πολύ μικρή ηλικία, κάτω των 30 ετών.

Διαβάστε επίσης