Οι ΑΝΕΛ τώρα δικαιώνονται – Τα δύο κόμματα θα βρουν κοινή περπατησιά

 Οι ΑΝΕΛ τώρα δικαιώνονται – Τα δύο κόμματα θα βρουν κοινή περπατησιά

Εταίρος του νέου κυβερνητικού σχηματισμού είναι από τη Δευτέρα το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κάτι που ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Τσακίρης χαρακτήρισε ως ένα πρώτο μεγάλο βήμα ώστε να περάσουν στην κοινωνία όλα όσα ευαγγελίζονται τα στελέχη στη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, από την ημέρα ίδρυσης του κινήματος. Ο αγώνας τώρα μόλις εισέρχεται σε τροχιά δικαίωσης κι αυτό θα επαληθευτεί τις προσεχείς ημέρες μέσω της ευκαιρίας συμμετοχής στο κυβερνητικό σχήμα.

Προεκλογικά ο Τέρενς Κουίκ εμφανίστηκε υπερβολικά αισιόδοξος, προβλέποντας την εξασφάλιση τριών βουλευτικών εδρών για τους ΑΝΕΛ στην περιφέρεια ΑΜΘ. Μπορεί η πρόβλεψη να μην επαληθεύθηκε ωστόσο το τοπικό αποτέλεσμα εντάσσεται στην πρώτη τριάδα των υψηλότερων ποσοστών πανελλαδικώς. Το ποσοστό 5,86% που σημειώθηκε στην εκλογική περιφέρεια Καβάλας μεταφράζεται σε 5.001 ψήφους και άρα σε ψηφοφόρους που εμπιστεύθηκαν τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η συμμετοχή του κινήματος στον κυβερνητικό σχηματισμό δίνει την ευκαιρία να φτάσουν έως τα κέντρα λήψης αποφάσεων τα καβαλιώτικα προβλήματα που παραμένουν επί χρόνια σε εκκρεμότητα. Σημαντική για την αύξηση του τοπικού ποσοστού ήταν η βουλευτική υποψηφιότητα του Βαγγέλη Παππά, που ήρθε ως «ανταπόδοση» της στήριξης που παρείχαν οι ΑΝΕΛ στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΚΑΠ και υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας, κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών του περασμένου Μάη. Ο Βαγγέλης Παππάς και ο πρόεδρος του κινήματος Πάνος Καμμένος είχαν συναντηθεί και συζητήσει αρκετές φορές σε προηγούμενο χρόνο με θέμα την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η ΚΑΒΑΛΑΛ ΟΙΛ, ενώ η αρχική γνωριμία των δύο ανδρών είχε γίνει το Φεβρουάριο του 2013 στο προσυνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτηρίζει τους ΑΝΕΛ ως πολιτικό χώρο με ακροδεξιές απόψεις και κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την κυβερνητική συνεργασία. Απαντώντας ο Γιώργος Τσακίρης στις κριτικές του κ. Θεοδωράκη, σημείωσε ότι οι «τηλεοπτικές απόψεις και ατάκες του» δεν αρμόζουν πλέον στο σημερινό πολιτικό σκηνικό. Ο κ. Θεοδωράκης οφείλει πλέον να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι ο «πρωταγωνιστής» και ότι δεν εκφράζεται μέσω των «πρωταγωνιστών» του.

Ο Γιώργος Τσακίρης πιστεύει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα βρουν μια κοινή κυβερνητική περπατησιά. Δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση του Τέρενς Κουίκ στη θέση του συντονιστή του κυβερνητικού έργου, κίνηση που διασφαλίζει την προοπτική κοινής ομαλής πορείας. Δεν εξέτασαν καν το ενδεχόμενο κατάληψη δημοσίων θέσεων οι υποψήφιοι του καβαλιώτικου ψηφοδελτίου, έστω κι αν πρόκειται για τις προεδρικές θέσεις στον ΟΛΚ και στο νοσοκομείο. Μέλημά τους είναι να εφαρμόσουν τις πολιτικές που εξάγγελλαν ή προωθούσαν για την ανακούφιση των πολιτών. Η κάλυψη επομένως των προαναφερόμενων θέσεων μάλλον χαμηλά στις προτεραιότητες των τοπικών στελεχών κατατάσσεται. Τα τοπικά στελέχη των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης σαφώς και θα συζητούν τα καβαλιώτικα προβλήματα, ώστε αυτά να προωθούνται πιο τεκμηριωμένα στα αρμόδια κυβερνητικά ώτα.

 

=

 

Διαβάστε επίσης