• 7 Μαΐου 2024,

Οι εθελοντές υποδέχθηκαν για μία ακόμη φορά τους πρόσφυγες από τη Συρία

 Οι εθελοντές υποδέχθηκαν για μία ακόμη φορά τους πρόσφυγες από τη Συρία

Εθελοντές από διάφορους συλλόγους της πόλης υποδέχθηκαν χθες τις οικογένειες των προσφύγων από τη Συρία, μοιράζοντας μία ακόμη φορά είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα. Οι στιγμές ήταν συγκινητικές. Οι εθελοντές άριστα οργανωμένοι περίμεναν τα γκρουπ των μεταναστών σε δύο διαφορετικά σημεία. Μπροστά από το κτήριο του τελωνείου, κοντά στο παράλιο τείχος της Παναγίας και επίσης εντός του κεντρικού λιμένα της Καβάλας. Οι πρόσφυγες ξαφνιάζονταν, αλλά όταν καταλάβαιναν ότι επρόκειτο για προσφορά εθελοντών, χαμογελούσαν, έπαιρναν τα τρόφιμα, τα χαρτομάντηλα. Ακόμα πάνες για μωρά προσφέρθηκαν, σε μητέρες που είχαν τα μικρά τους παιδιά στην αγκαλιά τους.

Παρόμοια πρωτοβουλία υλοποίησε χθες το πρακτορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, ο σύλλογος Γερμανίδων γυναικών που ζούνε στην Καβάλα.

Εν τω μεταξύ χθες το πρωί μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής για όλη αυτή την τοπική πρωτοβουλία ο Αλέξης Γούλας. Το ρεπορτάζ αναφέρει τα εξής:

 

Ίσως να μην αρκέσει ένα φορτηγό

Για τη μεταφορά της βοήθειας προς τους πρόσφυγες

Το βράδυ της Τετάρτης αναμενόταν να φορτωθούν τα τρόφιμα για τους Σύριους μετανάστες που συγκεντρώνονταν στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου. Ένα φορτηγό από τη Μυτιλήνη είχαν ζητήσει να φθάσει με πλοίο οι υπεύθυνοι της συλλογής των τροφίμων, αλλά τελευταία στιγμή φοβήθηκαν ότι ο μεταφορικός χώρος δε θα επαρκούσε. Ο λόγος ήταν η γενναία προσφορά του Συλλόγου Νέων Θάσου που κατατέθηκε την Τρίτη.

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η ανταπόκριση του κόσμου, παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καβαλιώτες και γενικότερα η χώρα, μας είπε ο Αλέξης Γούλας. Πέραν των μεμονωμένων πολιτών, μεγάλη ήταν η ανταπόκριση φορέων και συλλόγων. Ο όγκος των τροφίμων, των ρούχων, των φαρμάκων και των ειδών καθαριότητας που συλλέχθηκε ήταν αυξημένος. Εξαρχής επιλέχθηκαν οι Γιατροί του Κόσμου ως αξιόπιστοι αρμόδιοι για να διαχειριστούν επί τόπου στη Μυτιλήνη την ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε στην Καβάλα.

Διαβάστε επίσης