• 26 Απριλίου 2024,

«Οι εκλογές έχουν πολιτικό χαρακτήρα»

 «Οι εκλογές έχουν πολιτικό χαρακτήρα»

Στην τηλεόραση της «Πρωϊνής» μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, Παντελής Λασκαρίδης. Σήμερα συμπληρώνει μία περίπου εβδομάδα από τότε που ανακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητά του, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Καβάλα. Ο Παντελής Λασκαρίδης είναι υπάλληλος της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης. Εργάζεται στην υπηρεσία των υδάτινων πόρων, μια από τις λίγες περιφερειακές υπηρεσίες που διατηρούν την έδρα τους στην πόλη της Καβάλας.

Γιος του παλιού βουλευτή της ΕΔΑ, στην Καβάλα, Άγγελου Λασκαρίδη. Μεγάλωσε σε ένα έντονα πολιτικοποιημένο περιβάλλον. Για πολλά χρόνια εργάζονταν στον ιδιωτικό τομέα. Γνωρίζει με λίγα λόγια καλά την αποστολή που ανέλαβε κι όπως εξομολογήθηκε στην ίδια συνέντευξη, μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, συγκεκριμένα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ήταν βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Άρη Βέρρο. Στη συνέχεια όμως τα δεδομένα άλλαξαν.

«Δέχθηκα πρόταση από τον Κώστα Μορφίδη, μία άτυπη προσέγγιση στην οποία δεν ήθελα και δε μπορούσα ν΄ αρνηθώ. Δεν ήθελα να μεταφέρω αλλού την ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως από υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, βρίσκεται σήμερα υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

«Οι εκλογές έχουν έντονο πολιτικό χαρακτήρα» είπε στην ίδια τηλεοπτική παρουσία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι τέτοιο που θα προκαλέσει σύντομα εθνικές εκλογές.

Για τα θέματα της περιφερειακής ενότητας Καβάλας ο Π. Λασκαρίδης ήταν ξεκάθαρος σε αυτό που αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων. «Η διοίκηση Μορφίδη – είπε – θ΄ αλλάξει συνολικά τα σχέδια που υπάρχουν, για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε όλη την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης». Δήλωσε αντίθετος στο σχέδιο που προβλέπει ένα μόνο εργοστάσιο για τα απορρίμματα στο οποίο μάλιστα τα απορρίμματα θα καίγονται.

Το ψηφοδέλτιο της περιφερειακής ενότητας Καβάλας είπε ο Π. Λασκαρίδης θα συγκροτηθεί μέσα από συλλογικές αποφάσεις. Τόνισε ότι επιθυμία του είναι οι πολίτες να είναι ενεργοί, να συμμετέχουν στα κοινά και να δουλεύουν μαζί με τους επικεφαλής εκπροσώπους τους, τους αιρετούς τοπικούς άρχοντες, για την επίτευξη όλων των στόχων που τέθηκαν ή θα τεθούν.

 

Διαβάστε επίσης