• 5 Μαΐου 2024,

Τιμή στις γυναίκες καπνεργάτριες

 Τιμή στις γυναίκες καπνεργάτριες

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, τιμούν τις Καβαλιώτισσες Καπνεργάτριες και διοργανώνουν στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 8 Μαρτίου στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας, μια ανοιχτή εκδήλωση με ομιλήτρια την Ευθυμία Πέγιου και με θέμα: «Καβαλιώτισσες Καπνεργάτριες. Μνήμες – Αγώνες – Προσφορά».

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση στο πλαίσιο ανάδειξης της Καβάλας από την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας (Π.ΕΠ.ΙΣ.) ως Πόλη της Ισότητας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για το έτος 2014.

Η Καβάλα, με πρωτοβουλία του Δημάρχου της Κωστή Σιμιτσή, διαθέτει όλες εκείνες τις απαραίτητες δομές που οφείλει να έχει μία Πόλη Ισότητας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Συμβουλευτικό Κέντρο για τη βία κατά των γυναικών (η λειτουργία του οποίου άρχισε τον περασμένο Ιούνιο), η ύπαρξη της Δημοτικής Επιτροπής ισότητας των Φύλων, καθώς επίσης και η ύπαρξη της εκπροσώπου από την πόλη μας στην Περιφέρεια Ρούλας Γλυκοπούλου.

Περισσότερες δράσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν την πόλη της Καβάλας να ξεχωρίσει ακόμη περισσότερο στην Περιφέρεια, θα ανακοινωθούν σε συνεργασία με την Π.Ε.Π.Ι.Σ εν καιρώ.

Ανοικτή πρόσκληση όχι μόνο στις κυρίες αλλά και στους κυρίους απεύθυνε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Χρύσα Πυραλεμίδου, αφού το θέμα της εκδηλώσεως παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το πρόγραμμα της εκδηλώσεως μάλιστα θα εμπλουτισθεί και μουσικά με τρία σχετικά τραγούδια, κατόπιν συνεργασίας των διοργανωτών με τον μουσικό Μανώλη Παργιετάκη, την τραγουδίστρια Έφη Λεωνίδου και ενός μαθητή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

 

=

 

Διαβάστε επίσης