• 19 Απριλίου 2024,

Οι πρώτες δηλώσεις του Γκαγκαλούδη ως παίκτης της Ενωσης

 Οι πρώτες δηλώσεις του Γκαγκαλούδη ως παίκτης της Ενωσης

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης μίλησε στο NovaΣπορ FM 94, 6 για τη μεταγραφή του στην Ενωση και όχι μόνο. Μίλησε για μια δύσκολη απόφαση να προτιμήσει την Καβαλιώτικη ομάδα, από το εξωτερικό. Επίσης τόνισε ότι η Καβάλα στηρίζει το μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Γκαγκαλούδης

 

Για τη μεταγραφή στην Καβάλα: «Δεν ήταν εύκολη απόφαση, γιατί είχα επιλέξει το εξωτερικό. Αλλά από εκεί και πέρα, ο χρόνος περνά, είμαστε στο τέλος Οκτωβρίου και έπρεπε να βρω ομάδα, αφού δεν βρήκα κάτι στο εξωτερικό. Το πρώτο μέλημα για μένα δεν είναι οικονομικό, αλλά η διαβίωση. Έτσι, ξαφνικά και απότομα “έσκασε” η Καβάλα».

 

Για το ρεκόρ που κυνηγά στις ασίστ: «Είναι τρομερό επίτευγμα, να είσαι τους 10 καλύτερους πασέρ όλων των εποχών. Μπροστά μου είναι άνθρωποι που έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ. Κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν το σκέφτομαι. Η στιγμή είναι μεγάλη και δυνατή την ώρα του ματς, άρα δεν περνά κάτι τέτοιο από το μυαλό σου. Αυτό που κοιτάω είναι να νικά η ομάδα μου».

 

Για την αναβολή της πρεμιέρας: «Αυτή τη στιγμή το άθλημα που αγαπάω και υπηρετώ 17 χρόνια, το πονάω όπως πολλοί. Έχει ξεφτιλιστεί παντελώς από όλες τις απόψεις. Όλοι φέτος έκλεισαν αργά σε κάποια ομάδα, γιατί περίμεναν το εξωτερικό. Δεν νομίζω να ήθελε Έλληνας να αγωνιστεί εδώ, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα. Κάθε χρόνο τα οικονομικά δεδομένα είναι μηδαμινά και οι χορηγοί έχουν απαξιώσει δικαίως το προϊόν. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν είναι το μπάσκετ. Αυτή τη στιγμή έχουν πάρει ένα τσουβάλι λεφτά από τηλεοπτικά και οι υπόλοιπες ομάδες αργοσβήνουν. Ομάδες, όπως ΠΑΟΚ, Άρης, Πανιώνιος… Το Μαρούσι δεν υπάρχει πια και εμείς χάσαμε όλα μας τα λεφτά. Πέρυσι στην ομάδα είχα παιδιά που έπαιρναν 600 ευρώ το μήνα και μαζεύαμε οι παίκτες λεφτά για να τους βοηθήσουμε. Είχα τη χαρά και την ευτυχία να προλάβω τα καλά χρόνια, δηλαδή, από το 2000 μέχρι το 2005. Σε αυτό το άθλημα το μόνο που βλέπω είναι ένα τούνελ χωρίς φως. Αυτό φυσικά έχει επηρεάσει και την Εθνική ομάδα. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αποκλείστηκε από τη Νιγηρία… Δεν θυμάμαι καν, κάποιον καλό μπασκετμπολίστα. Δεν μπορώ να κρύβομαι και δεν θέλω να εκτεθώ. Το μπάσκετ έχει σοβαρό πρόβλημα. Το έχει πει ο ΠΣΑΚ, ο σύνδεσμός μας, ότι είναι στην εντατική».

 

Για τη ψυχολογία που θα έχει φορώντας τη φανέλα της Καβάλας: «Με την καλύτερη ψυχολογία θα μπω εγώ. Γιατί πρώτον αγαπάω αυτό που κάνω και δεύτερον ξέρω ότι θα περάσω καλά στην ομάδα και στην πόλη. Η Καβάλα στηρίζει το μπάσκετ. Υπάρχουν ομάδες και πόλεις που έχουν ψηλά το μπάσκετ, όπως είναι η Δράμα, η Καβάλα, το Ρέθυμνο ή Περιστέρι. Το μπάσκετ δεν είναι οι καρεκλοκένταυροι που το στηρίζουν, αλλά είναι ο κόσμος, τα παιδιά, οι προπονητές, που είναι απλήρωτοι οι περισσότεροι…».

 

Για την Ευρωλίγκα: «Ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε άλλη λογική πλέον. Χρειάζεται χρόνο, αλλά είναι δύσκολο λόγω των απαιτήσεων του κόσμου και της διοίκησης. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να βγαίνει δεύτερος. Φέτος, η χρονιά είναι έξτρα κίνητρο γιατί δικαίως έχασε τα σκήπτρα πέρυσι από τον Ολυμπιακό. Η Ευρωλίγκα είναι απρόοπτη, γιατί δεν ξέρεις ποια ομάδα θα προκύψει στην πορεία. Ποιος περίμενε τον Ολυμπιακό πέρυσι; Ο Ολυμπιακός το πήρε, όμως, με το “σπαθί” του και τη μαγκιά του. Τους καμάρωσα σαν αθλητής, σαν Έλληνας, γιατί το πήρε δικαίως μία ομάδα γεμάτη ελληνόπουλα. Φέτος, θα ξαναβάλω για φαβορί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Μπαρτσελόνα και μία τουρκική σίγουρα. Και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν τύχη. Όμως, ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει στάτους και δεν θα είναι αυτός που ήταν τα προηγούμενα χρόνια».

 

Διαβάστε επίσης