Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού στους Παιδικούς Σταθμούς

 Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού στους Παιδικούς Σταθμούς

Ιδιαίτερα χαρούμενος ήταν χθες ο πρόεδρος του νομικού προσώπου του Δήμου Καβάλας «Αλληλεγγύη», δικηγόρος Λεωνίδας Παππάς. Ήταν χαρούμενος γιατί από τη μια αρχίζει άμεσα η διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού, 64 ατόμων, προσωπικό που θα βοηθήσει τη λειτουργία των παιδικών σταθμών μέχρι το καλοκαίρι. Από την άλλη το ευρωπαϊκό πρόγραμμα έφερε χρήματα στους παιδικούς σταθμούς, για να πληρωθούν επείγουσες λειτουργικές ανάγκες.

Υπάρχει μάλιστα ευτυχής συγκυρία. Τώρα που ετοιμάζονται να αποχωρήσουν οι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, αφήνοντας πίσω τους μεγάλο κενό σε όλους παιδικούς σταθμούς, ουσιαστικά θα τους αντικαταστήσουν οι 64 εποχιακοί εργαζόμενοι.

Ο Λεωνίδας Παππάς μίλησε για το θέμα στην εφημερίδα μας, λέγοντας τα ακόλουθα:

 

«Τα νέα είναι αρκετά ευχάριστα. Κατ΄ αρχήν τη Δευτέρα δημοσιεύεται η προκήρυξη επί συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την πλήρωση κενών θέσεων. Συγκεκριμένα προκηρύσσονται 10 θέσεις ΠΕ νηπιαγωγών, 15 θέσεις ΤΕ τεχνολογικής εκπαίδευσης – βρεφονηπιοκόμων, 20 θέσεις ΔΕ βρεφοκόμων, δευτεροβάθμιας δηλαδή, 4 θέσεις μαγείρων, με πτυχίο και φυσικά 15 θέσεις ΥΕ για καθαρίστριες – τραπεζοκόμους».

ΕΡ: Αυτό το προσωπικό είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας και για πόσο καιρό θα δουλεύει;

ΑΠ: «Για ένα χρόνο. Το προσωπικό είναι απαραίτητο γιατί με τα 870 παιδιά που φιλοξενούμε δε μπορούμε ν΄ αποκριθούμε, προκειμένου ότι τελειώνουν κι οι συμβάσεις με τους εργαζόμενους του «προγράμματος Κατσέλη». Η συγκεκριμένη προκήρυξη θα έχει 10ήμερη προθεσμία για κατάθεση δικαιολογητικών.

Επίσης είναι μέσω ΑΣΕΠ, είναι με μόρια, δηλαδή ελέγχεται από τον ΑΣΕΠ. Να το γνωρίζουν αυτό θέλω όλοι οι υποψήφιοι, που θα καταθέσουν τα χαρτιά τους. Δε χωρεί καμιά παρέμβαση. Θα είναι απολύτως αξιοκρατική η επιλογή. Η πιο αξιοκρατική διαδικασία και εκτιμώ ότι θα έχουμε πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή, γιατί ήδη πριν από τη δημοσίευση, το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο.

Από κει και πέρα θέλω επίσης να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια του πενταμήνου του «προγράμματος Κατσέλη», αλλά κι αυτών των συμβάσεων, δε μπορούν να γίνουν άλλου είδους προσλήψεις. Ακόμη να πάμε κι έναν ακόμη ευχάριστο. Σήμερα μας ήρθε η δόση από την ΕΤΑΑ, η δόση για το 2012, των 550.000 ευρώ και αυτό σημαίνει ότι από μέρα σε μέρα θα καλύψουμε όλες απολύτως τις οφειλές μας, σε προμηθευτές και σε κάθε τρίτον και θα καλύψουμε οφειλές του τρέχοντος διαστήματος, μέχρι δηλαδή το τέλος Οκτώβρη. Δεν υπάρχει δηλαδή καμιά απολύτως οφειλή από το νομικό πρόσωπο. Αυτό υποδηλώνει και την πολύ καλή οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Τέλος του μήνα- αρχές του επόμενου, θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε και για το νέο προϋπολογισμό».

ΕΡ: Δεν ακούστηκε μόνο κάτι που είπατε για τις προσλήψεις, σχετικά με τα πεντάμηνα;

ΑΠ: «Τελειώνουν οι πεντάμηνες συμβάσεις, το αργότερο σε 10 – 15 ημέρες, γι΄ αυτό είναι εντελώς απαραίτητο η πρόσληψη αυτών των 64 ατόμων, γιατί αλλιώς στους παιδικούς σταθμούς θα υπάρχουν πολλά κενά».

ΕΡ: Θα προλάβετε όμως;

ΑΠ: «Θα προλάβουμε. Έχουμε χρονικό διάστημα… Εκτιμώ ότι μέσα στο Νοέμβριο θα μπορούμε να κάνουμε και τις πρώτες προσλήψεις. Θα έχουμε αποτελέσματα».

 

Διαβάστε επίσης