Οι πρώτες πτήσεις των χοκ στο λιμάνι

 Οι πρώτες πτήσεις των χοκ στο λιμάνι

Τριάντα λεπτά πετούσαν πάνω από την πόλη της Καβάλας και όχι μόνο δύο μαχητικά πολεμικά αεροσκάφη τύπου χοκ, που ήρθαν στην περιοχή από τη Σαουδική Αραβία, την Παρασκευή. Οι καβαλιώτες ξαφνιάστηκαν αλλά αμέσως σήκωσαν το κεφάλι ψηλά για να δουν. Το θέαμα ήταν ως συνήθως εντυπωσιακό. Στην ταράτσα του διοικητηρίου την όλη εκδήλωση – δοκιμαστική πτήση, παρακολούθησαν οι διοργανωτές του αεροπορικού σόου με επικεφαλής τον Πάνο Γεωργιάδη.
Τέτοια αεροσκάφη έχουνε έρθει για το αεροπορικό σόου έξι. Δοκιμαστικές πτήσεις από τα υπόλοιπα θα αρχίσουν και τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Πέμπτη.
Οι καβαλιώτες σε όποιο σημείο του κέντρου της πόλης κι αν βρίσκονταν σήκωναν το κεφάλι ψηλά για να δούνε τα αεροπλάνα που πάντως κινούνταν πολύ γρήγορα και πετούσαν σε σχετικά μεγάλο ύψος.
Ο Π. Γεωργιάδης είπε τα εξής: «Στο επόμενο μισάωρο περιμένουμε ένα ζεύγος μαχητικών ΧΟΚ, να πετάξει στην περιοχή μας. Είναι αρχική τους πτήση, δοκιμής, να μετρήσει αποστάσεις, γενικά να δει τη μορφολογία του εδάφους. Μαζί μου είναι και ο Σεν Μορί, ο επισμηναγός, για να πάρει στοιχεία της αποστολής».
ΕΡ: Ο κ. Μορί τι σχέση έχει;;
ΑΠ: Είναι ο σύνδεσμος ο απεσπασμένος για τρία χρόνια από τη βασιλική αεροπορία της Αγγλίας τη ΡΑΦ, Νεοζηλανδός στην καταγωγή, στο ταμπούκ, δηλαδή στη βάση κι αυτός ασχολείται ως σύνδεσμος με όλα τα επιχειρησιακά θέματα της ομάδας».
ΕΡ: Οι επόμενες αφίξεις πότε θα αναμένονται; Οι σαουδάραβες ήρθαν από την Παρασκευή…
ΑΠ: Οι επόμενες αφίξεις από τις 10.00 η ώρα τοπική της Πέμπτης, ενώ οι υπόλοιπες δύο ομάδες έρχονται την Παρασκευή το πρωί».
ΕΡ: Έχει αλλάξει κάτι σε αυτά που μας ανακοινώσατε την περασμένη εβδομάδα;
ΑΠ: «Απολύτως τίποτα. Μάλιστα, ενδεχομένως να έχουμε κι ακόμη μία ομάδα, από την Ελλάδα, εννοώ αεροπορικό κολλέγιο από τη Θεσσαλονίκη».

 

Διαβάστε επίσης