• 7 Μαΐου 2024,

Ο διοικητής του νοσοκομείου μιλά περί ΕΔΕ, πάρκινγκ και μαγνητικού τομογράφου

 Ο διοικητής του νοσοκομείου μιλά περί ΕΔΕ, πάρκινγκ και μαγνητικού τομογράφου

Για την ΕΔΕ που διετάχθη και το πόρισμα αυτής αναφορικά με τη λειτουργία της νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Καβάλας μας μίλησε  το πρωί ο διοικητής του ιδρύματος Χρήστος Κοπατσάρης, σημειώνοντας ότι εκείνο που υπολείπεται να γίνει είναι η άσκηση του πειθαρχικού ελέγχου από τον πρόεδρο της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης. Πράγμα που σημαίνει ότι σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ θα πρέπει να παραπεμφθεί η υπόθεση στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο, κάτι που αναμένεται να συμβείς εντός του επόμενου διαστήματος. Μόνο έτσι θα πάψουν οι φήμες αλλά και οι ταλαιπωρίες ορισμένων εργαζομένων που απορρέουν από τη φημολογία. Ο Χρήστος Κοπατσάρης ενδιαφέρεται για τη διατήρηση της ηρεμίας στο νοσοκομείο προκειμένου οι υπάλληλοι να εργάζονται χωρίς επιπλέον έννοιες και προβλήματα.

Παράπονα διατυπώνουν οι πολίτες για την έλλειψη επαρκούς χώρου στάθμευσης οχημάτων στο νοσοκομείο. Επ’ αυτού, ο κ. Κοπατσάρης μας εξήγησε ότι υπάρχει μια νέα ιδέα την οποία και συζήτησε με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Προκόπιο. Χώρος σταθμεύσεως υπάρχει πλησίον του ανακαινιζόμενου κτηρίου της Μητροπόλεως στον Άγιο Σίλα, πρόταση που άκουσε με θετική διάθεση ο Μητροπολίτης, αλλά που απαιτεί περαιτέρω διεξοδική συζήτηση.

Η μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε κατά τη διάρκεια οικοδομήσεως του νέου νοσοκομείου αφορούσε στον απαλλοτριωμένο δεξί χώρο, όπου βρίσκεται ο μεγάλος βράχος, ο οποίος όμως δεν ισοπεδώθηκε εγκαίρως προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Σήμερα πλέον η λύση είναι ανέφικτη, όχι μόνο εξαιτίας του υψηλού κόστους αλλά κι εξαιτίας του γεγονότος ότι απαγορεύεται η χρήση φουρνέλων. Είναι ενδεικτικό, ότι την περίοδο κατασκευής του νοσοκομείου η ισοπέδωση κόστιζε 300.000 ευρώ ενώ σήμερα υπολογίζεται περίπου σε 3.00.000 ευρώ.

Σχετικά με την προμήθεια του μαγνητικού τομογράφου, ο κ. Κοπατσάρης εξήγησε ότι οι δύο συμμετέχουσες στο διαγωνισμό εταιρείες έχουν εμπλακεί σε επίπεδο προσφυγής στο διοικητικό δικαστήριο, με αφορμή την τεχνική αξιολόγηση. Σε αναμονή βρίσκονται οι αρμόδιοι για την έκδοση της αποφάσεως του διοικητικού δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης. Το ευχάριστο είναι πως τα χρήματα παραμένουν εξασφαλισμένα ως «γέφυρα» μεταξύ ΕΣΠΑ και ΣΕΣ. Κατόπιν της οριστικής αποφάσεως θα πρέπει να ακολουθήσει η διαμόρφωση του ανάλογου χώρου και στη συνέχεια το προσωπικό θα εκπαιδευτεί στο επιλεγόμενο μηχάνημα. Ο κ. Κοπατσάρης αποφάνθηκε ότι μέχρι το τέλος του 2014 θα τεθεί σε λειτουργία ο μαγνητικός τομογράφος του νοσοκομείου Καβάλας.

 

=

 

Διαβάστε επίσης