• 19 Μαΐου 2024,

Ο Ιορδάνης Παπαντίδης ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για τις εκλογές του ΕΥΚ

 Ο Ιορδάνης Παπαντίδης ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για τις εκλογές του ΕΥΚ

Στις 7:00 το απόγευμα της Κυριακής θα ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογική διαδικασία στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας και η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 23:00. Σχολιάζοντας τις συνθήκες υπό τις οποίες κυλά η προεκλογική περίοδος του ΕΥΚ στη διάρκεια των τελευταίων ετών, το μέλος της διοικήσεως Ιορδάνης Παπαντίδης το χαρακτήρισε ως «μία από τα ίδια». Ο κ. Παπαντίδης ακόμη δε γνωρίζει τους αντιπροσώπους που θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής. Ο κ. Παπαντίδης προσπάθησε επιμόνως να ενημερωθεί μέσω του προέδρου, τον οποίον αναζητούσε είτε προσωπικά είτε τηλεφωνικά και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι ούτε προσωπικά ο πρόεδρος γνωρίζει πόσα σωματεία θα μετέχουν. Μάλλον 28 σωματεία, του είπε, ενώ δήλωσε άγνοια για τον αριθμό των αντιπροσώπων αφού περιμένει απάντηση από το πρωτοδικείο.

Ο κ. Παπαντίδης αναρωτήθηκε ποια σχέση μπορεί να έχει το πρωτοδικείο με τις εκλογές του ΕΥΚ. Μας εξήγησε επίσης, ότι πριν η διοίκηση λάβει απόφαση για προκήρυξη εκλογών, θα έπρεπε να πραγματοποιήσει γενική συνέλευση και απολογισμό, αλλά και να είχε προηγηθεί η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων. Να διασταυρωθεί δηλαδή πόσα σωματεία τακτοποιημένα ταμειακώς μπορούν να μετέχουν στη διαδικασία, κάτι που σύμφωνα με την πληροφόρηση του Ιορδάνη Παπαντίδη δεν έχει διεξαχθεί. Παρόλα αυτά, το ΕΥΚ ήδη από τη Δευτέρα καλεί τους αντιπροσώπους ώστε να λάβουν τις προσκλήσεις.

Κοντολογίς, ο ενδιαφερόμενος και άμεσα εμπλεκόμενος με τις εκλογές του ΕΥΚ ως επικεφαλής παρατάξεως Ιορδάνης Παπαντίδης, δεν μπορεί να ενημερωθεί αρμοδίως για τον αριθμό των σωματείων και των αντιπροσώπων που θα λάβουν μέρος, αλλά ούτε και για την επιβεβλημένη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων εντός των προθεσμιών. Τη στιγμή που ο συνδικαλιστικός τομέας βρίσκεται σε αναταραχή λόγω των εργασιακών προβλημάτων, οι διοικούντες του ΕΥΚ ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την άγρα ενός επιπλέον ψήφου και για ενδεχόμενη απώλεια κάποιας εκ των εδρών από άλλο συνδυασμό. Σύμφωνα με την άποψη του κ. Παπαντίδη και η απερχόμενη διοίκηση προσπαθεί να παγιωθεί ως «καθεστώς», όπως ακριβώς έπρατταν και οι προκάτοχοί της, επιχειρώντας να κρατηθεί «με το στανιό» στη θέση της.

Αν και προσπάθησε να το αποφύγει, τελικά ο Ιορδάνης Παπαντίδης αναγκάστηκε να ακολουθήσει τη δικαστική οδό και να καταφύγει την Τετάρτη στον εισαγγελέα. Ζήτησε δηλαδή μέσω εισαγγελικής παρέμβασης να του παραδοθούν τα στοιχεία που εδώ και καιρό προσπαθεί να λάβει. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος παρά μόνο η προσφυγή στη δικαιοσύνη, παρατήρησε ο κ. Παπαντίδης.

Διαβάστε επίσης