Ο Μάκης Παυλίδης ξαναχτυπά…

 Ο Μάκης Παυλίδης ξαναχτυπά…

Ο Μάκης Παυλίδης ξαναχτυπά… Καθιέρωσε ως τοπικό καλοκαιρινό θεσμό την έκθεση με φωτογραφίες του, την οποία εδώ και τρία χρόνια οργανώνει στον πεζόδρομο της Κωστή Παλαμά, μπροστά ακριβώς από το κατάστημά του.

Και φέτος οι φωτογραφίες του Μάκη Παυλίδη είναι η μια πιο όμορφη από την άλλη. Δεν κρύβει ότι η κρίση δεν τον έχει επηρεάσει, από φωτογραφικής πλευράς. Δηλαδή φωτογραφίζει συνεχώς, επαγγελματικά, αλλά κι όταν πρόκειται να προετοιμάσει την επόμενή του έκθεση.

Οι περισσότερες από τις φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από την πόλη και το νομό Καβάλας. Ο ίδιος μίλησε στην εφημερίδα μας, γι΄ αυτή την πρωτοβουλία. Η συνέντευξή του είναι η ακόλουθη:

 

«Είναι η κλασική έκθεση που γίνεται κάθε χρόνο, στον πεζόδρομο της Κωστής Παλαμά».

ΕΡ: Ποια είναι τα θέματα των φωτογραφιών;

ΑΠ: «Γύρω στις 70 φωτογραφίες είναι και τα θέματα είναι από την Ελλάδα, πινελιές ας πούμε από τον τόπο μας».

ΕΡ: Είναι φωτογραφίες τραβηγμένες στην Καβάλα;

ΑΠ: «Οι περισσότερες ναι και από τη γύρω περιοχή».

ΕΡ: Φωτογραφίες θα λέγαμε που βγάζουνε μία αισιοδοξία ή θα τις χαρακτηρίζατε κάπως αλλιώς;

ΑΠ: «Αισιοδοξία γιατί η Ελλάδα παραμένει αναλλοίωτη ότι κι αν μας κάνουνε από οικονομικής πλευράς, γιατί ο τόπος μας είναι ιδιαίτερος».

ΕΡ: Το θέμα είναι κατά πόσο η κρίση επηρεάζει και τη φωτογραφία και τους φωτογράφους;

ΑΠ: «Η κρίση επηρεάζει τα πάντα, αλλά στην ουσία δεν επηρεάζει και τίποτε γιατί αυτό μας σώνει εδώ πέρα είναι ο ήλιος και τίποτα παραπάνω».

ΕΡ: Το γεγονός ότι η έκθεση γίνεται σ΄ έναν πεζόδρομο, είναι καλό ή κακό γι΄ αυτήν;

ΑΠ: «Αυτό που κατάλαβα, είναι πολύ καλό γιατί οι εκθέσεις που γίνονται σε χώρους έχουνε λιγότερη προσέλευση, γιατί ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί για να πάει εκεί, ενώ στο δρόμο το βλέπει άμεσα».

ΕΡ: Είναι και πιο αυθόρμητο μάλλον;

ΑΠ: «Αυτή η καθιέρωση του πεζόδρομου ως τόπος έκθεσης των φωτογραφιών, αποδείχθηκε μια καλή ιδέα».

ΕΡ: Πόσα χρόνια κάνεις αυτή την έκθεση;

ΑΠ: «Είναι ο τρίτος χρόνος».

ΕΡ: Οι φωτογραφίες πωλούνται;

ΑΠ: «Οι φωτογραφίες δεν πωλούνται με την έννοια… Όποιον του αρέσει κάτι θα ρωτήσει αλλά με την κρίση που ζούμε τώρα, δεν σκέφτεται άλλος να δώσει λεφτά για οτιδήποτε. Δεν του περισσεύουνε… Σε κανένα δεν περισσεύει χρήμα για τίποτε».

ΕΡ: Πως θα λειτουργήσει τελικά η έκθεση, θα είναι ανοιχτή όσο είναι ανοιχτό το κατάστημα ή θα βρείτε τρόπο μας είναι ανοιχτή συνεχώς;

ΑΠ: «Με το ωράριο της αγοράς κι έχω σκοπό μετά τις 15 Αυγούστου να έρθουνε κι άλλοι καλλιτέχνες. Με έχουνε κάνει πρόταση να συνεχίσουμε μέχρι το Σεπτέμβριο, με εκθέσεις ζωγραφικής και άλλων φωτογράφων της πόλης».

 

 

Διαβάστε επίσης