• 1 Μαΐου 2024,

Ο ΦΟΚ προσδοκά διοικητική ανανέωση

 Ο ΦΟΚ προσδοκά διοικητική ανανέωση

Την βασιλόπιτά του έκοψε χθες το πρωί στο εντευκτήριό του ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας. Η προσέλευση ήταν περιορισμένη λόγω της κακοκαιρίας. Από πλευράς επισήμων βρέθηκε στην εκδήλωση μόνο ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης και η δημοτική σύμβουλος Ευαγ. Δρακονάκη.

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν εδέσματα και ζεστό τσάι. Ομιλία με την ευκαιρία της νέας χρονιάς έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Χαράλαμπος Χαϊνάς, που αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, σ΄ αυτήν των προσφύγων και στην ανάγκη να υπάρξουν νέα μέλη, που μάλιστα μπορούν να προωθηθούν και στο διοικητικό συμβούλιο στο Φυσιολατρικό Όμιλο.

Μέσα στο χώρο του Εντευκτηρίου το τζάκι ζέστανε την ατμόσφαιρα, το κλίμα ήταν άριστο. Μέχρι να κινηθεί κάποιος με το αυτοκίνητό του στο εντευκτήριο του ΦΟΚ ακολουθώντας τη γνωστή διαδρομή από τον Άγιο Σίλα, είχε προβλήματα καθώς λόγω της πυκνής βλάστησης τα πουρνάρια και οι άλλη βλάστηση επηρεάζουν την ορατότητα και η ανάβαση ή κατάβαση του αυτοκινήτου μέχρι το εντευκτήριο του ΦΟΚ  ή από αυτό μέχρι τον Άγιο Σίλα, είναι επικίνδυνη. Επιβάλλεται λοιπόν ο δρόμος να τύχει της απαραίτητης συντήρησης, διαχρονικό αίτημα του συλλόγου.

Η ομιλία του κ. Χαϊνά ήταν η ακόλουθη:

«Αγαπητοί φυσιολάτρες, φίλες και φίλοι του φυσιολατρικού ομίλου, καλωσήρθατε στο όμορφο εντευκτήριό μας. Καλωσορίζουμε τις αρχές του τόπου και ιδιαίτερα αυτούς που μας τιμούν με την παρουσία τους και κατανοούμε κι αυτούς που δε μπόρεσαν να έρθουν γιατί οι υποχρεώσεις και οι πίτες που κόβονται σήμερα είναι πολλές και στείλανε τους αντιπροσώπους τους. Σας καλωσορίζουμε όλους εσάς που κάνατε τον κόπο και ανηφορίσατε εδώ ψηλά στην φωλιά του ΦΟΚ να γιορτάσουμε μαζί το πατροπαράδοτο έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας.

Το Δ.Σ. του ΦΟΚ σας ευχαριστεί για την παρουσία σας και εύχεται σε όλους καλή χρονιά. Το 2016 να είναι γεμάτο υγεία, ελπίδα και δημιουργία. Ευχόμαστε να πραγματοποιηθούν τα όνειρα και οι επιθυμίες όλων.

Οι δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα μας, συνεχίζουν και επηρεάζουν τα πάντα γύρω μας. Αυτό δεν είναι κρίση είναι αρρώστια – αρρώστια ανίατη δεν λέει να τελειώσει. Και δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση έχουμε και τη διεθνή τρομοκρατία που έχει απλώσει τα πλοκάμια της και χτυπάει ανελέητα σε χριστιανικές και μουσουλμανικές χώρες σε όλη την υφήλιο σκοτώνοντας χιλιάδες ανυποψίαστους ανθρώπους. Για να τριτώσει το κακό έχουμε και το προσφυγικό 30.000 ανθρώπινες ψυχές περάσανε μόνο από την Καβάλα, από το τέλος Ιουλίου μέχρι το τέλος της χρονιάς 800.000 εισήλθαν στην Ελλάδα μέσα στο 2015. Άνθρωποι φοβισμένοι, κατατρεγμένοι, ταλαιπωρημένοι με τα μωρά τους στην αγκαλιά που έχουν την ανάγκη μας και θέλουν τη βοήθειά μας. Εμείς σαν Έλληνες είμαστε εδώ, αντιστεκόμαστε, βοηθάμε με όλους αυτούς τους συλλόγους και τους εθελοντές που δεν πτοούνται από την κακοκαιρία και την κούραση, προσπαθούμε να δώσουμε μια ελπίδα, να δείξουμε την ανθρωπιά μας. Να κρατήσουμε τις αρχές μας να στηρίξουμε την πίστη μας και τον θεσμό της οικογένειας.

Για να ξεπεράσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες που μας περικλείουν από παντού στον Φυσιολατρικό Όμιλο συνεχίζουμε την πορεία μας. Με όπλα, την πίστη, την αγάπη, την αλληλεγγύη, την ελπίδα και την αγάπη μας προς τη φύση, τη χαρά μας για περιπάτους μέσα στα δάση και την περιέργειά μας να γνωρίσουμε νέους τόπους και ορίζοντες. Κόντρα στους καιρούς και στις δυσκολίες συνεχίζουμε κι αυτήν τη χρονιά τη δράση του φυσιολατρικού ομίλου.

Το Διοικητικό συμβούλιο του Φυσιολατρικού Ομίλου έχοντας τη συμπαράστασή σας και τη βοήθεια των αρχών και των μελών του ομίλου, συνεχίζει το πρόγραμμα που με πολύ μεράκι έφτιαξε. Έχουμε μπροστά μας σύμφωνα με το πρόγραμμα που οι περισσότεροι έχετε στα χέρια σας τις ακόλουθες δράσεις:

*Το Σάββατο και την Κυριακή 30 και 31/1/2016 διήμερη εκδρομή στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν με διαμονή στον Άγιο Αθανάσιο.

*Την Κυριακή 7/2/2016 και ώρα 10.30 π.μ. στον εντευκτήριο εξωραϊστικές εργασίες και πορεία έως το καταφύγιο του ορειβατικού, θα προσφερθεί φασουλάδα.

*Την Κυριακή 21/2/2016 ημερήσια εκδρομή στην Γουμένισσα και περιήγηση στην γύρω περιοχή.

*Το Σάββατο 27/2/2016 ο αποκριάτικος χορός του ΦΟΚ.

*Την Τετάρτη 16/3/2016 εκλογές του ομίλου. Εδώ θα χρειαστούμε τη βοήθεια ολονών σας. Υπάρχει άμεση ανάγκη ανανέωσης του διοικητικού συμβουλίου. Πλαισιώστε τους συμβούλους και στηρίξτε τις εκλογές. Βάλτε υποψηφιότητα για να βοηθήσετε το σύλλογο να συνεχίσει την πορεία του στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

*Και υπάρχει και συνέχεια σύμφωνα με το πρόγραμμα που όσοι δεν το έχετε περάστε από το γραφείο του ομίλου να το πάρετε.

Μην ξεχνάτε ότι το γραφείο είναι ανοιχτό όλες τις εργάσιμες μέρες από τις 10.30 έως τις 13.00. Ελάτε να συζητήσετε με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να πάρετε έναν καφέ ή ένα τσάι και να καταθέσετε τις προτάσεις σας για νέες δράσεις που μπορούν να συμπεριληφθούν στο καινούριο πρόγραμμα που ετοιμάζουμε.

Σας ευχαριστούμε όλους από τα βάθη της ψυχής μας που ήρθατε για να γιορτάσετε μαζί μας αυτή την ωραία γιορτή του ομίλου.

Σας ευχόμαστε και πάλι καλή χρονιά με υγεία. Ο καινούριος χρόνος να φέρει σε όλους υγεία και ευτυχία. Ευχαριστώ πολύ».

 

Διαβάστε επίσης