• 17 Μαΐου 2024,

Πάνε τα Παρίσια …

 Πάνε τα Παρίσια …

Αφήσαμε την Αμφίπολη και ασχολούμαστε εδώ και μερικές ώρες με τις ειδήσεις που μας έρχονται απο το μέτωπο των διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα η οποία απο το πρωϊ της Τρίτης είναι στην Αθήνα.
Πάνε και τα Παρίσια και οι χλειδές.
Οταν έρθει η ώρα της κρίσης όλα γίνονται όπως παλιά.
Απλά πήγανε στο Παρίσι για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να περάσουν το μήνυμα της διαφορετικής σημασίας των αξιολογήσεων της τρόϊκας απο εδώ και στο εξής.
Παπάρια λάχανα.
Τίποτα δεν άλλαξε λέω εγώ επι της ουσίας αφού η τρόϊκα δεν παίρνει χαμπάρι απο τέτοιους είδους μηνύματα και δεν είναι διατεθειμένη να πάρει μέρος σε αυτό το παιχνίδι των εντυπώσεων αφού το μόνο που την ενδιέφερε και την ενδιαφέρει είναι τα νούμερα.
Η ελληνική πλευρά προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει τους έλληνες οτι τα πράγματα έχουν αλλάξει αλλα βλέπετε και εσείς οτι πέρα απο τα μέλη της συγκυβέρνησης αυτό κανείς άλλος δεν το πιστεύει.
Και δεν το πιστεύει κανείς γιατί τίποτα δεν έχει αλλάξει.
Την ώρα που ο Σαμαράς μιλάει για οριστική απαλλαγή απο τα μνημόνια και την επιτήρηση της τρόϊκας ένας ηλικιωμένος άνθρωπος άφηνε την τελευταία του πνοή πίσω απο την γκισέ μιας τράπεζας προσπαθώντας να πληρώσει την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.
Τον έφαγε ο ΕΝΦΙΑ που είναι επινόηση των δανειστών με τις πλάτες της ελληνικής κυβέρνησης.
Την ώρα που ο Σαμαράς μιλάει για αξιολόγηση με συνοπτικές διαδικασίες την ίδια ώρα τα μέλη της τρόϊκας λένε οτι η αξιολόγηση θα γίνει με κανονικούς ρυθμούς σε δύο φάσειςκαι οτι πρίν απο το Eurogroup στα τέλη του Νοέμβρη δεν θα πρέπει να αναμένουμε νεώτερα.
Καταλαβαίνετε και εσείς οτι υπάρχει μια σοβαρή διάσταση απόψεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Αλλιώς τα βλέπουμε εμείς τα πράγματα και αλλιώς οι δανειστές μας.
Το θέμα είναι ποιανού η “ματιά” θα επικρατήσει.
Λέτε ο Σαμαράς που βλέπει ο χρόνος της κυβέρνησης του υπο αυτές τις συνθήκες να τελειώνει να πουλήσει καμμιά μαγκιά αλλα Τσίπρα ;
Ισως να παίζει και αυτό το σενάριο στο μυαλό του αφού όπως λέει τους τελευταίους μήνες δεν θα χρειαστούμε άλλα δανεικά.
Οταν είσαι σίγουρος οτι το μαγαζί βγαίνει και οτι δεν θα χρειαστεί να απλώσεις ξανά το χέρι σε παίρνει να κάνεις και καμμιά στραβοτιμονιά.
Πάντως οι τελευταίες πληροφορίες λένε οτι οι δανειστές με το επιτελείο του Χαρδούβελη συμφωνήσανε οτι ο δημοσιονομικός στόχος του 2015 μπορεί να βγεί χωρίς μέτρα και χωρίς δανεικά.
Αυτή η συμφωνία μπορεί να αποτελέσει και την αφετηρία για την έξοδο της χώρας απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και την σκληρή οικονομική επιτήρηση.
Βέβαια η κυβέρνηση βιάζεται για να μπορεί να προλάβει και μια ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση τους επόμενους μήνες σε περίπωση που δεν της βγούνε τα κουκιά για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο στόχος της συγκυβέρνησης για να ανακόψει κατά κάποιο τρόπο την καλπάζουσα πορεία του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι δπλός.
Να βγεί απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και να αποφασίσει φοροελαφρύνσεις και 100 δόσεις για όλα τα χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία.
Μόνο έτσι μπορεί να αλλάξει ο χάρτης.
Αυτά πήγε και είπε στο Βερολίνο προχθές ο Σαμαράς και περιμένει.
Μας έχουν ζαλίσει εδώ και μια εβδομάδα με τον γάμο του Κλούνεϊ που παντρεύτηκε την δικηγόρο με διεθνή φήμη.
Ο γάμος έγινε στην Βενετία και διεκδικεί τον τίτλο του γάμου της χρονιάς.
Μπορεί πρίν απο μερικές εβδομάδες να παντρεύτηκε και η Τζολί με τον Πίτ αλλα ο γάμος αυτός ήτανε κλειστός και έτσι δεν μπορεί να συγκριθεί με τον χολυγουτιανό γάμο του Κλούνεϊ.
Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.
Να έχετε το νού σας γιατί μετά το πρώτο δεκαήμερο ο Οκτώβρης αγριεύει και μας δείχνει τα δόντια του.
Το νού σας και τα παπλώματα έξω – έξω.
Δεν ξέρω αλλα όσο περνάνε οι μέρες τόσο αυξάνουν οι φωνές που λένε οτι ο φετεινός χειμώνας θα είναι και βαρύς εκτός απο δύσκολος.
ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης