• 4 Μαΐου 2024,

Πέτυχε κι αυτή η «Αλφαβητοπαρέλαση»

 Πέτυχε κι αυτή η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Ιδιαίτερα πετυχημένη ήταν το περασμένο Σάββατο η 8η «Αλφαβητοπαρέλαση» μαθητών δημοτικών σχολείων της Καβάλας. Ο καιρός βοήθησε, η συμμετοχή των μαθητών ήταν πολύ μεγάλη, ο κόσμος στην οδό Ομονοίας πολύς. Η μουσική ακούγονταν δυνατά. Ήτανε ένα αποκριάτικο πάρτι που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Δε συμμετείχε τελικά το 14ο δημοτικό σχολείο του Προφήτη Ηλία. Κανονικά συμμετείχαν όλα τα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία. Μάλιστα κάθε σχολείο είχε φέτος περισσότερους μαθητές. Οι στολές προσεγμένες, όμορφες, πολύχρωμες, έδιναν έμφαση στο καπέλο. Αυτό άλλωστε ήταν το θέμα της «Αλφαβητοπαρέλασης».

Από σήμερα οι διοργανωτές της «Αλφαβητοπαρέλασης» θα συζητήσουν με τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γερομαρκο, την πρότασή του, του χρόνου αυτή η εκδήλωση να συγκεντρώσει στην Καβάλα τα σχολεία όλου του Νομού.

Όσο για το θέμα της επόμενης ένατης (9ης) «Αλφαβητοπαρέλασης» οι διοργανωτές είναι απολύτως έτοιμοι πλην όμως το κρατούν ως έκπληξη.

Κι αυτή τη φορά διατυπώθηκαν παράπονα από καταστηματάρχες, ότι η «Αλφαβητοπαρέλαση» επηρέασε την κίνηση στα καταστήματα, πριν, κατά τη διάρκειά της και μετά το τέλος της. Παράπονα υπάρχουν επίσης κι από τους μικροπωλητές της λαϊκής αγοράς, καθώς όπως είπαν το Σάββατο, λόγω της «Αλφαβητοπαρέλασης» η κίνηση στη Λαϊκή ήταν περιορισμένη.

Οι επαγγελματίες, αλλά κι οι εκπρόσωποι της Λαϊκής αγοράς σκέφτονται ν΄ απευθυνθούν στο Δήμο Καβάλας, ώστε με τη σειρά του να πιέσει τους διοργανωτές, προκειμένου του χρόνου η «Αλφαβητοπαρέλαση» να μη γίνει Σάββατο, αλλά να γίνει Κυριακή.

Εάν η «Αλφαβητοπαρέλαση» γίνει Κυριακή λύνεται το πρόβλημα με την αγορά, ανακύπτουν όμως άλλα προβλήματα, που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα των οδών, όπου κινούνται τα καρναβάλια κι τη λήψη κυκλοφοριακών μέτρων για την εξυπηρέτηση της κίνησης στο κέντρο της Καβάλας.

Η δημοτική κι η ελληνική αστυνομία έχουνε δηλώσει ότι δε μπορούν να πάρουν ίδια μέτρα ημέρα Κυριακή, ενώ η καθαριότητα του Δήμου Καβάλας, έχει πει στους διοργανωτές ότι δε μπορεί να καθαρίσει τόσο γρήγορα και τόσο αποτελεσματικά από κομφετί και σερπαντίνες τους δρόμους, εάν η παρέλαση τελειώσει μεσημέρι Κυριακής κι όχι μεσημέρι Σαββάτου.

 

 

Διαβάστε επίσης