Πήρε κεφάλι ο Βαγγέλας ;

 Πήρε κεφάλι ο Βαγγέλας ;

Η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε απο τις 10 μονάδες , έπεσε στις 5 περιορίστηκε στις 3-4 και σήμερα που το μιλάμε η διαφορά είναι μόλις στην μισή μονάδα.

Ετσι δηλαδή που την πάνε την δουλειά οι δημοσκόποι την άλλη εβδομάδα βλέπω να είναι 1-2 μονάδες πάνω ο Βαγγέλας ο Μεϊμαράκης που έρχεται απο τις ρεζέρβες να αναστήσει την Νέα Δημοκρατία και να την επαναφέρει στην εξουσία ;

Κυριακή κοντή γιορτή.

Ο Τσίπρας βάλλεται απο παντού αλλα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος.

Αν ο Μεϊμαράκης βρεί τον τρόπο να του κλείσει το στόμα μπορεί και να έρθει πρώτος.

Ο Τσίπρας όταν μιλάει κερδίζει και πείθει τον ελληνικό λαό.

Εγώ αν ήμουνα στην θέση του Βαγγέλα δεν θα ήθελα δύο ντιμπέϊτ αφού για τον Τσίπρα αυτές οι τηλεοπτικές εμφανίσεις είναι βούτυρο στο ψωμί του.

Και ο Βαγγέλας τα λέει καλά αλλα τα λέει λίγο ΧΥΜΑ και ακούγεται κάπως άκομψος.

Ο ΄λαός θέλει αλήθειες αλλα θέλει και τρόπο.

Όπως και να έχει η διαφορά φαίνεται οτι η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα θα είναι μικρή και σίγουρα κάτω απο τις 3 μονάδες.

Ο λαός για άλλη μια φορά θα στείλει μήνυμα συνεργασίας αφού έχει πάρει χαμπάρι οτι μόνο μια κυβέρνηση συνεργασίας θα μπορέσει να φέρει εις πέρας την δύσκολη αποστολή εξόδου της χώρας απο την περίοδο της σκληρής λιτότητας και των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ που χωρίς Γιωργάκη και με ΔΗΜΑΡ στο πλευρό του έχει όλες τις προυποθέσεις να αναδειχτεί τρίτη πολιτική δύναμη.

Το στοίχημα του ΠΑΣΟΚ θα είναι να “φάει” την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που στις περισσότερες δημοσκοπήσεις λανσάρεται ώς τρίτη δύναμη και αυτό είναι πρόβλημα.

Να ξέρετε οτι επειδή ο χρόνος που απομένει μέχρι την Κυριακής της κάπλης είναι λίγος πολλά θα εξαρτηθούν απο τις τηλεμαχίες των πολιτικών αρχηγών.

Τα λεγόμενα και ώς ντιμπέϊτ που ξεκίνησαν απο τις ΗΠΑ και ήρθανε και στην χώρα μας.

Βέβαια τα ντιμπέϊτ για να έχουν ενδιαφέρον και να μπορέσει ο κόσμος να βγάλει τα συμπεράσματα του θα πρέπει να έχουν χαλαρούς όρους και να αφήνουν τους πολιτικούς αρχηγούς να κάνουν διάλογο και μεταξύ τους.

Να μην είναι όπως ήτανε την εποχή του Σημίτη με απάντηση , ερώτηση και γειά σας.

Οι μονόλογοι δεν βοηθάνε τον θεατή να βγάλει συμπέρασμα.

Αυτή την αναμέτρηση κυριολεκτικά θα ΄κρίνουν οι αναποφάσιστοι που είναι πρώτη δύναμη αφού σε κάθε δημοσκόπηση του ποσοστό τους είναι πάνω απο το 20%.

Οσο αφορά το καλοκαιράκι αυτό συνεχίζεται κανονικά αφού βοηθάει ο καιρός.

Οταν ο καιρός χαλάσει το καλοκαιράκι θα κλάσει και σχολάσει ο γάμος.

Πάντως να βιώνουμε ένα μίνι καύσωνα στις αρχές του Σεπτέμβρη αυτό δεν το περιμέναμε με τίποτα αν και πολλοί κάνουν λόγο για το μικρό καλοκαιράκι που πάντα έχουμε στις αρχές του Φθινοπώρου.

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ που βρέθηκε στην Καβάλα τις προηγούμενες ημέρες έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους της πόλης και είπε πολλά και ενδιαφέροντα για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικής τράπεζες και πότε αναμένεται αυτή να αλλάξει.

Σύμφωνα λοιπόν με τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ για να λήξει ο συναγερμός στις τράπεζες και να φύγουν τα capital controls θα πρεπει να ανακαιφαλοποιηθούν εκ νέου οι ελληνικές τράπεζες και να περάσουν εν συνεχεία τα crash test.

Οταν θα ολοκληεωθούν αυτές οι διαδικασίες τότε θα είμαστε έτοιμοι για άρση των capital controls.

Αυτό σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μπορεί να πάει μέχρι τέλος του έτους και στην καλύτερη μέχρι τέλη Οκτώβρη.

Για τον λόγο αυτό όλοι εσείς που ονειρεύεστε άρση των capital controls νωρίτερα μην φάτε γιατί θα σφάξουμε ελικόπτερο.

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ είπε οτι οι τράπεζες επι της ουσίας είναι ακόμα κλειστές αφού δεν μπορούν να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα και έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε ένα σωρό ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο κ.Κούκος απέδωσε την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες στην απόφαση του Τσίπρα να κάνει δημοψήφισμα.

Εσείς που έχετε επιλέξει να κάνετε έστω και ολιγοήμερες διακοπές μέσα στον Σεπτέμβρη είστε οι καλύτεροι του χωριού.

Ο Σεπτέμβρης όταν ο καιρός είναι καλός είναι μακράν ο καλύτερος μήνας για διακοπές.

Οι καλύτερες θάλασσες , οι καλύτερες συνθήκες και η καλύτερη περιποίηση.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά μας και σίγουρα τα καλύτερα θα έρθουν μετά την εκλογική αναμέτρηση στις 20 του μήνα που θα ευελπιστούμε να προκύψει μια κυβέρνηση με περισσότερα απο δύο κόμμα που θέλουν η χώρα να έχει μια Ευρωπαϊκή προοποτική.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης