• 4 Μαΐου 2024,

Παίξτε και μια φορά “μπάλα” για τον λαό …

 Παίξτε και μια φορά “μπάλα” για τον λαό …

Ο ειλικρινής διάλογος στον οποίο προσβλέπει και προσδοκά να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προυποθέτει την καθαρή και ειλικρινή τοποθέτηση του δεύτερου στο μεγάλο θέμα του ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ που απειλεί οχι μόνο στην πολιτική σταθερότητα της χώρας, την συνοχή της κοινωνίας αλλα και την πορεία του προγράμματος διάσωσης.

Οι περισσότερες κοινωνικές ομάδες έχουν ξεσηκωθεί ενάντια σε ένα νομοσχέδιο που είναι σίγουρα άδικο και απαιτείται ο ειλικρινής διάλογος μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευση προκειμένου να φτιάξουμε όλοι μαζί το νομοσχέδιο που θα μας πονέσει λιγότερο.

Γιατί το νομοσχέδιο για το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ όπως και να γίνει, οτι αλλαγές και να υποστεί θα μας πονέσει.

Και θα μας πονέσει γιατί όταν πρίν απο αρκετά χρόνια ο υπουργός τότε εργασίας της κυβέρνησης Σημίτη ο Τάσος ο Γαννίτσης μας έλεγε οτι τα νούμερα δεν βγαίνουν και οτι αν δεν πάρουμε γενναίες αποφάσεις το ασφαλιστικό μας σύστημα σε μερικά χρόνια θα καταρρεύσει είχανε ξεσηκωθεί οι συνδικαλισταράδες απο όλες τις παρατάξεις να τον φάνε.

Φάτε και εσείς τώρα με την σειρά σας και κοντά σε εσάς και όλοι εμείς.

Αν θυμάστε καλά τότε ο υπουργός είχε προτείνει μέτρα πολύ πιο ήπια απο αυτά που μας προτείνουν – επιβάλουν σήμερα οι δανειστές και κόντεψε σε ένα βράδυ να πέσει η κυβέρνηση.

Το κρύψαμε το πρόβλημα κάτω απο το χαλί και τώρα που ήρθε η ώρα το χαλί να το τινάξουμε το πρόβλημα που θέριεψε είναι έτοιμο να μας καταπιεί.

Το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ είναι σα τον πονοκέφαλο.

Αν δεν τον προλάβεις στην αρχή και φουντώσει ο πόνος άντε μετά να τον μαζέψεις.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και κρίσιμα και απαιτείται έστω και μια φορά όλα τα κόμματα να συνεργαστούν και να παίξουν μπάλα για τον λαό.

Ας αφήαουν τις πολιτικές σκοπιμότητες και ας σταθούν στο ύψος των περιστάσεων που είναι πέρα απο κόμματα και φιλοδοξίες.

Η χώρα επιβάλλεται να ξεπεράσει τον σκόπελο του ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ για να πάει παρακάτω στην αξιολόγηση και την ελάφρυνση του χρέους.

Τα παρακάτω επεισόδια του σήριαλ έχουν τις ευχάριστες ειδήσεις, αν αυτές υπάρχουν, για την ελληνική πλευρά αλλά για να φτάσουμε σε αυτά θα πρέπει να πρώτα να παιχτούν τα δύσκολα και δυσάρεστα.

Μακάρι Τσίπρας και Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της συνάντησης τους να κοιταχτήκανε στα μάτια γιατί αλλιώς αν ο ένας κοιτούσε έξω απο το παράθυρο και ο άλλος τον ουρανό μπλέξαμε …

Στην μάχη του Ασφαλιστικού έπεσε και ο πρέδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης που πήγε στην Μέρκελ και ζήτησε τι άλλο;

Μια πιο ευνοική μεταχείριση αν και αυτά όπως έχει δείξει και το πρόσφατο παρελθόν δεν πιάνουν στην Γερμανίδα Καγκελάριο.

Συνήθως μετά απο τέτοιους είδους τετ- α- τετ με την Μέρκελ που μας δίνει την εντύπωση οτι κάπου θα μας χαριστεί ξσεπά η μπόρα και τρέχουμε και δεν φτάνουμε.

Τώρα αν στην Νέα Δημοκρατία τους πείραξε γιατί ο Τσίπρας υποδέχτηκε τον Κυριάκο με γιλέκο αυτό θα πρέπει να γραφτεί στα πρακτικά.

Πάντως να είστε σίγουροι οτι έχουμε πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε απο τις ενδυματολογικές προτιμήσεις του έλληνα πρωθυπουργού που έχει επιλέξει να κυβερνήσει αυτή την χώρα χωρίς γραβάτα.

Όσο αφορά τον καιρό έχω την εντύπωση οτι αφο΄την γλυτώσαμε την Τρίτη και δεν ντυθήκαμε στα λευκά αφού η χινόπτωση δεν είχε ούτε διάρκεια ούτε ένταση μπαίνουμε σε μια περίοδο με πολύ κρύο και περιορσμένα φαινόμενα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι επόμενες ημέρες μας επιφυλάσσουν πολύ κρύο αλλα και ήλιο έτσι για να παραμυθιαζόμαστε.

Πάντως ο χειμώνας δεν τελειώνει και θα έλεγα οτι μόλις ξεκίνησε αφού και ο Φλεβάρης θα είναι ένας δύσκολος και άκρως χειμερινός.

Όσο αφορά την άρση των capital controls καταλαβαίνετε οτι θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση που προυποθέτει οτι θα κλείσουν εν τω μεταξύ όλα τα ανοιχτά θέματα μεταξύ αυτών και του ασφαλιστικού που είναι και το μεγαλύτερο αγκάθι στην παρούσα φάση.

Οσο πιο γρήγορα προχωρήσουμε τόσο πιο γρήγορα θα περάσουμε στο στάδιο της αξιολόγησης που αν είναι θετική μεταξύ των άλλων θα φέρει και την άρση των capital controls.

Αυτά που μας είπε ο Βαρουφάκης κατά την διάρκεια της προχθεσινής τηλεοπτικής  του συνέντευξης αφορούν το παρελθόν και το κρίσιμο επτάμηνο του 2015 αλλα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τι θα γίνει το πρώτο επτάμηνο του 2016.

Εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης