• 5 Μαΐου 2024,

Περισσότερο κόψιμο χόρτων το Μάιο

 Περισσότερο κόψιμο χόρτων το Μάιο

Ο μήνας Μάιος θα είναι ο μήνας που θα κοπούν τα περισσότερα χόρτα στο  Δήμο Καβάλας μετά από οργανωμένο σχέδιο της αρμόδιας υπηρεσίας και του αντιδημάρχου Ζήση Μπόνια. Αυτή την περίοδο γίνονται κάποιες παρεμβάσεις περιορισμένες, ενώ το πρόβλημα είναι υπαρκτό σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σήμερα η αρμόδια υπηρεσία αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Έτσι για το κόψιμο των χόρτων ασχολούνται οκτώ εργαζόμενοι της υπηρεσίας πρασίνου, καθαρίζοντας κυρίως κοινόχρηστους χώρους, δύο εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας που αντιμετωπίζουν στοχευμένα προβλήματα σε πεζοδρόμια, εκεί όπου υπάρχουν παράπονα πολιτών.

Μέχρι τα μέσα Μαϊου θα έχουν προσληφθεί αποκλειστικά για το κόψιμο χόρτων, 50 άτομα, που θα οργανωθούν σε συνεργεία για να γίνει πιο αποτελεσματική δουλειά.  Το πρόβλημα σήμερα είναι υπαρκτό στις συνοικίες όπως η ΔΕΠΟΣ και η Κηπούπολη, κι ενοχλούν τα χόρτα ακόμα κι αυτούς βρίσκονται στο πεζοδρόμιο. Οι δημοτικοί υπάλληλοι αυτή την περίοδο εργάζονται σε παιδικές χαρές στο Βύρωνα, σε χώρους αναψυχής στην Ιχθυόσκαλα. Ταυτόχρονα ο Δήμος Καβάλας προκήρυξε διαγωνισμό για να συμπληρώσει τις δράσεις του προσωπικού του με ιδιωτικό συνεργείο. Αυτή η συμπληρωματική δουλειά γίνεται κάθε χρόνο την άνοιξη και το καλοκαίρι. Ο διαγωνισμός με ενδεικτικό προϋπολογισμό με 121.000 ευρώ θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαϊου, άρα ο ιδιώτης θ΄ αναλάβει δράση είτε αρχές Ιουνίου, είτε στα μέσα του πρώτου μήνα του καλοκαιριού.

Διαβάστε επίσης