• 5 Μαΐου 2024,

Τον Μάη η απόφαση για τον 3ο παιδικό σταθμό

 Τον Μάη η απόφαση για τον 3ο παιδικό σταθμό

Αναδιπλώθηκε την Πέμπτη η δήμαρχος Καβάλας, όσον αφορά στις πρόσφατες σκέψεις της για το ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του 3ου παιδικού σταθμού. Υπό την πίεση των γονέων και κηδεμόνων δήλωσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι κάτι τέτοιο τελικά δε θα γίνει. Η πρόεδρος του νομικού προσώπου της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ευαγγελία Δρακονάκη αποσαφήνισε ότι το ζήτημα ανέκυψε λόγω των δηλώσεων της Δήμητρας Τσανάκα, βασισμένες σε σκέψεις που είχαν συζητήσει οι δυο τους. Επρόκειτο ωστόσο μόνο για ιδέες και όχι για ειλημμένες αποφάσεις άρα προκλήθηκε θόρυβος χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη δικαιολογία.

Η κ. Δρακονάκη δεν αντιλήφθηκε την ανησυχία των γονέων των οποίων τα παιδιά φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό της Παιδόπολης, διότι ως τμήμα ο 3ος παιδικός σταθμός δεν πρόκειται να καταργηθεί. Η συζήτηση εστιάζεται μόνο στην πιθανή μεταφορά της δομής η οποία είναι χρήσιμη ώστε να ενισχύεται το ποσοστό των παιδιών που εξυπηρετούνται μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ. Η απόφαση για την ενδεχόμενη μετακίνηση του 3ου παιδικού σταθμού θα ληφθεί εφόσον εξετασθούν πολλές παράμετροι, όπως η «εξοικονόμηση» προσωπικού.

Η κ. Δρακονάκη σχολίασε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου, τόσο οι γονείς όσο και οι πτέρυγες της αντιπολίτευσης ζήτησαν άμεσα μια θετική ή αρνητική απάντηση της διοικήσεως, χωρίς ωστόσο να εξετάσουν για ποιο λόγο ανέκυψαν οι σκέψεις περί μετακινήσεως. Το πρωί της Παρασκευής η κ. Δρακονάκη διευκρίνισε ότι πρόθεση της διοικήσεως είναι να μην μετακινηθεί ο 3ος παιδικός σταθμός από την Παιδόπολη.

Πάντως, ο προβληματισμός της δημοτικής αρχής σχετικά με τους παιδικούς σταθμούς είναι συνεχής και μάλιστα εντείνεται ενόψει των εγγραφών για την επόμενη σχολική περίοδο. Έως το τέλος Μαΐου θα πρέπει να ληφθεί η απόφαση για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών ώστε να γνωρίζουν και οι γονείς τι ακριβώς θα δηλώσουν πριν από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Διαβάστε επίσης