• 5 Μαΐου 2024,

8 Αμερικανοί στα βήματα του Αποστόλου Παύλου

 8 Αμερικανοί στα βήματα του Αποστόλου Παύλου

Οκτώ Αμερικανοί επισκέπτες της Καβάλας, που ακολουθούν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου σε όλη την Ελλάδα, περπάτησαν χθες τμήμα της Αρχαίας Εγνατίας. Το μικρό λεωφορειάκι στο οποίο επιβαίνουν σταμάτησε στον κόμβο μπροστά από το νέο νοσοκομείο. Η ξεναγός τους Ελληνίδα φυσικά, τους έδειξε κάτω από τον κόμβο ένα μικρό τμήμα της Αρχαίας Εγνατίας οδού και τους παρότρυνε να το περπατήσουν.

Επιστρέφοντας στο όχημα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων τους συναντήσαμε. Αρχικά δήλωσαν ότι η εντύπωση τους από το τμήμα της αρχαίας Εγνατίας οδού που περπάτησαν ήταν υπέροχη. Ήταν ξεκάθαρο ότι αυτός ο σχολιασμός γίνονταν από ευγένεια. Με τη βοήθεια της ξεναγού κάναμε πιο αναλυτική συζήτηση με τους Αμερικανούς τουρίστες, που πραγματοποιούν στην πατρίδα μας πενθήμερη εκδρομή.

Η περιοχή μπορεί να γίνει και καλύτερη, μας είπανε. Δεν υπάρχει καμιά ενημερωτική πινακίδα, συμπλήρωσαν. Παραπονέθηκαν μάλιστα ότι περπατώντας στην Εγνατία οδό, κάτω από τον «Διόνυσο», κάτω από τον κόμβο του νέου νοσοκομείου, ενοχλήθηκαν από τα αγκάθια, από τα χόρτα, που σε ορισμένα σημεία κλείνουν την Αρχαία Εγνατία οδό.

Παραπονέθηκαν επίσης, γιατί δεν υπάρχει χώρος να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους. Υποχρεωτικά το αυτοκίνητο σταμάτησε προσωρινά με τα φώτα αλαρμ αναμμένα, λίγο πριν από το «Διόνυσο», ενώ όπως υποστήριξαν κι έχουνε απόλυτο δίκιο, θα έπρεπε να  υπάρχει ένας χώρος στάθμευσης για τέτοιες περιπτώσεις.

Η Ελληνίδα ξεναγός δεν γνώριζε ότι η αρχαία Εγνατία οδός έχει και καλύτερα πιο κοντά στην πόλη κομμάτια, κοντά στο ξενοδοχείο «Εγνατία». Μας είπε ότι με δική της πρωτοβουλία, προκειμένου να ενισχύσει το πρόγραμμα περιήγησης των τουριστών επιλέγει και σταματά κάθε φορά στο ίδιο σημείο, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περπατήσουν την Αρχαία Εγνατία οδό. Σχολίασε ως κάτι εντελώς άσχημο, το ακίνητο του «Διόνυσου» και αναρωτήθηκε πότε αυτό θα αξιοποιηθεί.

Οι οκτώ Αμερικανοί τουρίστες με το λεωφορειάκι τους συνέχισαν την περιήγησή τους στα βήματα του Αποστόλου Παύλου, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Ξεκίνησαν από την Αθήνα. Η δεύτερή τους στάση έγινε στα μετέωρα, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια και στο τέλος στην Καβάλα. Χθες βράδυ διανυκτέρευσαν στη συμπρωτεύουσα.

Διαβάστε επίσης