• 11 Μαΐου 2024,

Που την πάτε την δουλειά ;

 Που την πάτε την δουλειά ;

Οι συναντήσεις οι ζυμώσεις οι τηλεδιασκέψεις μέχρι σήμερα δεν έχουν φέρει συμφωνία αλλα αντιθέτως αμβλύνουν τις διαφορές και δείχνουν οτι τα πράγματα τελικά δεν είναι και τόσο απλά.

Το έχω γράψει και το ξαναγράφω οτι όσο συζητάνε οι δύο πλευρές τόσο διαπιστώνουν όλο και περισσότερες διαφορές.

Εαν δεν υπάρξει πολιτική απόφαση δεν θα έχουμε και συμφωνία.

Το γαμώτο είναι , και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τον Τσίπρα , οτι όσο περνάνε οι μέρες και δεν έχουμε συμφωνία η χώρα μας απομονώνεται αφού την εγκαταλείπουν ο ένας μετά τον άλλο.

Μέχρι και ο Γιούνκερ που ήτανε απο τους πιο ένθερμους υποστηρικτές μας , μας εγκατέλειψε και πέρασε και αυτός στην απέναντι πλευρά με Σόϊμπλε και Ντάϊσεμπλουμ και τα άλλα παιδιά.

Να είστε σίγουροι αγαπητοί αναγνώστες οτι αν οι Ευρωπαίοι δεν φοβότανε να πάρουν το ρίσκο της εξόδου της χώρας απο την Ευρωζώνη θα μας είχανε πετάξει απο καιρό.

Δεν θέλει όμως ούτε ο Γιούνκερ επί της θητείας του ώς πρόεδρος της κομισιόν , ούτε η Μέρκελ επί της δικής της στην Καγκελαρία να βγεί εκτός Ευρωπαϊκής τροχιάς η Ελλάδα.

Φοβούνται οτι οι παρενέργειες μιας τέτοιας κατάστασης θα είναι πολύ σοβαρή και θα έχουμε τραγικές συνέπειες σε όλη την Ευρωζώνη και για τον λόγο αυτό θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη.

Βέβαια να έχετε υπόψη σας οτι αυτή η προσπάθεια αποτροπής θα έχει και ένα όριο.

Μην νομίζετε οτι θα κάνουν τα πάντα για να αποφύγουμε τον εκτροχιασμό.

Χρειάζεται η ελληνική πλευρά να κάνει και άλλο πίσω προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε συμφωνία.

Πάντως οι τελευταίες ειδήσεις απο το μέτωπο της διαπραγμάτευσης λένε οτι και το δεύτερο πακέτο προτάσεων που έστειλε η ελληνική πλευρά στους δανειστές με υψηλότερο τον συντελεστή του ΦΠΑ δεν πέρασαν απο το Βερολίνο και τον Σόϊμπλε που είναι απο τους πιο αυστηρούς ελεγκτές των ελληνικών προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Νομίζω οτι τις προτάσεις μας η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα θα πρέπει να τις στέλνει πρώτα σε ανθρώπους που τρέφουν μεγαλύτερη συμπάθεια για την χώρα μας ( αν έχουν απομείνει) και μετά με την κατάλληλη υποστήριξη να πηγαίνει στους δύσκολους και πιο εχθρικούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ 910 εκατομμύρια είναι αυτά που μας χωρίζουν απο τους δανειστές προκειμένου να έχουμε μια συμφωνία.

Αυτά τα 910 εκατομμύρια είναι λεφτά που πρέπει να ΄προκύψουν απο φόρους αφού είναι λεφτά που θα χρειαστούμε την περιόδο 2015 – 2016.

Τα λεφτά είναι πολλά και άλλους φόρους αυτή η κοινωνία δεν σηκώνει.

Η κυβνέρνηση δεν θέλει υφεσιακά μέτρα και οι δανειστές μας πάνε προς τα εκεί και μάλιστα με φόρα.

Πάντως οι μέρες περνάνε και συμφωνία δεν υπάρχει και δεν φαίνεται να υπάρχει υπο αυτές τις συνθήκες και σε ένα περιβάλλον τόσο εχθρικό για την Ελλάδα.

Καταλαβαίνετε οτι και συμφωνία να έχουμε θα συνοδεύεται απο δύσκολα και σκληρά για άλλη μια φορά μέτρα που θα μας πάνε πίσω και για τον λόγο αυτό ο Τσίπρας ζήτησε το κόμμα να στηρίξει την κυβέρνηση.

Φοβάται ο Τσίπρας οτι μπορεί η συμφωνία που θα κάνει η κυβέρνηση με τους δανειστές δεν θα περάσει απο την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αφού ήδη υπάρχουν αρκετοί βουλευτές που ζητάνε ολική ρήξη με τους δανειστές.

Αυτό είναι πρόβλημα και εδώ θα δούμε πόσο μεγάλος πολιτικός είναι ο Τσίπρας αφού θα πρέπει να κάνει περίτεχνους ελιγμούς.

Για τον καιρό όπως φαίνεται θα πάμε καλύτερα απο την Παρασκευή και μετά ενώ Δευτέρα και Τρίτη σύμφωνα με την ΕΜΥ θα έχουμε και τον πρώτο μίνι καύσωνα.

Είπατε κάτι ;

Να έχετε το νού σας όπως και να έχει το πράμα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης