• 8 Μαΐου 2024,

Πρέπει να μείνουμε ζωντανοί μετά και το τσουνάμι των 11,5 δις !

 Πρέπει να μείνουμε ζωντανοί μετά και το τσουνάμι των 11,5 δις !

Πρέπει να μείνουμε ζωντανοί μετά και το τσουνάμι των 11,5 δις !

Ο Στουρνάρας προχθές Κυριακή έδωσε μια συνέντευξη σε μια Κυριακάτικη εφημερίδα και είπε οτι θα πρέπει να παραμείνουμε ζωντανοί και μετά την δέσμη των 11,5 δις που έρχονται.

Όπως λέει και ένα ωραίο τραγούδι που ερμηνεύουν Πορτοκάλογλου και Μητροπάνος , κλείνω και έρχομαι φθάνω με το πρώτο αεροπλάνο.

Τα μέτρα για να εξοικονομηθούν τα 11,5 δις έρχονται και είναι λεφτά που θα πρέπει να βρούμε για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις αφού πλέον οι εταίροι μας δανείζουν για να έχουμε να τους πληρώνουμε τους τόκους των δανείων και όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα βρίσκουμε μόνοι μας.

Είναι ξεκάθαρη η θέση τους οτι δεν πρόκειται απο εδώ και στο εξής να μας δώσουν ούτε ένα ευρώ για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.

Αυτά απο εδώ και στο εξής θα πρέπει να τα βρίσκουμε μόνοι μας και αν δεν μπορούμε να διώξουμε απο το δημόσιο αυτούς που περισσεύουν για να φθάνουν αυτά που έχουμε για να πληρώνουμε κάθε μήνα τις υποχρεώσεις μας.

Απλά πράγματα.

Αυτό που ΄θα έκανε κάθε ιδιωτική επιχείρηση που θα είχε παρόμοιο πρόβλημα καλεί η τρόϊκα να κάνει και το ελληνικό κράτος.

Πάντως πρίν απο το ραντεβού του Σαμαρά με την Μέρκελ που είναι για την ερχόμενη εβδομάδα ο Στουρνάρας θα έχει παραδώσει το πλάνο με τα μέτρα που θα φέρουν στο ελληνικό κράτος τα 11,5 δις.

Διότι ο Αντωνάκης όταν θα πάει να ανταμώσει το κορίτσι που κρατάει τις τύχες της Ευρώπης στα χέρια του θα πρέπει να έχει το πλάνο με τα μέτρα που θα μας εξασφαλίσουν τα 11,5 που δεν θα χρειαστεί να δανειστούμε για να μπορέσουμε να κρατηθούμε ζωντανοί.

Κάπως έτσι θα ξεκινήσει η προσπάθεια για επιμήκυνση του μνημονίου που θέλουμε να πάει αλλα δύο επιπλέον χρόνια αλλα υπολογίζουμε χωρίς την Μέρκελ η οποία οχι μόνο δεν θέλει να μας δώσει άλλα ΄δύο επιπλέον χρόνια αλλα θέλει αν είναι δυνατόν να απαλλαχθεί χθές απο εμάς.

Οχι αύριο αλλα χθές.

Ο καιρός γύρισε πρίν απο τον 15 Αύγουστο …

Κατα τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε να προχωράμε με καλοκαιρινή διάθεση αν και ο καιρός έχει κάνει ένα μικρό γύρισμα.

Τα μπουρίνια λίγα 24άωρα πρίν απο τις 15 Αυγούστου ήτανε το πρώτο καμπανάκι για την αλλαγή και του καιρού αλλά και της διάθεσης αφού μέσα Αυγούστου όταν αλλάζει ο καιρός το πρώτο που επηρεάζεται είναι η διάθεση.

Εσείς βέβαια που έχετε φύγει μόλις για διακοπές μην μασάτε και συνεχίστε ακάθεκτοι.

Εμείς αυτά τα γράφουμε για αυτούς που είναι εδώ και οχι για αυτούς που είναι για μπάνια.

Αυτοί που είναι για μπάνια έχουν κάθε δικαίωμα να τα βλέπουν όλα κόκκινα.

Οταν είσαι διακοπές υπάρχουν άμυνες που σε κρατάνε μακριά απο το συνάισθημα της απαισιοδοξίας της μιζέρια και της μίρλας.

Οταν είσαι διακοπές και απολαμβάνεις το μπυρόνι σου το παγωμένο εκεί που σκάει το κύμα δεν υπάρχει ούτε ο Στουρνάρας , ούτε η Μέρκελ ούτε η καθυστερημένη δόση δανείου ούτε τα επιπλέον μέτρα για τα 11,5 δις.

Υπάρχεις εσύ ,η θάλασσα και μεταξύ σας μια παγωμένη βαρελίσια μπύρα.

Για αυτό σου λέω πάμε να φύγουμε απο εδώ και μη ρωτάς που πάμε.

Ολα αυτά που ζούμε είναι σίγουρα και ζόρικα και δύσκολα και κάποια στιγμη θα τελειώσουν γιατί σε αυτήν την ζωή τίποτα δεν είναι μόνιμο.

Ούτε τα καλά ούτε τα κακά.

Αυτό που δεν έχω καταλάνει ακόμα είναι πως θα πάρουμε μπρός με αυτό το μπλέξιμο που έχουμε.

Διότι αγαπητοί αναγνώστες η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν παράγει τίποτα.

Δεν είμαστε σίγουρα σαν τους Ιταλούς ούτε σαν του Ισπανούς , ούτε καν σαν τους Πορτογάλους και αυτό σημαίνει οτι θα πρέπει να βρούμε μεγάλη κατηφόρα για να κυλήσουμε το αυτοκίνητο της ελληνικής οικονομίας που έχει μείνει απο μπαταρία και δεν υπάρχει εφεδρική.

Πως αλλιώς να πάρει μπρός η ελληνική οικονομία αφού δεν παράγουμε τίποτα και εξάγουμε ελάχιστα.

Ακόμα και το λάδι που είναι το πιο δημοφιλές προϊόν της ελληνικής γής και γνωστό σε όλο τον κόσμο το εισάγουμε.

Δηλαδή την έχουμε πάρει πολύ λάθος την ζωή και δεν ξέρω πως αυτό θα το αλλάξουμε.

Αν ως χώρα παράγαμε κάτι σίγουρα τώρα η οικονομική κατάσταση μας θα ήτανε διαφορετική και πολύ καλύτερη.

Αλλά δεν παράγουμε τίποτα γιατί κάτσαμε πάνω στο μαξιλαράκι του τουρισμού που μας προσέφερε σχετικά εύκολο χρήμα και το χάσαμε και αυτό το στοίχημα αφού μείναμε στο εύκολο κέρδος και στις μηδαμινές υπηρεσίες.

Οι μισοί και παραπάνω που ασχολούνται με τον τουρισμό έχουν μείνει στην εποχή της Μελίνας και της Ακρόπολης και για αυτό σήμερα περιμένουμε να γεμίσει η γειτονική Τουρκία και οτι περισσέψει να το πάρουμε εμείς.

Σύμωνα με την ΕΜΥ ο καιρός και αυτήν την εβδομάδα θα είναι τέλειος.

Οχι απλά καλός αλλα τέλειος αφού για άλλη μια εβδομάδα θα συνδυαστεί η καλοκαιρία με τις πολύ νορμάλ θερμοκρασίες.

Μεγάλη ιστορία την ημέρα να κάνει το μπάνιο σου στην θάλασσα και το βράδυ να κοιμάσαι σαν πουλάκι χωρίς την βοήθεια του Άγιου αιρκοντίσιον.

Μεγάλη υπόθεση αγαπη΄τοί αναγνώστες της στήλης.

Κατα τα άλλα πάμε καλά και θα πάμε καλύτερα όταν θα υπάρξει ένα φώς στο τούνελ αφού μέχρι σήμερα εκτός απο προβλέψεις και θεωρίες δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

Οι έλληνες θέλουν φως στο τούνελ και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να ξέρουν πόσο ακόμα θα πατάνε στα αναμμένα κάρβουνα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης