• 4 Μαΐου 2024,

Προγραμματίζεται κινητοποίηση – Κάποιοι θα εκμεταλλευθούν την κυριακάτικη λειτουργία

 Προγραμματίζεται κινητοποίηση – Κάποιοι θα εκμεταλλευθούν την κυριακάτικη λειτουργία

Η Κυριακή 3η Νοεμβρίου είναι η πρώτη που σύμφωνα με το νέο νόμο θα δώσει τη δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων της χώρας με εμβαδόν έως 250 τ.μ. και σύμφωνα με την άποψη του επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας» Θόδωρου Κοντογεωργίου τα πολυκαταστήματα αναμφίβολα θα επωφεληθούν από τη νέα διάταξη. Άλλωστε αυτές οι επιχειρήσεις πίεζαν και συνεχίζουν να πιέζουν για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας των καταστημάτων. Με δεδομένο ότι η ερχόμενη Κυριακή θα είναι η πρώτη από τις επτά ετησίως που στο εξής θα επιτρέπεται η λειτουργία της αγοράς, ο κ. Κοντογεωργίου εκτιμά πως ο νόμος των επτά Κυριακών θα τηρηθεί κι άρα προβλέπει πως τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοικτά.

Είναι γνωστό ότι στη έκτακτη γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η λειτουργίας μίας και μόνης Κυριακής ανά έτος, εκείνης που προηγείται της εορτής των Χριστουγέννων. Κάποιοι έμποροι που ασπάζονταν την πρόταση της διοικήσεως του συλλόγου για λειτουργία τριών Κυριακών ετησίως, δεν αποκλείεται στις 3 Νοεμβρίου να δοκιμάσουν το άνοιγμα των επιχειρήσεών τους.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας συντονίζεται με το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, ενός δηλαδή επίσης θιγόμενου από το νέο νόμο κλάδου, προκειμένου να εκδηλώσουν μια ενιαία κινητοποίηση. Η μορφή και το πλαίσιο της κινητοποιήσεως θα αποφασιστεί το αργότερο έως σήμερα. Ο κ. Κοντογεωργίου υπενθυμίζει στη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου ότι έκαστη απόφασης της γενικής συνελεύσεως θα πρέπει να υποστηρίζεται και πρακτικά. Η υπενθύμιση οφείλεται στο γεγονός ότι κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της διοικήσεως, ζητήθηκε από την πλειοψηφία κάποια κινητοποίηση. Κάτι για το οποίο σημειώθηκε σθεναρή αντίρρηση. Η πλειοψηφία κοντολογίς αρνήθηκε ακόμη και την έκδοση κάποιας σχετικής ανακοινώσεως, όπου θα υπογραμμιζόταν η απόφαση της γενικής συνελεύσεως και θα ζητούνταν ο σεβασμός εκ μέρους του κλάδου.

 

 

Διαβάστε επίσης