• 2 Μαΐου 2024,

Σήμερα η Ενωση με τη Λέφσκι για τη Βαλκανική Λίγκα

 Σήμερα η Ενωση με τη Λέφσκι για τη Βαλκανική Λίγκα

H πρόκληση της Βαλκανικής Λίγκας για τηνΈνωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλαςαρχίζει και πάλι!

Μετά το νικηφόρο ξεκίνημα της φάσης«First Six»στη Ναζαρέτ και τη νίκη της Καβαλιώτικης ομάδας επί της Γκαλίλ Γκιλμπόα με78-73, η σειρά των αγώνων επιστρέφει στην Ελλάδα. ΤηνΤετάρτη 13 Φεβρουαρίουη Ε.Κ.Καβάλας υποδέχεται στο ΔΑΚ «Αλεξάνδρα Δήμογλου» της Καλαμίτσας(17.30’)τηΛέσφκι Σόφιας, σε ένα παιχνίδι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού με νίκη θα κάνει ακόμη ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση της στο τελικόFinal Fourτου θεσμού.

Το πρόγραμμα της Ε.Κ.Καβάλας στο First Six.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του First Six για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας έχει ως εξής:

• Ε.Κ.Καβάλας- Λέφσκι Σόφιας (Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου-17.30’)

• Ε.Κ.Καβάλας-Γκαλίλ Γκιλμπόα (Τετάρτη 5 Μαρτίου)

• Λέφσκι Σόφιας-Ε.Κ.Καβάλας (Τετάρτη 12 Μαρτίου)

• Κουμάνοβο 2009-Ε.Κ.Καβάλας (Τετάρτη 20 Μαρτίου)

• Ε.Κ.Καβάλας-Κουμάνοβο 2009 (Τετάρτη 5 Απριλίου)

Τι είναι η Βαλκανική Λίγκα

ΗΒαλκανική Λίγκα (Balkan International Basketball League, BIBL)είναι διεθνής διοργάνωση καλαθοσφαίρισης που ιδρύθηκε το 2008. Συμμετέχουν σ’ αυτή ομάδες από τηνΒουλγαρία, την Ρουμανία, την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την ΠΓΔΜ, το Μαυροβούνιο, την Κροατία, την Σερβία, ενώ από την σεζόν 2011-12 συμμετέχουν και ομάδες από τοΙσραήλ,αν και η χώρα αυτή δεν σχετίζεται με τα Βαλκάνια. Από τη σεζόν 2012 -2013 στη λίγκα συμμετέχει και ομάδα από την Ελλάδα, ομάδα τηςΕ.Κ.Καβάλας.

Σκοπός της ίδρυσης της Λίγκας ήταν να δοθεί η δυνατότητα σε ομάδες που δεν είχαν εξασφαλίσει τη συμμετοχή της σε κάποια πανευρωπαϊκή διοργάνωση της ULEB (Ευρωλίγκα, Eurochallenge, Eurocup), να συμμετάσχουν σε μία διεθνή διοργάνωση και παράλληλα να μην επιβαρυνθούν με το κόστος μεγάλων μετακινήσεων.

 

Οι μέχρι τώρα πρωταθλητές

 

Οι ομάδες που έχουν κατακτήσει τη Βαλκανική Λίγκα μέχρι σήμερα είναι:

2009:Ριλσκι

2010:Λέφσκι Σόφιας

2011:ΚΚ Καβαντάρσκι

2012:Χάποελ Γκαλιλ

*Παίζει ο Ταϊρού με Λέφσκι

Σήμερα αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα της Ενωσης, ο Ντέιβιντ Ταϊρού.

Ο Αμερικανός προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα από την Κυριακή. Δείχνει έτοιμος. Από εκεί και πέρα ο Κορωνιός δεν υπολογίζει για τη σημερινή αναμέτρηση του τραυματίες Στυλιανού- Αράπη. Επανέρχεται ο Βελισαρίου που αποθεραπεύτηκε. Η γενική είσοδος για το παιχνίδι είναι 5 ευρώ.

Η Ενωση θέλει τη νίκη προκειμένου να κάνει το 2 στα 2. Βέβαια το μυαλό όλων είναι περισσότερο στο ματς του Σαββάτου με αντίπαλο την ομάδα του Απόλλωνα Πάτρας.

Χθες αντιπροσωπία της Ενωσης επισκέφτηκε το 2ο δημοτικό σχολείο. Μάλιστα δόθηκε τιμητική πλακέτα στο Νίκο Πενταζίδη που ήταν μαθητής του 2ου δημοτικού σχολείου, όταν αυτό κατέκτησε το πρωτάθλημα μίνι μπάσκετ. Μαζί με τον Νίκο Πενταζίδη, ήταν ο Γκρέγκορ Αρμπετ και ο Στιβ Πάνος από τους παίκτες της ομάδας.

*Το πρωί της Κυριακής κόβει την πίτα της

Η Ενωση θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη της πίτα , το πρωί της Κυριακής στις 11.30 στο ξενοδοχείο Lusy.

Μια μέρα μετά το ματς με τον Απόλλων Πάτρας.

 

Διαβάστε επίσης