• 8 Μαΐου 2024,

Σήμερα στον Ν. Καβάλας μάλλον για έκταση 440 στρεμμάτων στην Κεραμωτή Άραβας επενδυτής

 Σήμερα στον Ν. Καβάλας μάλλον για έκταση 440 στρεμμάτων στην Κεραμωτή  Άραβας επενδυτής

Μέλος της βασιλικής οικογενείας της Σαουδικής Αραβίας (αγνώστων λοιπών στοιχείων) αναμένεται σήμερα το μεσημέρι στη Χρυσούπολη. Πρόκειται για πρόσωπο που έρχεται στην περιοχή λόγω επενδυτικού ενδιαφέροντος, συνέχεια προηγούμενων επαφών με τον Δήμο Νέστου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη είναι ιδιαίτερα σημαντική, όπως κι αυτός που θα την κάνει. Συνδυάζεται με το ότι η Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου Νέστου έχει προκηρύξει διαγωνισμό που αφορά την τουριστική αξιοποίηση 400 περίπου στρεμμάτων στην Κεραμωτή (δίπλα στα ΚΑΑΥ). Η τελική φάση του διαγωνισμού θα γίνει σήμερα στην Χρυσούπολη.

Ερωτηθείς σχετικά χθες βράδυ ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης είπε ότι κατά το παρελθόν μίλησε με ενδιαφερόμενους επενδυτές, ένας εκ των οποίων (είπε) προέρχονταν από την Σαουδική Αραβία. «Θα έρθουν να καταθέσουν προσφορά; Δεν το ξέρω» είπε ο κ. Μιχαηλίδης. Πρόσθεσε όμως ότι απ’ ότι άκουσε χθες η συγκεκριμένη αποστολή από την Σαουδική Αραβία αφίχθη στην Αθήνα.

Η πρόσκληση της Αναπτυξιακής του Δήμου Νέστου αναφέρεται στα ακόλουθα: Η Αναπτυξιακή Νέστου Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ έχει αναλάβει την αξιοποίηση όλης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου. Με σκοπό την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Νέστου και την ανάπτυξη της περιοχής, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον με δεσμευτικές προσφορές τους για την εκμίσθωση της έκτασης, τμημάτος του τεμαχίου 621Γ του αγροκτήματος Κεραμωτής (ΣΔ 1976) για την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας ή αντίστοιχης τουριστικού ενδιαφέροντος: Έκταση 440 στρ περίπου. Στοιχεία που θα πρέπει να περιλαμβάνει η προσφορά:Τα πλήρη στοιχεία του ενδιαφερόμενου. Χρονική διάρκεια μίσθωσης (η ελάχιστη διάρκεια ορίζεται στα 25 έτη και η μέγιστη στα 99 έτη).Οικονομική προσφορά για την μίσθωση αυτής (ελάχιστο ποσό για την παραπάνω έκταση, ορίζεται το ποσό των τριάντα ευρώ (€ 30.000,00) ανά έτος).Εγγυητική επιστολή ίση με τριάντα χιλιάδες ευρώ (€ 30.000,00). Η εγγυητική επιστολή θα κατατεθεί με την σύνταξη του συμβολαίου.Ο μισθωτής θα πρέπει να προκαταβάλει το σύνολο των μισθωμάτων για την χρονική περίοδο που θα επιλέξει για μίσθωση.Την αποκλειστική ευθύνη για την έκδοση όλων των απαραίτητων αδειών για την λειτουργία των επενδυτικών προτάσεων φέρει ο μισθωτής.Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους σε κλειστούς φακέλους από την Τρίτη20η Μαρτίου 2013 έως και την 09η Απριλίου 2013 και ώρα 11:00 πμ στο Δήμο Νέστου, οδός Πρεμετής, Χρυσούπολη, Γραφείο Αναπτυξιακής Νέστου.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης