Σήμερα τελειώνουν τα πάντα για τον ΑΟΚ

 Σήμερα τελειώνουν τα πάντα για τον ΑΟΚ

Σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της FootBall League και αποφασίζει οριστικά τη συμμετοχή του ΑΟΚ, του Ολυμπιακού Βόλου και του Ηρακλή στην κατηγορία.

Δε φαίνεται ότι θα υπάρχει κάποια αρνητική έκπληξη στη ψηφοφορία που θα γίνει. Το κλίμα είναι θετικό μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Επίσης υπάρχει διαβεβαίωση από τον Γιάννη Ιωαννίδη, ότι θα ξεπεραστούν κάποια προβλήματα που υπάρχουν.

Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης βρισκόταν χθες σε συνεχόμενη επικοινωνία με τον πρόεδρο της Λίγκα Σπύρο Καλογιάννη, που μάλλον ήταν καθησυχαστικός για τις 3 ομάδες. Όλα θα τελειώσουν σήμερα.

Ο ΑΟΚ θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα παίξει στη FootBall League. Αν χρειαστεί σήμερα θα μεταβεί στην Αθήνα και ο Γιώργος Τσοκτουρίδης.

*Συναντήθηκαν Ιωαννίδης- Μώραλης

Χθες το μεσημέρι συναντήθηκαν στην Αθήνα ο Γιάννης Ιωαννίδης με τον πρόεδρο της Σουπερ Λιγκ Γιάννη Μώραλη. Συζητήθηκε το θέμα της αναδιάρθρωσης και οι οικονομικές εγγυήσεις που θα δοθούν για τις ομάδες της Σουπερ Λιγκ.

Ο Μώραλης τόνισε για μια ακόμη φορά ότι η Σουπερ Λιγκ είναι θετική για αναδιάρθρωση, αρκεί να δοθεί λύση σε ορισμένες εκκρεμότητες. Ο Ιωαννίδης από την πλευρά του, φάνηκε καθαρά ότι επιθυμεί σήμερα να τελειώσει το θέμα θετικά για τις τρείς ομάδες, δίνοντας χθες τις διαβεβαιώσεις ότι θα καλυφτούν σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματα της Σουπερ Λιγκ και της Football.

*Δηλώσεις Καλαντζή στους 93, 7

Χθες το πρωί έκανε δηλώσεις στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο Γιώργος Καλαντζής, γύρω από το θέμα του ΑΟΚ και τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν. Τόνισε χαρακτηριστικά: « Ότι υποσχέθηκα έγινε πράξη. Δεν ήταν εύκολο. Προσπαθήσαμε συντονισμένα με πάρα πολλές αντιξοότητες, που βρήκαμε στο δρόμο μας. Αποδείχθηκε ότι η Καβάλα τώρα έχει και φωνή αλλά πάνω απ` όλα έχει τη δυνατότητα να τη σέβονται. Μετά τη διαβεβαίωση του Γιάννη Ιωαννίδη αλλά και την απόφαση που πήρε η Σουπερ Λιγκ, πιστεύω ότι όλα θα τελειώσουν θετικά. Φυσικά θεωρώ ότι θετικό θα είναι και το αποτέλεσμα από τη συνάντηση Ιωαννίδη- Μώραλη. Ιδιαίτερα ο ΑΟΚ και ο Βόλος που δεν ευθύνονται σε τίποτα, έστω και κατά 90% θα αποκατασταθεί το ηθικό και το νόμιμο. Είναι ηθικό και νόμιμο να επανέλθουν ΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου, σε Εθνική κατηγορία. Γνωρίζω ότι ο Ιωαννίδης κρατάει το λόγο του.

Τυπική είναι η συνεδρίαση της Β` Εθνικής. Θα περάσει το 4-2 και το οικονομικό. Κοιτάξτε αν χαλάσει τώρα η υπόθεση, θα χαλάσει μόνο οικονομικά και την ευθύνη δε θα την έχει ούτε ο Ιωαννίδης, ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος. Θα την έχουν οι παράγοντες. Βέβαια ξέρουν κι αυτοί ποιο είναι το σωστό και δίκαιο. Το έχουν αποδείξει και τους έχω εμπιστοσύνη.

Εμείς ποτέ δεν ζητήσαμε κάτι το παράνομο και το ανήθικο. Ζητήσαμε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και το ηθικό δίκαιο. Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι παράγοντες του ποδοσφαίρου».

*Κανένα πρόβλημα με ΕΠΟ

Από την άλλη φαίνεται ότι οι τρείς ομάδες δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την ΕΠΟ.

Η ομοσπονδία θα επικυρώσει την αναδιάρθρωση. Αυτό έχει να κάνει με το ανέβουν 4 ομάδες στη Σουπερ Λιγκ από τη Β` Εθνική και να υποβιβαστούν 2 ομάδες από τη Σουπερ Λιγκ. Με αυτό τον τρόπο η Σουπερ Λιγκ θα διεξαχθεί με 18 ομάδες τη σεζόν 2013-2014.

*Επαφές με πρώην

Ο ΑΟΚ τρέχει σε μεταγραφικό επίπεδο. Είναι σίγουρο ότι γίνονται επαφές με παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Η διοίκηση μιλάει με Έλληνες αλλά και με ξένους που ήρθαν στην Καβάλα, τα προηγούμενα χρόνια. Βέβαια άλλο το μπάτζετ της Σουπερ Λιγκ και άλλο της Β` Εθνικής. Υπάρχουν πάντως ανοιχτά μεταγραφικά μέτωπα αλλά και παίκτες που έχουν συμφωνήσει προφορικά.

Μέχρι την Κυριακή, δεν αποκλείουμε να ανακοινωθούν οι πρώτες μεταγραφές. Οι φήμες για Ντιέ υπάρχουν πάντοτε ενώ πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωση του Μάριο Γκαλίνοβιτς. Επίσης τα δυο τελευταία 24ωρα ακούστηκαν και το ονόματα του Χργκόβιτς και του Θεοδωρέλη. Είναι οι δυο ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με τον ΑΟΚ, στη Σουπερ Λιγκ. Ο Θεοδωρέλης και σε πιο κάτω κατηγορίες. Επίσης άμεσα πρέπει να κριθεί ποιοι παίκτες θα μείνουν από την περυσινή ομάδα. Το μπάτζετ πάντως θα είναι μεγαλύτερο απ` ότι είχε αρχικά υπολογιστεί. Ο ΑΟΚ θα θελήσει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το μεγάλο ντεζαβαντάζ θα είναι η μικρή χρονικά προετοιμασία. Οι 3 ομάδες θα πάρουν παράταση στις μεταγραφές.

Για το νέο προπονητή, όλα θα κριθούν μέσα στο επόμενο 48ωρο. Εκτός από τους ξένους, σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να αποκλείσουμε να έρθει στην Καβάλα Έλληνας προπονητής και μάλιστα πολύ γνωστό όνομα.

*Προχωράει ο Ερασιτέχνης στην ίδρυση Ακαδημίας

Φαίνεται να είναι οριστικό ότι ο ερασιτέχνης ΑΟΚ θα προχωρήσει στην ίδρυση ακαδημίας ποδοσφαίρου. Μάλιστα υπάρχει συμφωνία με τον παλιό ποδοσφαιριστή και προπονητή του συλλόγου Σίμο Ανθουλάκη που θα είναι ο υπεύθυνος.

Οι προπονήσεις θα γίνονται στον ιδιόκτητο χώρο των Σφαγείων. Φυσικά θα υπάρχουν τμήματα όλων των ηλικιών. Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει άμεσα, ίσως και πριν το τέλος της εβδομάδας. Θα υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Οσον αφορά τη μηνιαία συνδρομή, τα χρήματα θα είναι λιγότερα για τα παιδιά που οι γονείς τους, είναι μέλη του ερασιτέχνη ΑΟΚ. Επίσης θα ανακοινωθούν τα ονόματα που θα συμμετέχουν στο προπονητικό τιμ.

Ο ερασιτέχνης κάπως έτσι ξεκινάει μια προσπάθεια να επανιδρύσει τμήματα του συλλόγου που υπήρχαν στο παρελθόν. Σε κάποια στιγμή αυτό θα γίνει και σε άλλα αθλήματα, εκτός ποδοσφαίρου.

 

 

Διαβάστε επίσης