• 20 Απριλίου 2024,

Σαμαράς , Μέρκελ ,Ολάντ και Λάσκαρη !

 Σαμαράς , Μέρκελ ,Ολάντ και Λάσκαρη !

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και ήτανε άλλο ένα καυτό , απο άποψη θερμοκρασιών Σαββατοκύριακο έγιναν δύο σημαντικά πράγματα.

Το ένα είναι οτι ο Σαμαράς συναντήθηκε με Μέρκελ και Ολάντ και το άλλο ήτανε οτι έγινε επιτέλους στην Μητρόπολη της Μυκόνου ο πολυαναμενόμενος γάμος της ηθοποιού και μοντέλου Εύης Λάσκαρη η οποία φέτος το καλοκαίρι είναι απο τον Απρίλιο στην Μύκονο προετοιμάζοντας αυτόν το γάμο που έγινε επιτέλους το Σάββατο που μας πέρασε.

 

Υψηλές θερμοκρασίες χωρίς όμως υγρασία

Να τα πάρουμε όμως τα πράγματα απο την αρχή και να ξεκινήσουμε απο τις θερμοκρασίες που ήτανε για άλλο ένα Σαβατοκύριακο τρελές και μας δημιούργησαν ένα ψιλο θέμα όσο αφορά τον ύπνο μας το βράδυ.

Χρειάστηκαν αρκετά κρύα ντούς μέχρι να μας πάρει ο ύπνος.

Το καλό σε αυτό το τελευταίο κύμα καύσωνα είναι οτι δεν έχουμε υγρασία και έτσι δεν υπάρχει επιπλένο δυσανασχέτηση πέρα απο αυτή που προκαλούνε οι υψηλές θερμοκρασίες.

Απο Δευτέρα αλλάζει το σκηνικό του καιρού και η θερμοκρασία πέφτει ενώ προς το τέλος της εβδομάδας μπορεί να έχουμε και κανα μπουρινάκι.

Σαμαράς – Μέρκελ

Ο Σαμαράς το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πήρε το αεροπλάνο της γραμμής και πήγε να συναντήσει την Μέρκελ και μετά τον Ολάντ προετοιμάζοντας στην ουσία το έδαφος για το αίτημα της επιμήκυνσης αφού τα νούμερα υπο αυτές τις συνθήκες δεν βγαίνουν και αν βγούνε η φτώχεια και η πείνα θα έχει αφανήσει τον μισό πληθυσμό της χώρας.

Η Μέρκελ που πρόσφατα ψηφίστηκε και η πιο ισχυρή γυναίκα στον πλανήτη είπε κοφτά και τσεκουράτα στον Σαμαρά οτι θα πρέπει πρέπει να κάνουν όλα αυτά για τα οποία έχουν δεσμευθεί και μετά , σε δεύτερη, φάση να δεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τι μπορεί να κάνει για την Ελλάδα αν και την ίδια ώρα που λέει αυτά η Μέρκελ υπάρχουν φωνές που φθάνουν στα αυτιά μας και μιλάνε για αυστηρή τήρηση των δεσέσευων χωρίς καμμίας μορφής ελάφρυνση και διευκόλυνση.

Σαμαράς – Ολάντ

Ο Ολάντ ήταν πιο φιλικός και οικείος αλλα ο Ολάντ μπορεί να λέει οτι θέλει αφού άλλος κάνει κουμάντο.

Περιμένανε οτι με την εκλογή του θα πατούσε πόδι αλλα τον κατάπιε και αυτόν η Μέρκελ μέσα σε ένα ραντεβού και του έδωσε να καταλάβει ποιός είναι το αφεντικό της Ευρώπης.

Ο Σαμαράς έκανε μια πρώτη γύρα απο αυτούς που έχουν τις τύχες της χώρας μας στα χέρια τους γιατί ξέρει πολύ καλά οτι αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική της ασφυκτικής οικονομικής πίεσης ο έλληνας πολίτης αλλά και η πραγματική οικονομίας της χώρας δεν θα αντέξουν μέχρι τα Χριστούγεννα.

Πήγε λοιπόν και την Μέρκελ και στον Ολάντ και τους είπε ξεκάθαρα οτι αν δεν μας δώσουν και χώρο και χρόνο δεν θα αντέξει η Ελλάδα και θα έρθει σαν τσουνάμι η άτακτη χρεοκοπία με οτι συνεπάγεται αυτό για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Υπήρχε και μια διάθεση εκβιασμού στα λεγόμενα του αφού είναι αλήθεια οτι δεν μας έχουν μείνει και πολλά περιθώρια.

Απλά το έχουμε γράψει και το ξαναγράφουμε οτι αυτή η διάθεση εκβιασμού θα έπρεπε να έχει γίνει γνωστή στους εταίρους μας απο την πρώτη μέρα της κρίσης και απο την Γιώργο Παπανδρέου που όμως ήθελε η Ελλάδα να διαχειριστεί την κρίση με άλλη φιλοσοφία.

Εκ του αποτελέσματος η πολιτική που ακολουθήθηκε απο τότε μέχρι και σήμερα ήτανε άστοχη και σήμερα μας εκβιάζουν αυτοί και εμείς χτυπιόμαστε σαν τα ψάρια που είναι έξω απο το νερό.

Πάντως για να πέσει στο τραπέζι το αίτημα της επιμήκυνσης θα πρέπει πρώτα η Ελλάδα να κάνει τα μισά και παραπάνω απο αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί.

Λάσκαρη – Μύκονος

Και να ολοκληρώσουμε με τον γάμο του καλοκαιριού που είναι αναμφισβήτητα ο γάμος της Εύας Λάσκαρη με τον καλό της στην Μητρόπολη της Μυκόνου.

Ο γάμος ο οποίος προετοιμαζότανε μήνες ολόκληρους έγινε επιτέλους προχθές και εν συνεχεία το γλέντι έγινε στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου.

Μην ρωτάτε που θα πάει το ζευγάρι μήνα του μέλιτος αφού και σε αυτό το ερώτημα η Μύκονος είναι η απάντηση.

Η Μύκονος ήτανε το ΄τόπος γνωριμίας ήτανε ο τόπος που έγινε το μυστήριο του γάμου και ο τόπος που θα επιλέξει για να περάσει τα πρώτα τους 24άωρα ώς νιόπαντροι.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός αλλάζει απο την Τρίτη και το θερμόμετρο κάνει βουτιά μέχρι και 10 βαθμούς.

Κάτι είναι και αυτό.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Είμαστε στο φινάλε του φετεινού καλοκαιριού και πάμε με φόρα για τον Σεπτέμβρη που τουλάχιστον οι πρώτες μέρες είναι μέρες προθέρμανσης την νέα σχολική χρονιά για όλους τους μάθητες.

Οσοι επιστρέψατε απο τις διακοπές σας καλή επιστροφή και όσοι συνεχίζετε τις διακοπές σας καλή συνέχεια.

Εσείς που δεν πήγατε καθόλου διακοπές μην μασάτε και μην μελαγχολείτε.

Ισως εσείς να είστε και οι πρώτοι που θα βγείτε απο αυτήν την ριμάδα την κρίση.

Λοιπόν καλό ξεκίνημα και καλή εβδομάδα.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης