• 18 Μαΐου 2024,

Σκληρή διαπραγμάτευση μέχρι τελικής πτώσης

 Σκληρή διαπραγμάτευση μέχρι τελικής πτώσης

Η τρόϊκά πάντως όσο αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης και τις ευκολίες που ζητά η ελληνική κυβέρνηση είτε με την μείωση φόρου του πετρελαίου είτε με το επίδομα θέρμανσης απαντά οτι στην κυβέρνηση οτι θα είναι προτιμότερο να δώσει στους έλληνες λεφτά να κλείσουν τις χαραμάδες στα σπίτια τους έτσι ώστε να μην κρυώνουν παρά να μειώσουν τον φόρο ή να δώσουν το επίδομα.

Καταλαβαίνετε και εσείς οτι σε αυτήν την ιστορία με την τρόϊκα επι της ουσίας διαπραγματεύονται δύο διαφορετικοί κόσμοι που δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους.

Οταν σου λένε οι δανειστές κλείστε τις χαραμάδες και ξεχάστε τις ελαφρύνσεις καταλαβαίνετε οτι δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια συνεννόησης με τους ανθρώπους αυτούς.

Πάντως αυτήν την φορά διακρίνουμε μια διάθεση αρκετά μάχιμη απο την πλευρά της κυβέρνησης να μην πέσει εύκολα και να δώσει την μάχη μέχρι τελικής πτώσης όπως είπε και ο Σαμαράς.

Αυτο το τελικής πτώσης βέβαια θα το δούμε και στην πράξη αφού στα λόγια τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά.

Απο λόγια και σάλια καλά πάμε.

Σήμερα που τα μιλάμε το κλιμάκιο της τρόϊκας έχει φύγει απο την Αθήνα και ενώ θα έπρεπε να έχει επιστρέψει για να συνεχιστούν οι συζητήσεις δεν έχει δώσει σημάδια ζωής.

Είναι ξεκάθαρο οτι για άλλη μια φορά θα ζήσουμε ένα εκβιαστικό θρίλερ με τις απαιτήσεις της τρόϊκα απο την μια και τα οχι της κυβέρνησης απο την άλλη.

Υπάρχει μια διάθεση απο την πλευρά των δανειστών μας να μειώσουν την επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης όσο αφορά το πλεόνασμα το οποίο το υπολογίζουν περίπου στα 350 εκατομμύρια όταν η κυβέρνηση το υπολογίζει στα 500.

Καταλαβαίνετε οτι οι δανειστές μας θέλουν να τα μικρύνουν τα νούμερα για να μας κόψουν τον αέρα και να μην μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη διαπραγμάτευση σε αυτά που πρέπει να δώσουμε και σε αυτά που πρέπει να πάρουμε.

Το έγκλημα είναι οργανωμέμο αλλα αυτήν την φορά ο Σαμαράς γνωρίζει πολυ καλά οτι στην Ελλάδα δεν πρόκειται να περάσει άλλο μέτρο λιτότητας.

Δεν υπάρχουν άλλες ανοχές απο την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο Σαμαράς θα τα παίξει όλα για όλα και αυτήν την φορά είναι διατεθειμένος να τραβήξει το σχοινί γιατί δεν γίνεται αλλιώς.

Για τον λόγο αυτό και πρίν έρθει το κλιμάκιο της τρόϊκας ο Αντώνης πήγε στην Ευρώπη και τους τα είπε.

Τα ήξερε οτι ερχότανε και επέλεξε να πάει ο ίδιος και να τους τα πεί απο κοντά για να μην βρεθούνε και αυτοί εξ απροόπτου.

Για άλλη μια φορά καταλαβαίνετε οτι η λύση θα πρέπει να είναι πολιτική αφού στα νούμερα δεν θα τα βρίσκουμε με τους δανειστές μας.

Βέβαια σε αυτήν την ιστορία στο πλευρό μας είναι το ΔΝΤ και η Λαγκάρντ η οποία όμως δεν μπορεί να κάνει και πολλά αφού μπροστά στην Μέρκελ όλοι βαράνε προσοχή.

Τι επόμενες ημέρες θα φανεί πως θα εξελιχθεί η ιστορία και αυτής της δύσκολης διαπραγμάτευσης.

 

Με καλό καιρό την 28η του Οκτώβρη

 

Κατα τα άλλα μπήκαμε με καλή διάθεση στην εβδομάδα που μας οδηγεί στο τριήμερο της 28ης του Οκτώβρη που ο καιρός εκτός απροόπτου θα είναι καλός με ηλιοφάνεια και πολύ καλές θερμοκρασίες.

Μακάρι γιατί ο καλός καιρός θα βοηθήσει και αυτούς που θα φύγουν ή αν θέλετε να το θέσουμε καλύτερα θα έχουν την ευκαιρία και την δυνατότητα να ξεφύγουν απο την δύσκολη και σκληρή πραγματικότητα , θα βοηθήσει αυτούς που θα έρθουν και θα τονώσουν την τοπική οικονομία και τέλος θα βοηθήσουν και αυτούς που θα μείνουν γιατί δεν μπορούν να φύγουν αλλα θα περάσουν καλά.

Οταν ο ήλιος βγαίνει , βγαίνει για ΄όλους και όλοι περνάμε καλά.

 

Οταν δεν κερδίζεις τον Γάζωρο στην έδρα σου υπάρχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Η τρίτη συνεχόμενη ήττα του ΑΟΚ μας προσγειώνει και αλλάζει τους αρχικούς στόχους της ομάδας που δεν είναι πλέον η άνοδο αλλα σε πρώτη φάση η σωρηρία.

Οταν δεν μπορείς να κερδίσεις στην έδρα σου τον πολύ μέτριο Γάζωρο υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό.

Οι εκπρόσωποι των επενδυτών που στην μεταγραφική περίοδο μας τάζανε Έκυ Γκονζάλες και μας φέρανε παίκτες πολύ κατώτερους παικτικά θα πρέπει να ρίξουν λίγο τους τόνους να πατήσουν στην γή και να ΄δούνε πως θα εξασφαλίσουμε σε πρώτη φάση της παραμονή μας στην κατηγορία.

Ολοι θέλουμε τον ΑΟΚ στην μεγάλη κατηγορία αλλα για να συμβεί αυτό δεν φθάνουν μόνο τα λόγια και οι δηλώσεις.

Μακάρι ο ΑΟΚ τον Γενάρη να ενισχυθεί και να μπορέσει με την νέα χρονιά να κυνηγήσει την άνοδο.

Την Κυριακή το απόγευμα στο “Ανθή Καραγιάνν稔 βρέθηκαν λιγότεροι Καβαλιώτες φίλαθλοι γιατί η πράσινη φανέλα του Τσάκα την έκανε την δουλειά της.

Ολα τα είχαμε μόνο αυτό μας έλειπε.

Τέλος πάντων η ουσία είναι να παραμείνουμε στο πλευρό της ομάδας και να βοηθήσουμε όλοι τον ΑΟΚ να σταθεί στα πόδια του.

Κατα τα άλλα πάμε καλά και είμαστε έτοιμοι να αποχαιρετήσουμε τον Οκτώβρη και να μπούμε στον πιο σκληρό απο όλες τις απόψεις Νοέμβρη.

Δεν ξέρω πως θα είναι τα πράγματα φέτος τον χειμώνα αλλα αυτή την εποχή υπάρχει ένα μούδιασμα απο την πλευρά των ελλήνων το οποίο αν σκεφθείτε τι έχει προηγηθεί το θεωρώ πολύ φυσιολογικό.

Μακάρι ο χειμώνας να είναι εύκολος ή τουλάχιστον πιο εύκολος απο τον χειμώνα που περιμένουμε.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το μυαλό σας καθαρό γιατί οι καιροί που ζούμε θέλουν καθαρό μυαλό και καθαρές λύσεις.

Τα λέμε και πάλι αύριο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης