• 26 Απριλίου 2024,

Συμβολική διαμαρτυρία στην Τράπεζα της Ελλάδος

 Συμβολική διαμαρτυρία στην Τράπεζα της Ελλάδος

Τριάντα περίπου εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα στο Νομό Καβάλας, βρέθηκαν χθες το πρωί για λίγη ώρα έξω από το κατάστημα της Τραπέζης της Ελλάδος, στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έκαναν συμβολική διαμαρτυρία, μοίρασαν έντυπο υλικό προς τους διερχόμενους πολίτες, εξήγησαν για μία ακόμη φορά γιατί διαμαρτύρονται, ποιο είναι το μεμπτό στην υπόθεση της πώλησης της τράπεζας, στον ιδιωτικό τομέα.

Στην εφημερίδα μας μίλησε εκπρόσωπος των εργαζομένων, η εργαζόμενη στην Αγροτική Τράπεζα Ελευθερούπολης, Δέσποινα Αργυροφθάλμου. Είπε τα εξής:

«Στο Νομό Καβάλας, αλλά και γενικότερα σ΄ όλους τους νομούς της Ελλάδος, υπάρχει μία συντονισμένη κινητοποίηση λόγω του γνωστού θέματος, του «χαρίσματος» της Αγροτικής Τράπεζας, σε μία χρεοκοπημένη τράπεζα, αυτήν της Πειραιώς. Το θέμα αυτό όπως είναι γνωστό έχει γίνει με απόλυτη μυστικότητα, δυστυχώς με τη σύμπραξη των μέσων μαζικής ενημέρωσης, διότι έγινε εν μία νυκτί. Δεν υπάρχει ενημέρωση, ούτε του συλλόγου, ούτε των εργαζομένων και ουσιαστικά μία βιώσιμη τράπεζα έχει χαριστεί στον ιδιωτικό τομέα. Κάτω από προϋποθέσεις που ούτε εμείς οι ίδιοι γνωρίζουμε».

ΕΡ: Είστε ικανοποιημένη από τη συμμετοχή των συναδέλφων σας;

ΑΠ: «Είμαστε ικανοποιημένοι. Ενώ παλαιότερες απεργίες – απ΄ ότι γνωρίζω, γιατί δεν είμαι συνδικαλίστρια – ήταν γύρω στα 20 με 30%, σήμερα έχουμε ένα ποσοστό μεγαλύτερο από 80%. Βέβαια πλήρη εικόνα θα έχουμε στο τέλος της ημέρας. Χθες είχαμε γύρω στο 90%. Είναι πολύ μεγάλη συμμετοχή. Ο κόσμος έχει κινητοποιηθεί. Ο λόγος είναι, το ότι ξαφνικά βρισκόμαστε χωρίς δουλειές. Ουσιαστικά γι΄αυτό. Είμαστε απολυμένοι της Αγροτικής Τράπεζας που θα επαναπροσληφθούμε στην Πειραιώς και δεν ξέρουμε υπό ποίες συνθήκες. Δεν είναι όμως μόνο το θέμα των υπαλλήλων. Είναι αυτό το θέμα ολόκληρης της αγροτικής κοινωνίας, ολόκληρου του αγροτικού πληθυσμού της Ελλάδος και της Αγροτικής παραγωγής. Κυρίως αυτά».

ΕΡ: Στην Τράπεζα της Ελλάδος γιατί ήρθατε;

ΑΠ: «Ήρθαμε στην Τράπεζα της Ελλάδος: 1ον απευθυνόμαστε σε συναδέλφους, θα μπορούσαμε να πάμε σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα, θέλουμε να καταθέσουμε κι ένα ψήφισμα και 2ον για το ρόλο που έχει παίξει ο κ. Προβόπουλος, στην όλη ιστορία του ξεπουλήματος της Αγροτικής Τράπεζας. Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Προβόπουλος και η τρόικα, σε συνεργασία οδήγησαν την τράπεζά μας σε μία νύχτα σ΄ αυτήν εδώ την κατάσταση».

 

Διαβάστε επίσης