Παπακοσμάς: “Ικανοποιητικός Ιούλιος, καλύτερος Αύγουστος “

 Παπακοσμάς: “Ικανοποιητικός Ιούλιος, καλύτερος Αύγουστος “

Ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και πολιτισμού Κώστας Παπακοσμάς, ήταν την περασμένη Κυριακή στη Θάσο, όπου μίλησε με ανθρώπους του τουρισμού, συγκέντρωσε στοιχεία, για την τουριστική κίνηση, έχοντας πια στο μυαλό του, μία ιδιαίτερα συγκεκριμένη εικόνα, για το πώς εξελίσσονται από τουριστική πλευράς τα πράγματα στο σημαντικό νησί της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Κώστας Παπακοσμάς θεωρεί ότι μετά από έναν δύσκολο Ιούνιο, όπου η κίνηση ήταν περιορισμένη λόγω των εκλογών, ακολούθησε ικανοποιητικός Ιούλιος, ενώ είναι φανερά αισιόδοξος για την τουριστική κίνηση τον Αύγουστο.

Ήδη προκειμένου να προσελκυθούν επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα, η περιφέρεια προβάλλεται τουριστικά, με τηλεοπτικό σποτ που μεταδίδει το πρόγραμμα της ΕΤ3.

Σύμφωνα με τον Κώστα Παπακοσμά, πέρα από τους Βαλκάνιους που στηρίζουν την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και τη Θάσο ειδικότερα, εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία αφίξεων των τούρκων, στοιχεία που προέρχονται από τα προξενεία της Κωνσταντινούπολης και της Αδριανούπολης, όπου τα αιτήματα για βίζα είναι πάρα πολλά.

Ο Κώστας Παπακοσμάς είπε στην εφημερίδα μας, τα εξής:

«Μπορούμε να πούμε ότι ο Ιούλιο κινήθηκε ικανοποιητικά, ως προς την προσέλευση επισκεπτών, τόσο από το εξωτερικό, όσο κι από τις βαλκανικές χώρες. Στην ουσία όμως κάλυψε τις μεγάλες απώλειες που υπήρχαν το μήνα Ιούνιο. Όπως είναι γνωστό στον Ιούνιο είχαμε μία τραγική θα έλεγα εικόνα στις αφίξεις επισκεπτών και λόγω των συχνών εκλογικών αναμετρήσεων.

Για τον Ιούλιο τα στοιχεία είναι θετικά κι ευελπιστούμε από τα μηνύματα που έχουμε ότι επίσης θετικά και με αυξητικούς ρυθμούς θα είναι οι ελεύσεις επισκεπτών από τα Βαλκάνια, από τις ευρωπαϊκές χώρες κι από την Ελλάδα και για το μήνα Αύγουστο.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο αυτό της προσέλκυσης επισκεπτών, κυρίως όμως ελλήνων, όπου εκεί φαίνεται καλά ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, υπάρχει μία καθυστέρηση, έχει προχωρήσει στην παραγωγή και στη μετάδοση ενός τηλεοπτικού σποτ μέσω της κρατικής τηλεόρασης, έτσι ώστε να προσελκύσουμε επισκέπτες, κυρίως από τη Βόρειο Ελλάδα κι έχουμε ως σύνθημα και κύριο χαρακτηριστικό, την Εγνατία οδό, δηλαδή την γρήγορη άφιξη σ΄ αυτή την περιοχή, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής μας, που δεν είναι άλλοι από την Καβάλα, από την περιοχή των Αμμολόφων, τις παραλίες του Δήμου Παγγαίου, την Κεραμωτή και φυσικά το ισχυρό μας χαρτί που είναι η Θάσος. Αυτό σημαίνει ότι και μέσα στον Αύγουστο κινούμαστε στην προσέλκυση επισκεπτών κυρίως από την Ελλάδα, αλλά κι από τις βαλκανικές χώρες, όπου παρουσιάζονται τα στοιχεία θετικά για τις ελεύσεις επισκεπτών από τη Σερβία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία κι εκείνο που μας εντυπωσιάζει και ίσως αυτό είναι το θετικό μήνυμα, είναι η κατακόρυφη αύξηση των επισκεπτών από τη γείτονα χώρα, την Τουρκία.

Να πω στο σημείο αυτό, ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχουνε τα προξενεία της χώρας μας, στην Κωνσταντινούπολη και την Αδριανούπολη έχουμε μία μεγάλη αύξηση στην έκδοση βίζας, τόσο από το προξενείο της Κωνσταντινούπολης, όσο κι από αυτό της Αδριανούπολης κι αυτό σημαίνει πως πάρα πολύ επισκέπτες από την Κωνσταντινούπολη αλλά και την γύρω περιοχή, την Ανατολική Θράκη επισκέπτονται την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κυρίως τη Θάσο, αλλά και την περιοχή της Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης