• 3 Μαΐου 2024,

Συνάντηση διοικητών στο νοσοκομείο

 Συνάντηση διοικητών στο νοσοκομείο

Σήμερα  το πρωί στο νοσοκομείο Καβάλας έγινε συνάντηση διοικητών νοσοκομείων της Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και της Θεσσαλονίκης, παρουσία του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θρασύβουλου Βεντούρη.

Ο κ. Βεντούρης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τις γνωστές εκκρεμότητες όσον αφορά το παλιό νοσοκομείο της Καβάλας. Επανέλαβε ότι το υπουργείο υγείας δέχεται να παραχωρήσει το 20% της ακίνητης περιουσίας στο Δήμο. Σημείωσε ότι με πρωτοβουλία του νοσοκομείου Καβάλας, υπάρχει φύλαξη στο κτήριο, ενώ ανακοίνωσε ότι οριστικά ο καθαρισμός του κάτω νοσοκομείου θα γίνει με πρόχειρο διαγωνισμό που θα προκηρύξει ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας, Χρήστος Κοπατσάρης, ενώ η περίφραξη του κτηρίου είναι δουλειά που θα κάνει ο Δήμος Καβάλας.

Σχετικά με τον υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη, δεν υπάρχουν νεότερα, καθώς λόγω του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δεν είναι εφικτή συνάντηση με τους βουλευτές του νομού.

Σχετικά με το πρόγραμμα στο οποίο εντάσσεται και το νοσοκομείο Καβάλας, θέμα του οποίου ήταν η χθεσινή συνάντηση στο αμφιθέατρο του νέου νοσοκομείου, ο Θρασύβουλος Βεντούρης, είπε ότι πρόκειται για πρόγραμμα πιστοποίησης ποιότητας ορισμένων τμημάτων νοσοκομείων, όπως το Ιπποκράτειο και το ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, το νοσοκομείο Σερρών, Καβάλας κι Αλεξανδρούπολης.

Όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα τα τμήματα Ακτονολογικό, Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, Γραφείο Κίνησης Ασθενών, Επείγοντα Περιστατικά, αυτών των νοσοκομείων θα έχουν αποκτήσει πιστοποίηση ISO 9001.

«Επιτέλους κάποτε πρέπει και να ασχοληθούμε με την ποιότητα», είπε ο Θρασύβουλος Βεντούρης, ο οποίος περιέγραψε το νοσοκομείο Καβάλας ως «νοσοκομείο αιχμής και ανάσχεσης, σε σχέση με το κέντρο» δηλαδή τη Θεσσαλονίκη.

Χθες έγινε ενημέρωση των διοικητών των νοσοκομείων για τη διαδικασία που θ΄ ακολουθηθεί , που όπως είπε ο κ. Κοπατσάρης, θα είναι γρήγορη.

Ο κ. Κοπατσάρης με τη χθεσινή ευκαιρία είπε στους δημοσιογράφους, ότι σύντομα το υπουργείο υγείας θ΄ ανακοινώσει τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου Καβάλας, εκκρεμότητα που υφίσταται πολλούς μήνες.

Σχετικά με την ουσία αυτής της διαδικασίας πιστοποίησης ποιότητας τμημάτων νοσοκομείων, μίλησε στη συνάντηση διοικητών, ο διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης Ποιότητας και Τεχνολογίας του υπουργείου υγείας, Γιώργος Παππούς. Το Εθνικό Κέντρο ασχολείται με τα συστήματα ποιότητας, ειδικά στο χώρο της υγείας.

 

 

Διαβάστε επίσης