Τα νέα του Μάκη Παπαδόπουλου – Δήλωση για τον αγωγό TAP

 Τα νέα του Μάκη Παπαδόπουλου – Δήλωση για τον αγωγό TAP

Ολοκλήρωσε τις επισκέψεις του σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Ο Τόπος Της Ζωής Μας», υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κ. Μάκης Παπαδόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη επισκέφτηκε τις Κρηνίδες και συγκεκριμένα το Δημαρχείο του πρώην Δήμου Φιλίππων, το ΚΑΠΗ και τον παιδικό σταθμό.

Το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Παπαδόπουλος επισκέφτηκε το «Βερούλειο» γήπεδο, το κτίριο του «Πυθαγόρα», το κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας, το Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας και τη Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κ. Μάκης Παπαδόπουλος θα επαναλάβει τις επισκέψεις του στις δημοτικές υπηρεσίες στα τέλη Απριλίου, επιδιώκοντας να συναντηθεί και να συνομιλήσει με το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις προγραμματικές θέσεις της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Ο Τόπος Της Ζωής Μας».

Δήλωση του κ. Μάκη Παπαδόπουλου για τον αγωγό TAP

«Είμαστε υπέρ του αγωγού, αλλά κατά της σημερινής χάραξης», δήλωσε ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών σχετικά με το θέμα του αγωγού TAP.

«Οφείλουμε να πούμε ότι η διέλευση από τα Τενάγη Φιλίππων και τη Νέα Καρβάλη προκαλεί σοβαρές, μόνιμες και μη αναστρέψιμες βλάβες στην αγροτική περιοχή από την οποία διέρχεται, ιδιαίτερα στον υδροφόρο ορίζοντα που συντηρεί τη γονιμότητα και τον τυρφώνα των Τεναγών.

Άμεσα κέρδη για τους κατασκευαστές, μόνιμη ζημία για τους αγρότες και για την ελληνική οικονομία. Πρόσθετα αναγορεύει τους κατασκευαστές σε συνδιαχειριστές του κάμπου των Φιλίππων και τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν λόγο για ο,τιδήποτε σχεδιαστεί για την ανάπτυξη των Τεναγών».

«Πρέπει να κινητοποιηθούμε στο πλευρό των αγροτών – σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος- όχι για να ματαιωθεί το έργο, αλλά για να αλλάξει η χάραξη. Οι συμπεριφορές αυτές των μεγάλων εταιριών δείχνουν περιφρόνηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και των τοπικών κοινωνιών, καταπόντιση βασικών δικαιωμάτων, όπως αυτό της ιδιοκτησίας και αδιαφορία για το περιβάλλον.

Η διέλευση του αγωγού από οποιαδήποτε αγροτική γη, θα είναι μια ολοκληρωτική οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική καταστροφή, οι συνέπειες της οποίας θα είναι μόνιμες και ανυπολόγιστες. Το συμφέρον του τόπου μας, ταυτίζεται με το συμφέρον των αγροτών. Οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στις Κρηνίδες».

 

 

Διαβάστε επίσης