• 29 Μαρτίου 2024,

Συναντήθηκαν χθες στο εργοστάσιο σωματείο και συνταξιούχοι με τον Δ. Μπεχράκη

 Συναντήθηκαν χθες στο εργοστάσιο σωματείο και συνταξιούχοι με τον Δ. Μπεχράκη

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο εργοστάσιο της ΒΦΛ η νέα συνάντηση της διοίκησης του σωματείου με τον εκπρόσωπο της εταιρίας Διονύση Μπεχράκη. Συζητήθηκαν περαιτέρω σημαντικές λεπτομέρειες της νέας σύμβασης, αποτέλεσμα δεν υπήρξε κι έτσι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. Λόγω ειδικότερων προτάσεων και διαφωνιών συμφωνήθηκε να γίνουν κουβέντες στην Καβάλα. Ανάμεσα στο σωματείο και τα στελέχη της εταιρίας που εργάζονται στο εργοστάσιο. Όταν αυτές ολοκληρωθούν και καταλήξουν τότε θα επανέλθει ο Διονύσης Μπεχράκης για να συνεχίσει την συζήτηση που χθες έμεινε στη μέση. Είναι φανερό ότι οδεύουμε σε μειώσεις μισθών, το ποσοστό όμως της μείωσης δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει ή δεν έχει οριστικοποιηθεί. Κατά κάποιο τρόπο οι διαπραγματεύσεις αργούν, αυτό όμως δεν θα συνεχιστεί για πολύ. Στις προτάσεις της εταιρίας το σωματείο προσπαθεί να αντισταθεί κανείς όμως δεν γνωρίζει που και πως θα καταλήξει αυτή η διαδικασία.

Αμέσως μετά την συνάντηση με την διοίκηση του σωματείου ο Διονύσης Μπεχράκης μίλησε με τους ευρισκόμενους σε διαμαρτυρία συνταξιούχους, αυτούς που «έφυγαν» από το εργοστάσιο το 2011 και είναι απλήρωτοι. Ο κ. Μπεχράκης δεσμεύτηκε για πληρωμή σήμερα και στο τέλος του μήνα ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες οι συνταξιούχοι είπαν στον κ. Μπεχράκη ότι δεν είναι διατεθειμένοι να του τηλεφωνούν και να τον παρακαλούν άλλο. Για αυτό αν η νέα συμφωνία δεν τηρηθεί, φέρονται να απείλησαν ακόμη και με έκδοση διαταγής πληρωμής σε βάρος της εταιρίας.

Το σωματείο έθεσε και το θέμα της καθυστέρησης πληρωμής των εργαζόμενων. Ο κ. Μπεχράκης απάντησε ότι η πληρωμή που έπρεπε να γίνει την 1η Σεπτέμβρη θα γίνει σήμερα ή το αργότερο την Δευτέρα. Η πληρωμή που πρέπει να γίνει στις 15 Σεπτέμβρη (αύριο) μετατίθεται τουλάχιστον μία εβδομάδα. Κατά τα άλλα ο κ. Μπεχράκης ήταν αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρίας. Όπως είπε υπάρχουν πολλές παραγγελίες, εξ αυτού του λόγου φθάνουν συνεχώς στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης πρώτες ύλες. Κατά τον κ. Μπεχράκη το θέμα της λειτουργίας της μονάδας Αμμωνίας είναι θέμα λίγων μόνο ημερών.

 

 

Διαβάστε επίσης