• 19 Απριλίου 2024,

Τα ΤΑΞΙ μεταφέρουν κανονικά τους μαθητές

 Τα ΤΑΞΙ μεταφέρουν κανονικά τους μαθητές

Ο πρόεδρος του EUROTAXI Kαβάλας, Γρηγόρης Αποστολίδης, ήταν χθες το πρωί στο διοικητήριο και συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά και τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Γερομάρκο. Ενημερώθηκε για την εξέλιξη της διαδικασίας ώστε τα ΤΑΞΙ να πληρωθούν μέσω της περιφερειακής αυτοδιοίκησης από το κράτος τα μαθητικά δρομολόγια που έκαναν εντός και εκτός του νομού Καβάλας, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2012.

Τα χρήματα έχουνε έρθει στο διοικητήριο και η πληρωμή για τους δύο αυτούς μήνες είναι θέμα λίγων ημερών.

Χθες πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς τα ΤΑΞΙ δούλεψαν κανονικά. Εξυπηρέτησαν τους μαθητές, με τα λεγόμενα μαθητικά δρομολόγια. Εκτέλεσαν και τα τέσσερα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα τέσσερα της πρωτοβάθμιας. Προκύπτει μάλιστα ότι τα ΤΑΞΙ λόγω της νέας σχολικής περιόδου, θ΄ αναλάβουν δύο ακόμη μαθητικά δρομολόγια για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα ΤΑΞΙ δεν έχουνε αντιμετωπίσει μεγάλο χρέος σε σχέση με τις μαθητικές μετακινήσεις της προηγούμενης χρονιάς, λόγω του ειδικού θέματος που ανέκυψε πέρσι, οπότε οι μετακινήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα γίνονταν από το συνεταιρισμό EUROTAXI, αλλά από τέσσερεις επαγγελματίες ταξιτζήδες, οι οποίοι τελικά είναι απλήρωτοι.

Κατά τα άλλα οι μαθητικές μετακινήσεις χθες με τα λεωφορεία έγιναν με εισιτήριο. Όπως είπαν στους δημοσιογράφους οι πρόεδροι των δύο ΚΤΕΛ οι μαθητές δεν αντέδρασαν, πλήρωσαν κανονικά το εισιτήριο. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ήταν καν μειωμένο, αλλά ολόκληρο. Οι διοικήσεις των δύο ΚΤΕΛ επιμένουν ότι πρώτα θα ξοφληθούν τα χρήματα που τους οφείλει το κράτος από πέρσι και αμέσως μετά θα επανέλθουν στη δωρεάν μεταφορά των μαθητών.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα η κατάσταση χθες – 1η μέρα της νέας σχολικής περιόδου – ήταν ανάμικτη. Δεν έγιναν δωρεάν μαθητικές μετακινήσεις, στις Σέρρες, στην Πάτρα, στην Κέρκυρα, δούλεψαν όμως κανονικά τα ΚΤΕΛ και μεταφέραν δωρεάν τους μαθητές στην Καλαμάτα.

Σε όλα τα νησιά της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, οι μαθητικές μετακινήσεις χθες έγιναν με εισιτήριο.

 

Διαβάστε επίσης