Κόβουν δέντρα στη ΔΕΠΟΣ;

 Κόβουν δέντρα στη ΔΕΠΟΣ;

Από κάτοικο της περιοχής ΔΕΠΟΣ, λάβαμε μήνυμα ηλεκτρονικό, για τα έργα που συνεχίζονται κι αφορούν τη δημιουργία των υποδομών για τη λειτουργία στην ίδια συνοικία ενός καινούριου νηπιαγωγείου.

Ο κάτοικος της περιοχής καταγγέλλει ότι δίπλα ακριβώς από την περιοχή όπου γίνεται το νηπιαγωγείο, υπάρχουν δέντρα που «θυσιάστηκαν» ή είναι έτοιμα να «θυσιαστούν» κατά τρόπο άδικο.

Χθες επισκεφτήκαμε την περιοχή και διαπιστώσαμε ότι οι εκσκαφές γίνονται ακόμη και δίπλα στα δέντρα. Τουλάχιστον μέχρι χθες το μεσημέρι φάνηκαν ότι κινδυνεύουν, αφού δεν είχε κοπεί κανένα από αυτά. Το μήνυμα αναφέρει τα εξής:

«Στην οδό Φρυγίας στη ΔΕΠΟΣ στηνεται ένα νέο λυώμενο νηπιαγωγείο στον λεγόμενο “ελαιώνα”.

Προ 2ετίας είχε γίνει δενδροφύτευση με ελιές και αυτόματο σύστημα ποτίσματος που μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Σιμιτσής παρουσία δημοσιογράφων είχε κάνει τα εγκαίνια, αναφέροντας τα πλεονεκτήματα του πράσινου, των πάρκων και των δενδροφυτεύσεων.

Φέτος αποφάσισαν να φτιάξουν στο ίδιο σημείο ένα λυώμενο δημοτικό σχολείο.

Παρά τις προσπάθειες των κατοίκων και το ψήφισμα που παραδόθηκε στο Δήμο με εναλλακτικές περιοχές στην περιοχή για τη στέγαση του Δημοτικού σχολείου που ήταν αδιαμόρφωτες άρα δε θα χρειάζονταν να καταστραφεί κάτι για το οποίο είχαν δαπανηθεί ήδη χρήματα, η απόφαση είχε ήδη παρθεί.

Αφαίρεσαν το αυτόματο πότισμα., έκοψαν όσα δέντρα φυτεύτηκαν προ διετίας όπως και άλλα ελαιόδενδρα ηλικίας πάνω από 40-50 ετών. Τα θεμέλια για αυτό το λυώμενο κτήριο έχουν ξεπεράσει τα 2,5-3,0 μέτρα λες και θα σηκώσουν τους Δίδυμους Πύργους! Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ !!! Μιλάμε για τεράστια κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και μεγάλη αντιοικολογική ενέργεια.

Χθες ενημερωθήκαμε ότι σήμερα Τρίτη 11/09 θα κόψουν και τα υπόλοιπα δέντρα για να επεκτείνουν κι άλλο το “έργο” διότι άλλαξαν τα σχέδια, και προφανώς θέλουν να δικαιολογήσουν τον προϋπολογισμό.

Πόσο άλλο μπετόν θέλουν να πουλήσουν δηλαδή;

Το βάρος πέφτει και σε εσάς για την ενημέρωση και τις επίκαιρες ερωτήσεις σε όλους τους αιρετούς και διορισμένους άρχοντες του τόπου.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας».

 

 

 

Διαβάστε επίσης