Τελειώνει το μαρτύριο για τον ΑΟΚ

 Τελειώνει το μαρτύριο για τον ΑΟΚ

Σήμερα η Σουπερ Λιγκ και την Πέμπτη η Football League

Σήμερα το μεσημέρι περνάει από το διοικητικό συμβούλιο της Σουπερ Λιγκ η αναδιάρθρωση των κατηγοριών από τη σεζόν 2013- 2014 και ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος να επιστρέψει ο ΑΟΚ σε μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχουν άλλα εμπόδια και ο ΑΟΚ θα παίξει στη νέα σεζόν, στο πρωτάθλημα της FootBall League, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Ηρακλής. Η Σουπερ Λιγκ θα αποφασίσει σήμερα θετικά. Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι δε θα υπάρχει κάποιο εμπόδιο. Η συνεδρίαση της Σουπερ Λιγκ ξεκινά γύρω στη 13.00 μ.μ και η απόφαση θα είναι ν` ανέβουν φέτος από τη Football League 4 ομάδες και να υποβιβαστούν από τη Σουπερ Λιγκ 2 ομάδες. Σήμερα ο Γιώργος Τσοκτουρίδης θα παραβρεθεί στη συνεδρίαση της Σουπερ Λιγκ.

*Την Πέμπτη έκτακτο διοικητικό της FootBall League

Τελικά την Πέμπτη που μας έρχεται το διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει εκτάκτως, προκειμένου να πάρει την οριστική απόφαση, για τοποθέτηση στην κατηγορία του ΑΟΚ, του Ολυμπιακού Βόλου και του Ηρακλή. Απλά θα επικυρώσει την αυριανή θετική απόφαση της Σουπερ Λιγκ. Οι αντιδράσεις που υπάρχουν αυτό τον καιρό, αναμένεται να προσπεραστούν. Αρχικά υπήρχε η εντύπωση ότι η FootBall League θα έπαιρνε της δική της απόφαση στις 4 Σεπτεμβρίου, ημέρα όπου ήταν ορισμένο το επόμενο διοικητικό συμβούλιο. Τελικά ο πρόεδρος της Σπύρος Καλογιάννης, συγκαλεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο την Πέμπτη και φαίνεται ότι όλα θα τελειώσουν θετικά. Η νέα περιπέτεια που άρχισε για τον ΑΟΚ τον Ιούνιο, θα έχει αίσιο τέλος.

*Φήμες για Γκαλίνοβιτς- Ντιέ

Σε μεταγραφικό επίπεδο χθες κυκλοφόρησαν έντονα οι φήμες ότι ο ΑΟΚ ήδη έχει έρθει σε επαφή με δυο παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του, στη Σουπερ Λιγκ.

Πρόκειται για τον Μάριο Γκαλίνοβιτς και τον Σερζ Ντιέ.

Ο Κροάτης τερματοφύλακας είναι ελεύθερος και δε θα έλεγε όχι να γυρίσει την Καβάλα, όπου είχε μια σπουδαία χρονιά την περίοδο 2010-2011.

Απλά το πρόβλημα είναι η κατηγορία. Ο Γκαλίνοβιτς το σκέφτεται αφού θα ήθελε μια μεγαλύτερη κατηγορία από τη Β` Εθνική. Όλα πάντως είναι ανοιχτά στην επιστροφή του, στην Καβάλα. Ο Ντιέ ανήκει στο ρόστερ της Βέροιας. Δεν έπαιξε κόντρα στον Ολυμπιακό, αφού άργησε σε μεγάλο βαθμό να επιστρέψει από την πατρίδα του. Ο Ιβοριανός μέσος που αποτέλεσε από τα ινδάλματα του κόσμου στον ΑΟΚ, μάλλον θα λύσει τη συνεργασία του με την ομάδα της Βέροιας. Φυσικά αν γίνει κάτι τέτοιο, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έρθει στην Καβάλα. Οι φήμες λένε ότι άνθρωποι του ΑΟΚ ήδη έχουν μιλήσει προ πολλού με τον Ντιέ και ότι τελικά θα υπάρχει συμφωνίας ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Ο Ντιέ διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τους ανθρώπους που συνεργάστηκε στην Καβάλα.

Πάντως χθες στην αθλητική εκπομπή στους 93, 7 ο Γιώργος Τσοκτουρίδης, διέψευσε ότι υπάρχει θέμα απόκτησης του Ντιέ και του Γκαλίνοβιτς, τουλάχιστον αυτή την ώρα. Θεώρησε ότι είναι παίκτες ακόμη της Σουπερ Λιγκ, ενώ άφησε ανοιχτό παράθυρο στην περίπτωση που θελήσουν οι ίδιοι οι παίκτες να έρθουν στην Καβάλα.

Στα υπόλοιπα μεταγραφικά υπάρχουν ήδη κλεισμένοι παίκτες που θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας. Παίκτες Έλληνες αλλά και ξένοι.

Με το περυσινό ρόστερ, πάντοτε υπάρχουν ερωτηματικά ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν. Επίσης ποιοι από τους νεαρούς θα γίνουν επαγγελματίες η θα παίξουν στην ομάδα νέων. Δεν αποκλείουμε ορισμένοι νεαροί να δοθούν δανεικοί σε ομάδες του Περιφερειακού στο νομό μας. Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται ο Αποστολίδης, ο Σεφερίδης, ο Βλάχος, ο Προβατίδης, ο Γαβριηλίδης, ο Μαυροβασίλης που περιμένουν τις εξελίξεις. Μέχρι και σήμερα ουδείς έχει φύγει από αυτούς. Μόνο ο Παυλής αποτελεί παρελθόν και μάλιστα έπαιξε με την ΑΕΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

*Τεχνικός από τα Βαλκάνια;

Ο ΑΟΚ δεν έχει κλείσει οριστικά το νέο προπονητή. Αυτό θα γίνει αυτή την εβδομάδα. Οι άνθρωποι της ομάδας είναι σε επαφές με 4-5 προπονητές Έλληνες και ξένους.

Από τα φαβορί σύμφωνα με πληροφορίες είναι και ένας Βούλγαρος προπονητής. Γνωστό όνομα που δεν έχει βγει επίσημα προς τα έξω, όπως όμως και τον υπολοίπων.

Ο ΑΟΚ εξετάζει αρκετές περιπτώσεις αλλά είναι ζήτημα χρόνου να κλείσει οριστικά ο νέος προπονητής. Θα ανακοινωθεί μέχρι την Παρασκευή.

 

Διαβάστε επίσης