Την Πέμπτη ραντεβού με Μπεχράκη

 Την Πέμπτη ραντεβού με Μπεχράκη

Την Πέμπτη στις 11.00 το πρωί πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης νέα συνάντησης της διοίκησης της εταιρίας με τη διοίκηση του σωματείου. Είναι η συνάντηση όπου θα συνεχισθεί η συζήτηση για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπεχράκης ενώ όρισε αρχικά για αύριο Τρίτη, το ραντεβού με τους εργαζόμενους, στη συνέχεια εξήγησε στο σωματείο ότι δε μπορεί να βρίσκεται στην Καβάλα αυτή την ημέρα και μετατέθηκε λοιπόν η συνάντηση για την Πέμπτη το πρωί.

Θεωρείται βέβαιο ότι αμέσως μετά από αυτή τη συνάντηση ο κ. Μπεχράκης θα συναντήσει και θα συζητήσει με τους πρόσφατα συνταξιοδοτηθέντες από το εργοστάσιο, οι οποίοι δεν πληρώνονται στην ώρα τους, το εφάπαξ τους. Πρόκειται για 35 πρώην εργαζόμενους που συνταξιοδοτήθηκαν το 2011 και διαμαρτύρονται εντόνως διότι η εταιρία δεν τηρεί τις υποχρεώσεις και τις υποσχέσεις της.

Το κλίμα στο εργοστάσιο της Ν. Καρβάλης αλλάζει προς το καλύτερο. Έρχονται σχεδόν καθημερινά βαπόρια που φέρνουν πρώτες ύλες, ενώ έχει διαπιστωθεί και επιβεβαιώνεται καθημερινά αύξηση της παραγωγής. Το γεγονός δημιουργεί μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον του εργοστασίου.

Οι εργαζόμενοι είναι πάντως απλήρωτοι, καθώς έπρεπε να πληρωθούν την 1η Σεπτέμβρη, οι υποσχέσεις αναφέρονταν σε πληρωμές την περασμένη Παρασκευή, αλλά αυτές δεν έγιναν. Τώρα οι εργαζόμενοι θεωρούν βέβαιο ότι θα πληρωθούν αυτήν την εβδομάδα.

 

 

Διαβάστε επίσης