Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση και το νέο σχολείο

 Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση και το νέο σχολείο

Tο πρωί δόθηκε συνέντευξη τύπου από τρεις εκπροσώπους του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Παρόντες ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος καθηγητής μέσης εκπαίδευσης Χρήστος Ποτόλιας, ο Βασίλης Ποιμενίδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Δασκάλων και ο Αχιλλέας Καπετάνιος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Καβάλας.

Με αφορμή εκδήλωση που οργανώνει τη Δευτέρα το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, στην Καβάλα, έγινε μία πρώτη αναφορά σε δύο θέματα επικαιρότητας για την εκπαίδευση. Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, των νέων σχολείων.

Η εκδήλωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών θα γίνει τη Δευτέρα στις 6.00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Ωκεανίς. Θα μιλήσει η Θεοδώρα Γριμάλα, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Θ΄ αναφερθεί και στη διαδικασία αξιολόγησης και στο νέο σχολείο.

Ο Βασίλης Ποιμενίδης είπε στους δημοσιογράφους: «Το υπουργείο προωθεί το λεγόμενο νέο σχολείο, ένα σχολείο χωρίς κρατική ενίσχυση. Ένα σχολείο που θα ψάχνει χορηγούς. Υπάρχουν άλλωστε και τοπικά παραδείγματα. Πρόσφατα προσφέρθηκαν μπανάνες στους μαθητές από χορηγό, ενώ χορηγία πετρελαίου θέρμανσης έκανε η εταιρία τσιγάρων «Παπαστράτος». Ένα σχολείο που δε θα έχει βιβλία. Αυτός ο τρόπος διδασκαλίας μόνο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, θα είναι καταστροφικός. Το δείχνουν άλλωστε έρευνες από το εξωτερικό.

Το νέο σχολείο θα είναι με φθηνούς και υπάκοους δασκάλους. Η αξιολόγηση που προωθείται δεν είναι πραγματική. Υιοθετεί εσφαλμένα κριτήρια, που εφαρμόζονται μόνο στα κολλέγια».

Ο Αχιλλέας Καπετάνιος μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καβάλας, είπε με τη σειρά του: «Η αξιολόγηση αφορά τους μαθητές και τους γονείς τους, γι΄ αυτό και διαφωνούμε. Κάθε σύλλογος, κάθε σχολείο, πρέπει να γίνει κύτταρο αντίστασης. Οι καθηγητές πρέπει να πούνε όχι στους αξιολογητές».

Ο Αχ. Καπετάνιος συμπλήρωσε επίσης: «Ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη η διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Καβάλας, το μεσημέρι της Πέμπτης, στην Δευτεροβάθμια και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση». Συμφώνησε ότι η ειδική αγωγή διαλύεται και τόνισε ότι ο αγώνας για την προστασία της ειδικής αγωγής είναι ένας αγώνας που συνεχίζεται.

 

 

Διαβάστε επίσης