• 19 Απριλίου 2024,

Το ΤΕΙ απέκτησε πρόεδρο του συμβουλίου διοίκησης

 Το ΤΕΙ απέκτησε πρόεδρο του συμβουλίου διοίκησης

Χωρίς κανείς ν΄ ανακοινώσει οτιδήποτε το ΤΕΙ Καβάλας προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, φτάνοντας ακόμα πιο ουσιαστικά και πετυχημένα στην ολοκλήρωσή της διαδικασίας.

Έτσι το ΤΕΙ Καβάλας έχει από την προηγούμενη εβδομάδα νέο πρόεδρο του συμβουλίου διοίκησης, σύντομα δε θα συγκροτηθεί σε σώμα και το υπόλοιπο 11μελές συμβούλιο διοίκησης.

Όλα ξεκίνησαν το Μαρτιο του 2012, με την εφαρμογή του νέου νόμου. Τότε εξελέγησαν επτά μέλη του συμβουλίου διοίκησης, που έπρεπε να εκλέξουν τέσσερα επιπλεον εξωτερικά μέλη. Ένα εξ αυτών θα ήταν ο πρόεδρος του συμβουλίου διοίκησης.

Οι επτά εκλεγμένοι στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΕΙ, συμβούλιο διοίκησης όπως λέγεται με το νέο νόμο, εσωτερικά μέλη του ΤΕΙ είχανε πολλές συναντήσεις χωρίς αποτέλεσμα. Οι ψηφοφορίες μεταξύ τους, ανάμεσα σε 25 υποψήφιους δεν είχανε αποτέλεσμα, γιατί χρειάζονταν πέντε από τις επτά θετικές ψήφοι.

Ενώ λοιπόν διάφορες ψηφοφορίες έγιναν χωρίς αποτέλεσμα, ξαφνικά την περασμένη εβδομάδα τα δεδομένα άλλαξαν. Έξι ψήφισαν υπέρ των τεσσάρων, που τελικά επελέγησαν και μόνο ο Τάσος Καρασαββόγλου ψήφισε αρνητικά. Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Νέος πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας, ειδικότερα πρόεδρος του συμβουλίου διοίκησης, είναι ο Νίκος Κατοπόδης, καθηγητής της μηχανικής ρευστότητας στην πολυτεχνική σχολή του πανεπιστημίου Μίτσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών. Πριν από ένα περίπου χρόνο ο Νίκος Κατοπόδης είχε επισκεφτεί το ΤΕΙ Καβάλας στα πλαίσια συνεργασίας με αυτό. Άλλα εξωτερικά μέλη στο συμβούλιο διοίκησης είναι: Ο Λέοναρντ Φέλτμαν, ο Σούλερ Κόρμπαν και ο Γιώργος Μορίδης, ελληνοαμερικάνος.

Στο ΤΕΙ Καβάλας συζητείται πως έγινε αυτή η έκπληξη κι ενώ για πολύ καιρό τα επτά εσωτερικά εκλεγμένα μέλη του συμβολίου, δε μπορούσαν να καταλήξουν σε απόφαση, εξασφάλισαν κάτι τέτοιο χωρίς ν΄ αλλάξουν τα πρόσωπα. Άλλαξαν μόνο οι ψήφοι, η στάση καθενός μέλους επί των 25 ονομάτων που κρίθηκαν.

Οι φήμες αναφέρουν πολλά και διάφορα, τα οποία δεν είναι δυνατόν να δημοσιευθούν, καθώς επίσημα δεν επιβεβαιώνονται. Θυμίζουμε ότι τα επτά εκλεγμένα μέλη προερχόμενα από την οικογένεια του ΤΕΙ Καβάλας, ήταν και είναι: Χριστοδούλου, Κωνσταντίνου, Καζάνα, Ταρχανίδης, Καμπουρλάζος, Δήμος Κίτρος (φοιτητής) και ο Τάσος Καρασαββόγλου, που απ΄ ότι φαίνεται δε συμφώνησε με αυτή τη θεαματική αλλαγή και επέμενε αρνητικά στις υποψηφιότητες που εξ αρχής γίνονταν από τους Χριστοδούλου, Κωνσταντίνου, Καζάνα, Ταρχανίδη.

Τώρα το διοικητικό συμβούλιο συμπληρωμένο, θα συνεδριάσει για να εκλέξει αντιπρόεδρο, που θα είναι ένας από τα επτά εσωτερικά μέλη του ιδρύματος.

 

 

Διαβάστε επίσης