• 26 Απριλίου 2024,

Τρέχουν να προλάβουν το Eurogroup της Παρασκευής

 Τρέχουν να προλάβουν το Eurogroup της Παρασκευής

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση με επικεφαλή τον Γιάννη Στουρνάρα που τρέχει να κλείσει όλα τα ανοιχτά θέματα πρίν απο το Eurogroup της Παρασκευής. Απο εκεί που δεν τα βρίσκαμε πουθενά και ζητούσαμε απο την Μέρκελ να βάλει πλάτη ξαφνικά είμαστε κοντά σε συμφωνία για όλα τα ζητήματα. Μετά την οβίδα της διάλυσης του γάμου Εθνικής – Εurobank που φαίνεται να ΄βάζει σε περιπέτειες μόνο την Εθνική ολα μέλι – γάλα.Γιατί δεν μας το λέγανε απο την αρχή οτι θέλουν να χαλάσουν το προξενιό των δύο τραπεζών για να πάμε κατευθείαν στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων ; Είναι ποτέ δυνατόν να τους λέγαμε ΟΧΙ ή ακόμα και αν το λέγαμε υπήρχε περίπτωση να το υποστηρίζαμε ; Με πορδές αυγά δεν βάφονται. Αυτό είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Εχετε πάρει χαμπάρι οτι γίνεται οτι θέλει η τρόϊκα αφού η τρόϊκα έχει και το μαχαίρι έχει και το καρπούζι. Οι διαβουλεύσεις απο την μεριά της ελληνικής κυβέρνησης γίνονται κυρίως για λόγους σκηνοθετικούς αφού δεν μπορεί να έρθει η τρόϊκα στην Αθήνα και να μην έχει συνομιλητή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Έστω και για τα μάτια του κόσμου πρέπει να υπάρχει στις συζητήσεις και το άλλο στρατόπεδο άσχετα αν πολεμά με φυσοκάλαμα. Οι τροϊκανοί έρχονται με μπαζούκας και οι έλληνες πηγαίνουν με σφεντόνα. Γίνεται υπο αυτές τις συνθήκες να κερδίσεις έστω και μια μάχη ; Απο την στιγμή που μας πήρανε στην αρχή της κρίσης τον βαρύ οπλισμό ήτανε επόμενο οτι είμασταν και είμαστε χαμένοι απο χέρι.

Οσο θα παίζουμε με τρόϊκα θα χάνουμε. Και όσο χάνουμε τόσο θα πληρώνουμε χαράτσια κια φόρους. Στρώνει ο καιρός και αλλάζει ο χάρτης Η καλύτερη είδηση των ημερών και πάλι είναι ο καιρός που στρώνει και γίνεται πραγματικά ανοιξιάτικος. Σύμφωνα με την ΕΜΥ η οποία είναι και αυτή μάλλον σε διαπραγματεύσεις με τα καιρικά φαινόμενα οι επόμενες μέρες μέχρι και την Κυριακή θα είναι άκρως ανοιξιάτικες με τον ήλιο να κυριαρχεί στον ουρανό της πόλης και την θερμοκρασία να σκαρφαλώνει ακόμα και στους 20 βαθμούς. Μακάρι γιατί τα τελευταία 24αωρα ομολογώ οτι είχα αρχίσει να απελπίζομαι. Δεν κρυώσαμε όλο το χειμώνα και παγώσαμε προχθές αρχές Απρίλη.

Δηλαδή έλεος.

Εύχομαι οι κρυάδες που τρώμε τα τελευταία 24άωρα να είναι και οι τελευταίες για τον φετεινό χειμώνα για να παίρνουν σειρά και τα επόμενα που ευχόμαστε να είναι και τα καλύτερα. Ετσι και αλλιώς οι περισσότεροι έλληνες έχουν εναποθέσει τις τελευταίες τους ελπίδες για να πάρει το ελληνικό καράβι την ΄περιβόητη στροφή να φυσήξει ο άνεμος του τουρισμού που όλοι λένε οτι θα πάει καλά φέτος. Πούλησε η Αθηνά ; Συμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα η Αθηνά Ωνάση πούλησε τον Σκορπίο σε Ρώσο κροίσο έναντι 110 δις ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη και ο Βραζιλιάνος σύζυγος της Αθηνάς είναι έτοιμος για τα κεφάλαιο ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ ! Αυτό είναι που λέμε προίκα αφάγωτη. Πάντως αν πούλησε η Αθηνά απορώ γιατί το έκανε; Έχει ανάγκη ή την χάλαγε ένα καταπράσινο νησί σαν τον Σκορπιό ; Αν η Αθηνά δεν είχε αναστολές με την Ελλάδα και μαγκώματα θα μπορούσε να περνάει την καλύτερες φάσεις της ζωής της στον Σκορπιό. Αλλα που μυαλό. Εκτός απο τα άλογα υπάρχει μυαλό ΄για άλλα ; Εμείς τα άλογα τα τρώμε και αυτοί τα ιππεύουν. Πάντως τα άλογα που ιππεύει η Αθηνά δεν τα έχουμε φάει και δεν πρόκειται να τα φάμε γιατί είναι φοράδες πανάκριβες. Αυτά όταν τα είναι πεθαμό τα βαλσαμώνουν και τα στήνουν στο σαλόνι του ομίλου. Τα άλογα που έχουμε φάει και τρώμε είναι της κακιάς ώρας.

Κουσουρλίδικα και φτηνιάρικα.

Τα άλογα με τα οποία έχει πάρε δώσε η Αθηνά Ωνάση είναι λίγο πιο πάνω απο το άλογου του πολέμου που έγινε ταινία απο τον Σπήλμπεργκ. Τα καβαλάς και πετάς.

Και μπαμπάς και γαμπρός ο Αρναούτογλου

Μέσα σε όλα ήρθε και η ώρα να γίνει πατέρας ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Και μπαμπάς κια γαμπρός γιατί η νύφη είναι απο παραδοσιακή οικογένεια και δεν σηκώνει άλλα σχέδια του τύπου συμβίωση χωρίς γάμο. Το παίρνεις το κορίτσι με παπά και με κουμπάρο και κάνε το πρόγραμμα σου. Βέβαια θα πρέπει να έχετε υπόψη σας οτι οι ανακεφαλοποιήσεις των τραπεζών δεν έχουν καμμία σχέση με την πατρότητα του Αρναούτογλου. Είναι δύο θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση το ένα με το άλλο αν και νομίζω οτι ίσως είναι καλύτερα να ασχολούμαστε με μωρά πάρα τους τροϊκανούς. Την κυβέρνηση των ονείρων όλων των ελλήνων περιέγραψε ο Τσίπρας. Στην προχθεσινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε μια αριστερή κυβέρνηση που θα κυβερνήσει χωρίς μνημόνιο και θα σώσει και την παρτίδα και την πατρίδα. Ο Τσίπρας θα ενώσει όλες τις χώρες της Ευρώπης του νότου απέναντι στους Γερμανούς και θα σπάσει την πολιτική της Μέρκελ που είναι πολιτική λιτότητας. Ολα καλά και σε όλα συμφωνούμε με τον Αλέξη αλλα αυτά που είπε γίνονται; Τον Τσίπρα περιμένουν για να ενωθούν οι χώρες του Νότου απέναντι στην πολιτική των Γερμανών ; Εγώ αν ήμουνα Τσίπρας θα έλεγα μέσα απο την εκπομπή σε όλους τους έλληνες οτι απο την στιγμή που δοκιμάσαμε την πολιτική της υποτέλειας απέναντι στους Γερμανούς και δεν βγαίνει θα πρέπει να δοκιμάσουμε και κάτι άλλο. Μια άλλη μορφή αντίδρασης που έχει ονοματεπώνυμο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ. Βέβαια για αυτόν τον άλλο δρόμο θα πρέπει όλοι οι έλληνες να είναι έτοιμοι για όλα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να προσέχετε τον ευατό σας και τους γύρω σας.

Σίγουρα έρχονται τα καλύτερα αλλά δεν ξέρω αν θα τα ζήσουμε με Αλέξη ή Αντώνη.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης