Υποψήφιος δήμαρχος ο Μ. Παπαδόπουλος μ’ ένα συνδυασμό ανοικτό για όλη την κοινωνία

 Υποψήφιος δήμαρχος ο Μ. Παπαδόπουλος μ’ ένα συνδυασμό ανοικτό για όλη την κοινωνία

Από την Τρίτη, οπότε και ανακοίνωσε την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για το δημαρχιακό θώκο της Καβάλας, ο περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος εισήλθε στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Όπως δήλωσε προσωπικά χθες το πρωί από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο κ. Παπαδόπουλος, εδώ και πολύ καιρό γίνεται δέκτης προβληματισμών και ανησυχιών από πολίτες. Θεώρησε επομένως ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου προκειμένου να επισημοποιήσει τις προθέσεις του. Η ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για το δήμο Καβάλας στηρίζεται από τις δυνάμεις των ανθρώπων που τον γνωρίζουν, αλλά και από άτομα που μπορεί να μη γνωρίζει προσωπικά ωστόσο τον περιβάλουν με την εμπιστοσύνη τους.

Πρόκειται για άτομα με ταυτόσημες σκέψεις που αισθάνονται λύπη για τη στασιμότητα και που ευαισθητοποιούνται με την ιδέα της αλληλεγγύης. Προσφάτως δημοσιεύθηκε φωτογραφία του Μάκη Παπαδόπουλου με τους δημοτικούς συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Καβάλας Βαγγέλη Παππά και Νίκο Κιοσέ. Στο ερώτημα εάν έχει επέλθει μεταξύ τους συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο, ο κ. Παπαδόπουλος μας απάντησε: «Ο συνδυασμός είναι ανοικτός για όλη την κοινωνία. Συζητούμε με όλους τους κοινωνικούς φορείς και με όλα τα κοινωνικά στρώματα».

Κάποιοι άλλοι έθεσαν εαυτούς σε κατάσταση αναμονής, εξαιτίας της αλλαγής του εκλογικού νόμου, ωστόσο ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι τις αποφάσεις του δεν τις καθορίζει η νομοθεσία, ή τα κόμματα. Παρά μόνο η ίδια η κοινωνία. Όπως υπογράμμισε με τις χθεσινές του δηλώσεις, θεωρεί απαραίτητη την αλλαγή στο τιμόνι του δήμου Καβάλας, αφού η πόλη δυστυχώς έχει περιέλθει σε κώμα. Εβρισκόμενος καθημερινά στην «πιάτσα», ο κ. Παπαδόπουλος διαπιστώνει ότι το κυρίαρχο συναίσθημα που κατακλύζει τους καβαλιώτες είναι η απογοήτευση και η αβεβαιότητα. Επομένως η δική του απάντηση είναι η λύση στη έξοδο της πόλης από τη μετριότητα και τη στασιμότητα.

Στο ερώτημα εάν ο Κωστής Σιμιτσής δεν είναι πλέον ο καταλληλότερος δήμαρχος για την Καβάλα, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε: «Αυτό θα κριθεί στις εκλογές από την τοπική κοινωνία». Ενώ για την εμπλοκή των κομμάτων στις εκλογικές προετοιμασίες και διαδικασίες, ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος διευκρίνισε με νόημα: «Τα κόμματα έχουν τη δική τους δουλειά κι εμείς ως τοπική κοινωνία έχουμε τη δική μας δουλειά. Πρόκειται για δύο ξεχωριστά πράγματα».

Άμεσα ο συνδυασμός του Μάκη Παπαδόπουλου θα εγκατασταθεί στα δικά του γραφεία και σύντομα θα πρέπει να αναμένεται η διακήρυξη των βασικών γραμμών του συνδυασμού, ώστε να δοθούν έτσι και απαντήσεις στα γενόμενα ερωτήματα.

 

Διαβάστε επίσης