• 4 Μαΐου 2024,

Φωτιά σε υπό δημιουργία σκουπιδότοπο

 Φωτιά σε υπό δημιουργία σκουπιδότοπο

Κινητοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας κι αντιμετώπισε μετά από προσπάθειες δύο ωρών πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή πλησίον του Αμυγδαλεώνα, πολύ κοντά στην εθνική οδό Καβάλας – Δράμας, αμέσως μετά τον Αμυγδαλεώνα.

Το περιστατικό αναδεικνύει ένα καινούριο πρόβλημα στην ίδια περιοχή. Πρόβλημα με έναν υπό δημιουργία σκουπιδότοπο που όπως φαίνεται έρχεται ν΄ αντικαταστήσει τον παράνομο σκουπιδότοπο του Αμυγδαλεώνα στον οποίοι ιδιώτες δεν έχουν πρόσβαση.

Το σημείο στο οποίο άγνωστοι εναποθέτουν σκουπίδια τα οποία πολλές φορές από μόνα τους παίρνουν φωτιά, βρίσκεται παράλληλα με το δρόμο προς τις Κρηνίδες, λίγο μετά το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα.

Πρόκειται για μία περιοχή όπου δραστηριοποιούνται πολλοί επαγγελματίες, δεν υπάρχουν κατοικίες, αλλά μόνο αγροτικές καλλιέργειες.

Εκεί άγνωστοι αφήνουν κάθε είδους σκουπίδια, κι έτσι όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, αυτά αναφλέγονται. Η Πυροσβεστική υπηρεσία κατάφερε και περιόρισε τη φωτιά, αν και η περιοχή δεν είναι  δασική, προβληματίζεται ωστόσο καθώς εκτιμά ότι με την ενίσχυση των σκουπιδιών στην ίδια περιοχή, περιστατικά όπως αυτά της Κυριακής είναι πιθανό να επαναληφθούν.

Γι΄ αυτό και ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου Καβάλας, προκειμένου ο χώρος να καθαρισθεί, να ληφθούν μέτρα ώστε να μην αφήνουν άγνωστοι τα σκουπίδια τους στο συγκεκριμένο σημείο.

 

 

Διαβάστε επίσης