• 19 Απριλίου 2024,

Φύλακας κάτω – Βασιλόπιτα πάνω

 Φύλακας κάτω – Βασιλόπιτα πάνω

Ο διοικητής του νοσοκομειου Καβάλας Χρήστος Κοπατσάρης με την αναπληρωτή του δικηγόρο Στέλλα Παπαδοπούλου, έκοψαν τη βασιλόπιτα για το 2014. Η εκδήλωση έγινε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, παρουσία διοικητικών υπαλλήλων, γιατρών, νοσηλευτών κι άλλων εργαζόμενων. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ όμορφη, το μήνυμα εορταστικό. Πριν από την εκδήλωση ο Χρήστος Κοπατσάρης μίλησε στους δημοσιογράφους, για το θέμα των ημερών, δηλαδή τη φύλαξη κι αξιοποίηση του κτηρίου του κάτω νοσοκομείου. Όπως είπε από χθες το πρωί υπάρχει εκεί φύλακας, που θα βρίσκεται στο σημείο- στην είσοδο του κάτω νοσοκομείου – από τις 6.00 το πρωί μέχρι τις 6.00 το απόγευμα. Όταν τις επόμενες ημέρες, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη εξασφαλισθεί εξωτερικός φωτισμός του κτηρίου, τότε η φύλαξή του θα επεκταθεί όλο το 24ωρο.

Ο Χρήστος Κοπατσάρης είπε ότι θα υπάρξει συνεργασία με το Δήμο Καβάλας για τον καθαρισμό του κτηρίου, ενώ η περίφραξη που θα τοποθετηθεί είναι πιθανό να γίνει με χρήματα της Ενεργειακής Αιγαίου. Αυτή την ιδέα – πρόταση, κατέθεσε στη σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου, στο δημαρχείο, ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης.

«Εάν δεν δεχθεί η περιφερειακή μόνη μας θα κάνουμε την περίφραξη». Είπε ο Χρ. Κοπατσάρης, που σημείωσε ότι «προχωρά βήμα – βήμα για να προστατευθεί η περιουσία του κάτω νοσοκομείου», ενώ υπολογίζει ότι ο καθαρισμός και η περίφραξη θα κοστίσουν 10.000 ευρώ. Αισιοδοξεί ότι ένα μέρος των χρημάτων αυτών θα προέλθει από το ταμείο του Δήμου Καβάλας ή από ιδιώτη χορηγό.

Ο Χρ. Κοπατσάρης μίλησε για το νοσοκομείο Καβάλας σχετικά με το χρόνο που έφυγε και αυτόν που ήρθε.

Στη χθεσινή εκδήλωση άλλωστε υπήρξε τέτοια απολογιστική ομιλία από μέρους του. Μετά το κόψιμο της βασιλόπιτας η διοίκηση του νοσοκομείου, τίμησε γιατρούς που συνταξιοδοτήθηκαν το 2013. Όσοι δεν τιμήθηκαν λόγω συνταξιοδότησης το 2012, θα τιμηθούν σε επόμενη εκδήλωση.

Ο Χρ. Κοπατσάρης για το νοσοκομείο Καβάλας, στην κοπή της βασιλόπιτας χθες, είπε: «Αυτή η εκδήλωση είναι μία ευκαιρία για να τα πούμε μεταξύ μας σε ένα άλλο επίπεδο. Σήμερα συμπληρώνω πέντε μήνες στο νοσοκομείο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη λειτουργία του. Υπάρχουν επιστήμονες με γνώση, φιλότιμο, διάθεση για δουλειά. Από τα στοιχεία που είδα, προκύπτει ότι το 2013, το 25% αυτών που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο προέρχονταν από όμορους νομούς. Υπάρχουν μάλιστα κλινικές, όπως η νευροχειρουργική όπου το ποσοστό των ασθενών από όμορους νομούς φτάνει ή και ξεπερνά το 50%».

 

 

Διαβάστε επίσης