• 19 Μαΐου 2024,

Χεριστανίδης: Είμαστε έτοιμοι για τις εξετάσεις

 Χεριστανίδης: Είμαστε έτοιμοι για τις εξετάσεις

Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Γιώργος Χεριστανίδης είπε χθες ότι η υπηρεσία της οποίας προΐσταται είναι έτοιμη για τις εξετάσεις που αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα. Ενοούσε τις πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς να αποκλείει κι άλλες διαδικασίες εξετάσεων, όπως για παράδειγμα οι εξετάσεις στα γυμνάσια και στις δύο πρώτες τάξεις των λυκείων.

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει με την πιθανή απεργία των καθηγητών την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, ο κ. Χεριστανίδης ευχήθηκε κάτι τέτοιο να μη συμβεί αν και εμμέσως πλην σαφώς αναγνώρισε ότι σε πολλά πράγματα οι συνάδελφοί του καθηγητές έχουνε δίκιο. Για το Γ. Χεριστανίδη οι εξετάσεις που αφορούν την υπηρεσία του, δεν αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά το προσεχές σαββατοκύριακο. Είπε τα εξής:

«Είναι πανέτοιμα όλα. Όχι μόνο οι εξετάσεις, για τις πανελλήνιες, αλλά και το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας που είναι να γίνει αυτό το σαββατοκύριακο. Σε τρία σχολεία εδώ της πόλης θα εξεταστούν μαθητές από Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα.

Αυτό είναι κάτι που για να ετοιμαστεί χρειάστηκε πολύς κόπος, γιατί δε μεσολαβεί καθόλου χρόνος, μετά τις διακοπές για να έχουμε τους καθηγητές. Άρα θα πρέπει να επικοινωνήσουμε εμείς τώρα. Παρόλα αυτά είμαστε σχεδόν σίγουροι, ότι θα λειτουργήσουν όλα καλά.

Τώρα για τις πανελλήνιες, ήδη ο μηχανισμός είναι έτοιμος. Οι επιτηρητές έχουνε οριστεί. Απλά όταν θα πάνε στα σχολεία θα γνωρίζουνε ποιοι είναι οι επιτηρητές. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις με το θέμα που καίει όλο τον κόσμο. Πιστεύω ότι όλοι θα δείξουμε την ωριμότητα που χρειάζεται γιατί με την ηρεμία των παιδιών, των γονιών και γενικά όλης της Ελλάδας – γιατί νομίζω το θέμα απασχολεί όλη την Ελλάδα – δεν πρέπει να παίζουμε».

ΕΡ: Να ρωτήσω εάν θ΄ αλλάξουνε τα εξεταστικά κέντρα;

ΑΠ: «Όχι δεν αλλάζει τίποτα. Οι εξετάσεις γίνονται όπως πέρσι και πρόπερσι, σε δέκα σχολεία του νομού θα λειτουργήσουν αντίστοιχα δέκα εξεταστικά κέντρα. Τρία μέσα στην πόλη και επτά στην περιφέρεια. Ο μηχανισμός για το πώς θα μαζευτούν τα γραπτά και πως θα προωθηθούν στα κέντρα βαθμολόγησης είναι πανέτοιμος. Ζητήσαμε τη συνδρομή αστυνομίας, δήμων κ.λ.π, όλα είναι οργανωμένα. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

 

 

Διαβάστε επίσης