• 24 Απριλίου 2024,

Χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία χωρίς ενημέρωση του συλλόγου

 Χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία χωρίς ενημέρωση του συλλόγου

Στη συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Καβάλας στις 1.00 το μεσημέρι, θα συζητηθεί το θέμα καθορισμός θέσεων και ειδών πώλησης για τις εορταστικές ημέρες των χριστουγέννων στην πλατεία Ελευθερίας.

Σύμφωνα με την εισήγηση καθορίζονται 16 θέσεις κατά είδος πώλησης για τις εορταστικές ημέρες στην πλατεία Ελευθερίας. Εκεί άτυπα αλλά ουσιαστικά δημιουργείται μία μικρή αγορά.

Για το γεγονός δε γνωρίζει το παραμικρό ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας που είναι έτοιμος να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο δήμο Καβάλας, με την οποία θα διαμαρτυρηθεί γι΄ αυτό που προωθείται να γίνει, ενώ εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου σκοπεύουν να παραβρεθούν την Παρασκευή στη συγκεκριμένη συνεδρίαση της επιτροπής. Σύμφωνα με το πρόσφατο παρελθόν τα θέματα της χριστουγεννιάτικης αγοράς στην πλατεία συζητούνταν στη Δημωφέλεια όπου μετέχει με εκπρόσωπό του και το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου.

Εκεί γίνονταν μία διαβούλευση και μία συζήτηση για το τι θα πωλούν, ποιοι θα πωλούν, τις ημέρες των εορτών, στην πλατεία Ελευθερίας.

Αυτή η διαδικασία τώρα ξεπερνιέται. Ο Δήμος Καβάλας προχωρά μόνος του απ΄ ότι φαίνεται, ορίζοντας 16 θέσεις ως ακολούθως:

-Μία θέση στο πάνω μέρος της πλατείας για πώληση λουκουμάδων, μαλλί της γριάς, ποπ κορν και κάστανα.

-Μία δεύτερη θέση στο κάτω μέρος της πλατείας, για τα ίδια είδη.

-Μία θέση στο πάνω μέρος της πλατείας για πώληση ζαχαροειδών.

-Μία θέση στο πάνω μέρος της πλατείας, για πώληση φο μπιζού.

-Μία θέση στο πάνω μέρος της πλατείας για διακοσμητικά είδη – βιτρώ.

-Μία θέση στο πάνω μέρος της πλατείας για πώληση γκι.

-Δύο θέσεις στο πάνω μέρος της πλατείας για πώληση λαχείων, μπαλονιών και παιδιών παιχνιδιών.

-Μία θέση στο πάνω μέρος της πλατείας για πώληση ειδών λαϊκής τέχνης.

-Μία θέση στο πάνω μέρος της πλατείας για πώληση πινάκων ζωγραφικής.

Με την ίδια εισήγηση δημιουργούνται επίσης θέσεις στο πάνω μέρος της πλατείας για τοποθέτηση μικρού αλόγου – πόνυ, καρουζέλ, παιδικά παιχνίδια – πειρατής και μικρός μύλος – τρενάκι, αλογάκι, αυτοκινητάκια, ενώ στο κάτω μέρος της πλατείας τοποθετείται η γνωστή πίστα του παγοδρόμιου.

 

 

 

Διαβάστε επίσης