• 28 Μαρτίου 2024,

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

 Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Αυτά που έλεγε τόσο καιρό στους στενούς του συνεργάτες και στους δημοσιογράφους επανέλαβε στο συνέδριο του κόμματος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που τόνισε οτι δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός αυτής της συμμετοχής στην κυβέρνηση αυτή που δεν την χαρίζουν στον Σαμαρά.

Ο Βενιζέλος ψάχνει να βρεί την ανάκαμψη του κόμματος μέσα απο την επιτυχία της σημερινής κυβέρνησης που και καλά θέλει να χρεωθεί την έξοδο απο την κρίση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πιστεύει οτι όσο θα περνάει η κρίση τόσο θα ανεβαίνει και το κόμμα σε ποσοστά.

Το συνέδριο κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και δεν ξέρω τι μπορεί να περιμένουν απο εδώ και μετά αφού στην ουσία δεν έγινε καμμία σοβαρή αλλαγή στο κόμμα , και προσώπων και πολιτικής.

Ο Βενιζέλος αναγνωρίζοντας την εκλογική αδυναμία του κόμματος του έκανε και πρόταση στον Φώτη Κουβέλη στις επόμενες εκλογές να κατέβουν μαζί αφού όπως είπε λειτουργεί καλύτερα μια διπολική απο μια τριπολική κυβέρνηση.

Και η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας με ή χωρίς το ΠΑΣΟΚ.

Οσο αφορά την απάντηση του Κουβέλη αυτή ήτανε αρνητική αφού δεν θέλει σε καμμία περίπτωση η ΔΗΜΑΡ να γίνει δωρητής οργάνων στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ που ειναι σε κώμα !

Ο Βενιζέλος ψάχνει να βρεί κορμιά που θα πέσουν στην φωτιά για να σωθεί το ΠΑΣΟΚ και χτυπά όλες τις πόρτες και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα αλλά μέχρι στιγμής δεν του βγαίνει τίποτα αφού δεν έχει πάρει χαμπάρι οτι σήμερα ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ να είναι ο ίδιος που έχει ανοίξει πολλά μέτωπα και εντός και εκτός.

Οσο ο κόσμος θα πληρώνει το χαράτσι της ΔΕΗ ο Βενιζέλος και το κόμμα του θα είναι στην μαύρη λίστα οχι της Λαγκάρντ αλλα και του ελληνικού λαού αφού ήτανε δική του έμπνευση.

Αν σε κανα δύο χρόνια το ξεχάσει ο έλληνας το χαράτσι της ΔΕΗ μπορεί να αλλάξει και το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ.

Το γεγονός οτι στο συνέδριο είχαμε ηχηρές απουσίες δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για ανάκαμψη του κόμματος.

Ενα κόμμα που δίνει την εικόνα του εσωτερικού κατα κερματισμού δεν είναι δυνατόν να μπορέσει να πάρει μπρός και να ανεβάσει τα ποσοστά του.

Τέλος μου κάνει εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο υποδέχτηκαν οι σύνεδροι στο συνέδριο τον Γιώργο Παπανδρέου που ακόμα λίγο και θα την σηκώνανε στα χέρια.

Γιατί όταν έμπαινε μέσα στην αίθουσα του συνεδρίου ο Γιώργος Παπανδρέου δεν παίζανε απο τους προτζέκτορες τo video του Καστελλόριζου που έριξε την Ελλάδα στο καναβάτσο ;

Αυτή την δήλωση προσφυγής στην μηχανισμό στήριξης έπρεπε να παίζανε και την άλλη του υπουργού του Οικονομικών του Παπακωνσταντίνου που μας έλεγε οτι το 2010 θα βγούμε στις αγορές.

Αλλάζουμε θέμα γιατί η πίεση έχει αρχίσει και ανεβαίνει.

Μετά τις 15 του μήνα θα μυρίσει η άνοιξη

Μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα για τον Μάρτιο απο τα πρώτα 24ώρα.

Ο Μάρτιος δεν θα είναι γδάρτης αφού απο σήμερα Δευτέρα σύμφωνα με την ΕΜΥ ο ήλιος κυριαρχεί στον ουρανό της πόλης και μέχρι την Πέμπτη θα μας κρατάει συντροφιά με σφιχτές όμως θερμοκρασίες.

Νομίζω οτι σοβαρή αλλαγή στο καιρό που είναι στην στροφή για να γίνει ανοιξιάτικος θα δούμε μετά τις 15 του Μάρτη.

Και τα άλογα πάνε σύννεφο

Οσο αφορά το μέτωπο των αλόγων αυτό καλά κρατεί αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα που βλέπουν σχεδόν καθημερινά το φώς της δημοσιότητας έχουμε φάει άλογο που έχει πάει σύννεφο.

Το θέμα είναι τι άλογο έχουμε φάει.

Εχουμε φάει κανα μικρό πόνι άκακο΄ή καμμιά φοράδα που έτρεχε σε αγώνες και ήτανε ντοπαρισμένη ;

Οπως και να έχει έχουμε φάει και εμείς όπως και όλη η Ευρώπη πολύ αλογίσιο κρέας και όποιος νομίζει οτι την γλύτωσε κοιμάται και ονειρεύεται οτι την αυγή παντρεύεται.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Κάντε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει ακόμα πιο γαλανός.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης