1.104 αιτήσεις επαγγελματιών για απαλλαγή δημοτικών τελών

 1.104 αιτήσεις επαγγελματιών για απαλλαγή δημοτικών τελών

Με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού ο Δήμος Καβάλας προσπάθησε να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που προσφέρει ηλεκτρονικά προβάλλοντας στους πολίτες αυτή τη δυνατότητα εξυπηρέτησης.

Μία καλή αφορμή ήταν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για την απαλλαγή τελών καθαριότητας και φωτισμού. Διαδικασία που αφορά κυρίως επαγγελματίες. Με αυτήν την αφορμή προβλήθηκε γενικότερα η ηλεκτρονική επικοινωνία με τις δημοτικές υπηρεσίες και η εξυπηρέτηση με τον ίδιο τρόπο των πολιτών. Σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν και αφορούν την ίδια διαδικασία 1.104 επαγγελματίες του Δήμου Καβάλας κατέθεσαν ηλεκτρονικά αίτηση για να απαλλαγούν από τα τέλη για την περίοδο της πανδημίας και της καραντίνας.

Αυτές οι αιτήσεις έγιναν δεκτές στο τμήμα Εσόδων και Περιουσίας. Όλες ηλεκτρονικά. Με την ίδια διαδικασία και πάντα στην καραντίνα και μετά την καραντίνα το Ληξιαρχείο έλαβε και διεκπεραίωσε 12 αιτήσεις αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γάμου.

Υποβλήθηκαν 25 αιτήσεις χορήγησης αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γέννησης. 7 χορήγησης αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης θανάτου. Δόθηκαν επίσης 25 πιστοποιητικά γέννησης. 10 πιστοποιητικά εγγυτέρων συγγενών και τουλάχιστον 90 οικογενειακής κατάστασης.

Όλα αυτά δείχνουν ότι οι συμπολίτες προσαρμόζονται στα δεδομένα της εποχής, επιλέγουν και επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας από όπου λαμβάνουν πληροφορίες για να υποβάλουν και να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο ηλεκτρονικά τα αιτήματα τους.

Διαβάστε επίσης